KiuPan edustusjoukkueen pelit 2005

pv pvm klo Ottelu Tulos
To 5.5. 14.00 KiuPa - SiPS 0 - 1
Pe 13.5.   SC KuFu-98 - KiuPa 1 - 0
Ke 18.5. 18.30 KiuPa - PAVE 3 - 0
La 28.5.   LehPa - KiuPa 0 - 0
Pe 3.6.   Zulimanit - KiuPa 3 - 1
To 9.6.   Warkaus JK/2 - KiuPa 1 - 4
Ke 15.6. 18.30 KiuPa - SuPa 5 - 0
Ke 22.6. 18.30 KiuPa - PK-37 1 - 2
Ke 29.6. 18.30 KiuPa - PK-37/2 3 - 4
La 2.7.   JoPS - KiuPa 1 - 1
To 7.7.   SaPa - KiuPa 4 - 1
Su 24.7.   SiPS - KiuPa 5 - 0
Ke 27.7. 18.30 KiuPa - SC KuFu-98 3 - 4
Ke 3.8.   PAVE-KiuPa 3 - 1
Su 7.8. 18.30 KiuPa - LehPa 0 - 4
Ke 10.8. 18.30 KiuPa - Zulimanit 2 - 5
To 18.8.   SuPa - KiuPa 1 - 1
Su 21.8. 18.30 KiuPa - Warkaus JK/2 3 - 2
Su 28.8.   PK-37 - KiuPa 1 - 2
Su 4.9. 14.00 KiuPa - JoPS 3 - 1
Su 11.9.   PK-37/2 - KiuPa 2 - 1
La 17.9. 15.00 KiuPa - SaPa 2 - 3

 

 

KiuPa - SiPS

 

KiuPa avasi niukalla tappiolla

Jalkapallokausi potkaistiin käyntiin Helatorstaina Kuorevirran hiesulla. Ainakin kesäaikaan Luomu-Suomen pääkaupungin parasta urheiluviihdettä tarjoava KiuPa joutui nöyrtymään jalkapallon kolmosen pelissä Siilinjärven Palloseuralle pienimmällä mahdollisella erolla eli varsinaisin jalkapallolukemin 0-1 (0-0).

Sarja-avaus pelattiin vaativissa oloissa. Kiupalaiset joutuvat suunnattomasti ponnistelemaan jo tasaisilla nurmimatoilla palloa mieluisasti toisille siirrellessään. Torstaina alustana ollut sinänsä hyvä hiekkakenttä ja rankasti hönkinyt kentän sivutuuli asettivat pelaajiston teknisen osaamisen liian rankkaan puntariin. Koppi ei rauhoittunut koko puolitoistatuntisen aikana ja peli oli rajua vääntöä.

Vääntöjen väliin saatiin aikaan muutamia maukkaita maalipaikkoja, joista valtaosa KiuPalle. Ensimmäisellä puolikkaalla kotijoukkue hätyytteli pahiten vierasmaalia erikoistilanteilla. Jarno Laitinen puski pariin kertaa täpärästi maalin yli eikä Marko Remeksen laukauskaan ylittänyt maaliviivaa. SiPSin tilanteet olivat harvassa lievästä pallonhallinnasta huolimatta tai sen takia.

Toinen puolikas alkoi KiuPalta karusti. SiPS iski pelin ainoan maalin keskikentän pallonmenetyksen jälkimainingeissa. KiuPa haki pelaajavaihdoