Miehet

 

 

Miesjoukkue, valmentaja:

Raimo Tuoriniemi puh. 017-754222, 050-5646187

Joukkueenjohtaja, II valmentaja:

Miikka Rönkä  p. 040-8374113

 

Kolme parasta pelaajaa per peli 1-3 tähteä, pelitehot = syöttö 1 piste ja maali 1 piste.

 

Tehopörssi:                Henri Kumpulainen  4+0 = 4

                                           Jani Heinonen                  1+1 = 2

                                           Perttu Vainio                     0+2 = 2

                                           Arttu Vainio                       1+0 = 1

                                           Eemeli Linnilä                   1+0 = 1

                                           Riku Räty                          0+1 = 1

                                           Robin Francis                    0+1 = 1

                                           Joona Kumpulainen          0+1 =  !

 

Tähtipörssi:                 Henri Kumpulainen   5 tähteä

                                            Jani Heinonen                   3 tähteä

                                            Erkka Kattainen                 3 tähteä

                                            Perttu Vainio                      2 tähteä

                                            Toni Kakkonen                   2 tähteä

                                            Jesse Kastarinen                2 tähteä

                                            Riku Räty                            1 tähti

 

Pe 31.05.2018 klo 19.00 KiuPa-SuPa 0-3 (0-1) Kuorevirran nurmi

 

   Peli, jossa kummallakaan joukkueella ei ollut kunnon maalintekopaikkoja ja se päättyy 0-3. Jani-Jussi Risto hieroi kolme maalia itse saamalla pallon kuudentoista takana ja ohittamalla kolme Kiupan puolustajaa tai keskikenttämiestä matkalla takopaikkaan; ensimmäinen vasempaan sivuverkkoon, toinen pyörimällä kuudentoistarajalla kilpaa maalivahti Toni Kakkosen ja Jani Heinosen kanssa ja kolmas upeasti vippaamalla pallo pulustuslinjan yli ja juoksemalla ja potkaisemalla pallo vasempaan alanurkkaan.

   Siinäpä tärkeimmät. Ensi jakoslla Henri Kumpulainen ohitti jo oikealla vastaantulleen maalivahdin, mutta pienestä kulmasta nosto kilpistyi etutolpalle ehtineeseen puolustajaan. Joona Kumpulainen pääsi jo keskiviivalta vasemmalta läpi (viiden metrin etumatka), mutta juoksuvoima ei riittänyt pitkään matkaan kuudentoista rajalle, vaan puolustaja juoksi ohi.

   Tuntuu, että isolla kentällä puolustuslinjan läpi syttöihin ei ole varaa, kun pitäisi olla myös tuulennopea kärki. joka tarvittaessa ohittaa myös pakin 1-1 tilanteessa. Puolustuskaan ei nyt onnistunut, vaan yksi kaveri ohitti linjan kolme kertaa. Pitäisi olla kylän pottumaisin mies alhaalla, kuten SuPalla, jossa revittiin läpi halunnut Jani Heinonen ja pukattiin Perttu Vainio takavasemmalta kyljestä niin, että poika lensi 4,2 metriä rangaistusalueella, oman pituushyppyennätyksensä, tosin tulos oli myötätyöntötulos, siis epävirallinen (rankkaria ei kuulunut).

   Kuten arvata saattaa, piste- eikä tähtipörssiä ei rukata.

Roosna

 

Ti 21.5.2019 klo 19.30 HarTe-KiuPa 0-4 (0-2) Ahmon tn Siilinjärvi

 

  Sama tahti jatkuu, nollapeli omiin ja neljä kotijoukkueen pömpeliin. Puolustuslinja Jani Heinonen-Ville Kamaja-Erkka Kattainen-Janne Kumpulainen on rautaa. Keskustan keskellä pelaava Riku Räty otti veret tirskauttavan pelivoiton, kun heti alussa vastustaja tuli suoraan kuljukkaan eikä yrittänytkään pelata palloa. Toni Kakkoselle maalissa ei nyt edes tullut pahoja paikkoja, niin tyhjentävää oli puolustuslinjan peli.

   Henri Kumpulaiselle tuli kuusi enemmän tai vähemmän hyvää tekopaikkaa pelin aikana, yksi meni ja kaksi rankkaria. Ensimmäinen maali tuli 22. minuutilla, kun Joona Kumpulaisen kulmasta vasemmalta Henri pukkasi takatolpalta (maan kautta) pallon verkkoon. Toinen tuli rankkarista, kun Santeri Agonen kampattiin kulman jälkitilanteesta ja Henri tykitti vasempaa alanurkkaan 0-2. Peliä oli pelatuu 44 minuuttia.

   Kolmas vierasjoukkueen maali tuli käsivirheen aiheuttamasta rankkarista (Henri, 52. minuuttia), jossa Harten maalivahti Toni Jestoi loukkaantui. Henri vetäisi ensin Jestoin jalkoihin ja jatkon verkkoon. Neljäs tuli Jesse Kastarisen vapaapotkusta 60. minuutilla, kun matkaa oli maaliin melkein 30 metriä. Pallo oikean tolpan viereen olkapään korkuisena.

   Kaikki maalit tulivat erikoistilanteista, ensimmäinen kulmasta, toinen ja kolmas rankkarista ja neljäs vapaapotkusta. Lukuisat pelitilannemahdollisuudet hukattiin.

   Lopussa KiuPan miehistä oli läpiajossa Miikka Rönkä, Perttu Vainio, Riku Räty, Henri Kumpulainen ja Joona Kumpulainen (ainakin), mutta KiuPalle oli tärkeämpää oma nolla kuin maali-iloittelu. Koko joukkue oli vahva, mutta muistetaan nyt maalintekijöitä ja keskikentän keskimmäistä Riku Rätyä, joka taisteli verissäpäin.

 

Tehopörssi: Henri Kumpulainen 3+0, Jesse Kastarinen 1+0, Joona Kumpulainen 0+1.

Tähtipörssi: Henri Kumpulainen 3, Jesse Kastarinen 2, Riku Räty 1

Roosna

 

Ke 15.05.2019 klo 19.00 KiuPa-JuPy 1-0 (1-0) Kuorevirran tn, V div.

 

Mitähän puhdistautumisriittejä tai huimausaineita joukkue on talven aikana käyttänyt, kun eroja entiseen on pelimoraalissa ja pelinlukemistaidossa, positiiviseen suuntaan. Varsin kypsän, osittain sekavan, mutta taistelevan esityksen jälkeen tuli toinen voitto ja omissa nollapeli.

   Ottelun ainoan maalin tekivät vasemmalta Robin Francis kroppakosketuksella ilmapalloon, josta Henri Kumpulainen pääsi ratkaisevat puoli metriä karkuun JuPy-pakilta sijoittaen kuudentoista rajalta ohi vastaantulleen maalivahdin 1-0, tolpan kautta. Sitä ennen Jesse Kastarinen oli luikerrellut oikealta päädystä vapaaksi ja syötti oikeaoppisesti takaviiston maalin eteen, josta Joona Kumpulainen vetäisi voimalla ylärimaan, omien sanojensa mukaan seitsemästä metristä.

  JuPy ei ollut heikko. Vaaralliset tilanteet tulivat kulmista, kun varsinkin ensi jaksolla ei palloa saatu millään purettua maalin edestä ja toisella jaksolla KiuPan virheen jälkeen syntynyt läpiajo, josta mv Toni Kakkonen torjui, pallo kimposi kuitenkin kimmokkeella kainalon alta ja Ville Kamaja siivosi tolpan vierestä.

   Koko ottelu puolustettiin oikein. Häviöasemassa JuPylta aukesi lopussa puolustus kolme kertaa, mutta Miikka Rönkä (2) ja Renars Sprogis eivät saaneet läpimenoistaan maaleja.

   Ensi pelinsä joukkueessa saivat Santeri Agonen ja Robin Francis, molemmat ikäluokasta 2004. Janne Kumpulainen toteutti uhkauksensa ja piti ensimmäisessä laitapakkipelissään vastustajan kurissa. Parasta oli joukkueessa pakkikalusto kokonaisuudessaan + maalivahtipeli. Toivottavasti vanha sanonta pitää paikkaansa: tuurikin on ansaittava.

   Pakkilinja kokonaisuudessaa vasemmalta: Janne Kumpulainen, Erkka Kattainen, Ville Kamaja, Jani Heinonen ja mv Toni Kakkonen. Hyökkäyksessä Henri Kumpulainen aukaisi ketsuppipullon ja Joona Kumpulainen limpparipullon;sentään onnistui heiluttamaan molemmissa sarjapeleissä ylärimaa.

 

Tähtipörssi: Erkka Kattainen 3 tähteä, Henri Kumpulainen 2 tähteä, Toni Kakkonen 1 tähti.

Tehopörssi: Henri Kumpulainen 1+0, Robin Francis 0+1.

Roosna

 

La 11.05.2019 klo 14.00 FC Tarzan-KiuPa 0-3 (0-2) Litmasen tn, Kuopio,  V div.

 

  Kun laidoilta nousut onnistuvat ensimmäisen kerran viiteen vuoteen ja oma pää pidetään puhtaana sekä tekopaikoista onnistutaan 50 %:ttisesti, tulos on tämä. merkille pantavaa on myös, että kaksi maalintekijää oli laitapakkeja normaalissa pelitilanteessa ja sepä onkin ihmettä kerrakseen.

   Mäntytie oli KiuPan maaleissa aina mukana. Erkka Kattainen oli siirretty liberoksi ja siten saatiin Jani Heinonen oikeaan laitaan entiselle paikalleen. Perttu Vainio oli siirretty vasemmalta oikeaan laitaan auttamaan Jani Heinosta laitanousuissa. Perttu ja Jani hieroivatkin pallon 6-8 kertaa oikealta läpi ottelun aikana. Jani Heinonen juoksi (alun KiuPan haparoinnin jälkeen) 16. minuutilla päätyyn, keskitti ilmassa maalille, vastustajan maalivahti sai hanskansa väliin, pallo pomppi kuudentoista rajalle, jossa kymppipaikan Arttu Vainio vetäisi asemmalla maita pitkin pomppupallon oikeaan alanurkkaan. Onneksi se oli Arttu, koska koko muu porukka olisi vetänyt sen viisi metriä yli ja vasemmalla kymmenen. Artulle ensimmäinen KiuPa-maali Mullikoissa.

  32. minuutilla Perttu Vainio juoksi oikealta kuudentoista kulmalle, antoi maata pitkin puolustuksen välistä takatolpalle tyhjään tilaan, jossa Eemeli Linnilä oli rynninyt vasemman pakin tontiltaan vapaaksi, kuoletti ja vetäisi kärkkärillä etuyläkulmaan 0-2 (ensimmäinen KiuPa-maali Mullikoissa sarjapelissä). FC Tarzan helpotti vierailijoiden hommia, kun Raimo Korhonen nappasi ilmasta käsillä kaksi kertaa pallon katkaisten syötön ja kahdella keltaisella yhteensä punainen.

   Toiselle jaksolle ilman vaihtomiehiä yhteen ja kahteensattumien vuoksi matkalla ollut KiuPa teki yhteisen sopimuksen, että ykkösen ollessa kipsattuna mv. Kakkonen päästetään kotimatkalle nollapelillä. Kurinalaisuus piti hieman ontuen, mutta kuitenkin. Vastahyökkäyksistä olisi voinut tehdä montakin vapauttavaa maalia, mutta 75. minuutilla Perttu Vainio oli leikannut keskelle, syötti puolustajien välistä Riku Rädyn läpi, tämä ohitti maalivahdin joutuen tämän kanssa se verran kontaktiin, että juoksu pysähtyi sen verran, jotta ohituspallon perään ehti ensin Jani Heinonen ennen puolustajaa ja tyhjiin 0-3.

   Kiitellä voisi moniakin, mutta ensi kerran koin, että suunniteltuja jippoja noudatettiin: oikealta läpijuoksut ja Vainioiden antamat läpisyötöt puolustuksen taakse tyhjiin (jota esimerkiksi keskiviikkona harjoiteltiin ja joka viimeisessä harjoituspelissä tökki; tai tökki viisi vuotta). Molemmilla laidoilla oli suuntavainut tuntevat rymistelevät laitapakit, jotka juoksivat siekailematta päätyyn. Eemeli Linniläkin aivan kuin lempilajissaan amerikkalaisessa, mutta pallo maassa, ei kädessä. Yleensä joukkueella on ollut mieli maassa, pallo metsässä ja maalinteko korkeammass´ kädess´. Kun kukaan muu joukkueessa ei osaa tyhjään tilaan syöttöä, onneksi taito löytyy Mäntytieltä.

   Parhaiksi todettakoon nollapelin pelannut Toni Kakkonen, joka piti alussa haparoinutta joukkuetta pystyssä ja tuo tullessaan myös iän tuomaa kokemusta. Vainiot ja puolustuksen koko linja, parhaana kuitenkin syötön ja maalin hieronut Jani Heinonen. Hyökkäyskaksikko Joona Kumpulainen-Henri Kumpulainen jäätyi suuriin paineisiin, mutta kestsuppipullo kyllä aukeaa hyvän kevättalven jälkeen.

 

Tehopörssi: Jani Heinonen 1+1, Perttu Vainio 0+2, Arttu Vainio 1+0, Eemeli Linnilä 1+0, Riku Räty 0+1.

Tähtipörssi: Jani Heinonen 3, Perttu Vainio 2, Toni Kakkonen 1.

Roosna

 

Su 5.5.2019 klo 19.00 HarTe-KiuPa 2-1 (0-1) Ahmon tekonurmi Siilinjärvi

 

Ensimmäinen puoliaika siedettävää peliä ja Joona Kumpulainen veti 25 metristä keskelle yläriman alle, minkä vedon maalivahti imaisi sisään 0-1. Paremman paikan myöhemmin Joona vetäisi boxin rajalta, mutta tämän maalvahti torjui. Robin Francis pääsi pari kertaa tälläämään kunnolla, toinen kohti ja toinen vasemmalta ohi. Yhden maalin Robin teki, mutta se todettiin paitsioksi.

   Jos ensi jakso oli jotensakin hyvää, toinen jakso oli väsyneen joukkueen haahuilua. KiuPa pääsi tosin kuusi kertaa hyviin vastahyökkäyksiin, mutta jostain syystä ratkaisuläpisyöttö potkaistaan aina sen ainoan puolustajan jalkaan, sen, joka seisoo pallon ja maalin välissä. HarTe teki paikoista maalit ja voitti 2-1.

   Molemmat pelasivat varamiehisenä erinäisten syiden takia, joten sarjapeli vajaat kolme viikkoa myöhemmin samalla kentällä voi olla erilainen; toki KiuPalla jalkavaivoja, kipsejä, angiinoita ja harrastematkoja tuntuu riittävän joka pelin ajalle.

   Ja peruskuntokin toivottavasti parenee, mutta se on lienee kaikilla Vitosen joukkueilla sama.

 

Su 28.04.2019 PK-37 B - Kiupa 5-3 (4-1) Iisalmen tekonurmi

 

    Saatiinhan tähän nopealla aikataululla tulleeseen peliin kymmenen omaa miestä, tosin osa heistä potilaana. Naapurista lainattiin ensi jaksolle yksi ja toiselle kolme poikaa, joista Arttu Vainio oli toki vieraissa pelaava oma, niinkuin niiden vamentajatkin.

   Ensi jaksolla tehtiin viisi maalintekopaikkaa (ei yhtään maalia) ja vastustaja kolme hyvällä prosentilla. Siinä hävitään vielä viiden vuoden jälkeenkin ja pallon hallinnassa, joka iisalmen pojilla oli hyvää.  Saatiin kuitenkin vastustajille viimeinen sarjaa valmistava peli, mikä oli tärkeintä.

   KiuPan maalit hieroivat Jani Heinonen onnekkaasti 44. minuutilla, kun keskitys lurahti takanurkkaan. Toisella jaksolla 70. minuutilla Riku Räty täräytti lähes 30 metristä yläriman kautta toisen ja Arttu Vainion läpisyötöstä 74. minuutilla Joona Kumpulainen 3-5. Kentän paras oli Arttu Vainio, joka syötti ensi jaksolla iisalmelaisille maaleja ja toisella jaksolla KiuPalle. Ensi sunnuntaina on KiuPan Mullikoiden viimeinen harjoitusottelu ennen sarjan alkua, Siilijärven Ahmolla klo 19.00.

 

La 6.4.2019 klo 18.00 KiuPa-Raiku 3-2 (1-1) Iisalmen Pallohalli, harj.peli

 

  Maaliin saatiin houkuteltua Santeri Remes Kuopion suuresta kaupungista ja hyvin hän pelasikin, vaikka torjuntoja ei varsinaisesti tullut, mutta alakerran jalalla pelaavana nykyaikaisena maalivahtina hän toimi hyvin. Ottelu itsessään oli Henri Kumpulaisen show´ta, kun hän mätti kaikki KiuPan maalit. Poika alkaa päästä siihen kuntoon, missä hän oli 2014 kesällä ja syksyllä eli silloin kun tulin vetämään joukkuetta. Näin kauan kesti, kun tokenee kevään 2015 nilkkan pyörähdyksestä ja vuoden pelitauosta.

   1-0 syntyi Kumpulaiskolmikon Janne-Joona-Henri yhteistyösä, joka alkoi oikealta Jannen keskityksestä ja päättyin Joonan olkapään kautta Henrille, joka hipelöi sen maaliin yllättyneen maalivahdin edestä. Toinen tuli komeammin. Arttu Kauppisen lyhyestä keskialueen syötöstä Henri kuljetti oikealle ja vetäisi vasempaan yläkulmaan 25 metristä.

   Kolmen puolustuslinjassa kokeiltiin vaihdoksia, kun Erkka Kattaista kokeiltiin keskellä, Miikka Rönkää vasemmalla ja Jani Heinosta oikealla. Heinonen juoksikin oikealta päätyyn asti ja keskitti takatolpalle, josta Henri sai pukatua pallon verkkoon. Ensimmäinen maalia oli 1-0, toinen 2-1, kolmas 3-1. Puoliaikatilanne oli 1-1.

  Kärjessä pääsi jyräämään Robin Francis, joka sai läpimenosta tolppaan asti. Vasempana pakkina osan aikaa kokeili Tero Tikkanen ennen työhugin alkamista.

 

La 23.3.2019 klo 18.00 KiuPa-KjK 1-5 (1-2) Iisalmen pallohalli, harj. peli

 

   Tämä meni harjoitusken piikkiin, omista virheistä vastustaja räppäsi neljä maalia enkä lopputuloskesestakaan ole varma. Aimo Jauhiainen on maalivahtina murtanut sormensa ja joutuu sairaslomalle, leikkaus kai tiistaina 9.4. ja siitä kuusi viikkoa lomaa ja sen jälkeen kolme kuukautta kuntoutusta. Aimo oli tässä pelissä oikeana laitapakkina side peukalossa.

   KiuPan maalin esityön teki Riku Räty kunniajuoksusta päätyyn ja keskityksestä takatolpalle, josta Janne Kumpulainen vetäisi suoraan ilmasta takanurkkaan.

   Muuten tästä pelistä ei jäänyt kuin muistoja, syöttöpelikin tökki; kolmea ei peräkkäin saatu omille. KJK on vahvistunut muutamalla pakolaisella, jotka olivat pääsääntöisesti nopeita ja ketteriä ja hieroivat osan maaleista.

 

La 16.3.2018 klo 18.00 KiuPa- HarTe 6-7 (2-3) Iisalmen jalkapallohalli, harj.peli

 

   No nyt vastustajalla eli HarTella kokoonpano-ongelmia, viisi kieltäytyi matkasta Siilinjärveltä pelipäivän aamuna, saivat kuitenkin 11, joista kaksi lähti puoliajalta jääkiekkopeliin. Molemmat jaksot pelattiin kymmenellä, kun Eemeli Linnilä uhrautui vstustajalle puoliajallla. Yhdeksän-kymmenen on Iisalmen halliin sopiva määrä, koska se on pieni kooltaan, joten se ei niin haittaa.

   Maalivahtimme Aimo Jauhiainen oli pari päivää aiemmin murtanut peukalonsa, josta tullee 5-6 viikkoa saikkua. Molempien maalissa oli kenttäpelaaja, meillä Ville Kamaja. Villen vikoja maalit eivät välttämättä olleet, mutta koko puolustuslinja oli ottelun ajan molemmissa päissä epävarma (niin kuin tällainen muutos ennen peliä usein tekee).

   KiuPan maalit 10. min. Miikka Röngän puolen vaihdosta Janne Kumpulainen otti pallon alas 30 metriin ja vetäisi pompusta yläriman alle 1-0. Seuraavasta hyökkäyksestä HarTe 1-1 ja perään 16. min 1-2 ja 35 min. 1-3, Joona Kumpulainen 43. minuutilla Janne Kumpulaisen syötöstä 2-3 puoliaika-tulokseksi.

   48. minuuttia Joni Kumpulainen Henri Kumpulaisen syötöstä 3-3. HarTe teki vartissa kolme maalia 3-6:een ja 80. minuutilla Joona Kumpulainen veljensä Jonin hankkimasta rankkarista 4-6, minuutti sen jälkeen Henri Kumpulainen karvasi uunoilleelta Harte -puolustukselta pallon ja teki 5-6, välissä HarTe teki KiuPan puolustuksen uunoillessa 5-7 ja 89. minuutilla Riku Räty vetäisi 17 metristä vapaapotkusta takanurkkaan loppunumerot 6-7.

   Lopputuloksellahan ei ole väliä, KiuPa vaihteli miestä lennosta koko ajan; sekin sekoitti peliä. Kaksi Kumpulaista kärjessä: Henri ja Joona olivat tehokkaina, samoin kaksi Kumpulaista laitalinkkeinä: Janne ja Joni.

   Kentän paras oli vastustajan hyökkääjä nro 11, joka teki varmaan 4-5 maalia ja uunotti puolustustamme läpijuoksuilla tyhjään tilaan (jota me olemme opetelleet viisi vuotta) ja harhatuksilla boxin tuntumassa. Yksi mies voi ratkaista pelejä, varsinkin jos se on tasapuolista potkimista.

 

Su 10.3.2018 klo 15.00 PK-37 B - KiuPa 2-2 (1-2) Iisalmen jalkapallohalli, harj.peli

 

   Tähän peliin saatiin kymmenen pelaajaa ja harjoituspelistähän se kävi. 20. minuutilla Aimo Jauhiainen avasi maalilta, Henri Kumpulainen liippasi Joona Kumpulaisen läpi 0-1 Kiupalle, toisen Kiupan maalin teki myös Joona 35. minuutilla tyhjään maaliin.

   Välillä oli pelissä hyvää ja välillä huonoa, tässä pelissä kuitenkin pelipaikat pysyivät miehien vähyyden takia melkeinpä vakiona ja se aina helpottaa pelaamista. Riku Räty pelasi etutopparin ja keskikentän alimman roolinsa vahvasti. Henri Kumpulainen kärjessä pelaa parempaa alkua kuin loukkaantumisensa 2015 keväällä älkeen kertaakaan. Joona tekee paikasta maalin, jahka kunto tästä paranee.

   Joukkueen ongelmana on tuttu: kaikki haluavat olla hyökkääjiä (joita on ryhmityksessä kaksi) ja tahtoo joskus se haalarityöskentely unohtua.

 

La 23.2.2019 klo 18.00 KiuPa-LaPa-95 2-3 (0-2) Iisalmen jalkapallohalli, harj.peli

 

   Peli oli käänteinen edelliseen peliin, LaPa onnistui survomaan voittomaalin pelin lopussa, kun KiuPa oli ensin päässyt tasoihin 0-2 tappiosta. Ensimmäinen LaPan maali syntyi KiuPan puolustuksen haparoidessa ja läpimenosta kolmannella minuutilla syntyi 0-1. Toinen lapinlahtelaisten maali syntyi kahden metrin paitsiosta (niin kuin KiuPan toinen maali ensimmäisessä pelissä) ja puoliaikatilanne siis 0-2. Jani Heinonen jäi odottamaan kuulemansa ´Lippu´-huutonsa jälkivaikutuksia. Ottelussa kun oli vain yksi tuomari.

   60. minuutilla Joona Kumpulainen antoi oikealta kulman ja velipoika Joni pukkasi takatolpalta 1-2, selvä merkkausvirhe LaPalle. Tasoituksen vetäisi Henri Kumpulainen rynniessään oikealta ja vetäistessään hiltin rangaistusalueen kulmalta takatolpan viereen 2-2.

   LaPan voittomaali syntyi KiuPan puolustuksen hutipotkusta ja LaPa pääsi vetämään tyjiin 2-3.

   Virheitä tuli ja pelipaikkojakin kokeiltiin, niin kuin harjoituspeleissä tapana on. Ottelussa oli hyvää ja oli huonoa, tästä vain karsimaan virheitä seuraavaan peliin 10.3. Marko Remeksen valmentamaa PK-37:n B-junnuja vastaan.

 

La 26.1.2019 klo 18.00 KiuPa-LaPa-95 3-2 (3-1), Iisalmen jalkapallohalli, harj.peli

 

   Uusi vuosi pyörähti harjoituspelillä tuttua LaPaa vastaan. Pelin maaleja värkättiin jo pelin alussa. Jo pelin 3. minuutilla Joni Kumpulainen karvasi pallon vasemmalta laitapakilta ja juoksi päätyyn. Keskitys maalille, jossa hässäkässä puolustaja katkaisi pallon menon kädellä. Henri Kumpulainen vetäsi rankkarin sisään 1-0.

  Pari minuuttia edellisestä 2-0 syntyi hässäkästä LaPan maalilla. Henri Kumpulainen pääsi siirtämään 2-0 vasemmalta tolpalta kuulema lievästä paitsioasemasta. LaPan kavennus tuli samoin hieman arveluttavasti. LaPan hyökkääjä esti KiuPan maalivahti Aimo Jauhiaisen heittoa oikealle Miikka Röngälle ja pallo oli vielä Aimon kädessä. Siitä pallonriisto ja siirto tyhjään maaliin 2-1.

  3-1 oli ottelun ainoa kunnon tekomaali. KiuPan Santeri Remes yritti ensin keskiviivalta maalivahdin yli, mutta meni hieman ohi. Kun maalivahti hieman kuittaili, Santeri vetäisi muutaman sekunnin päästä miltei yhtä kaukaa, nyt laakana oikeaan ylänurkkaan. Ei pitäisi poikaa suututtaa.

   Toisella jaksolla tuli LaPan kavennus 55. minuutilla kulmasta oikealta. Pallo liene kimmonnut etutolpalta tekijän ahterista.

   KiuPalla oli neljä vaihtomiestä ja pelaajia vaihdettiin penkiltä kentälle ja edestakaisin ja kenttäpelaajien kesken, joten hässäkkää oli ja pelin painopisteet vaihtelivat; välillä oli keskikenttä tyhjä ja välillä mentiin tukka suorana. KiuPalla oli kenties nimivahvin joukkue viiteen vuoteen, mutta se on sitten eri asia mitenkäs kesällä; hovissa kun päätöksen mahtavat aina muuttua.

   Debyyttinsä Mullikoissa teki Santeri Agonen, 14 v,-  tänä vuonna 15 - ja oli ainakin peloton isompiensa keskellä etutopparina. Sairastelun jälkeen oli Joona Kumpulainen rivissä takaisin. Pisteitä ja tehoja ei arvioida ennen kuin kesällä tai käy niin kuin viime vuonna Kälviällä.

 

Roosna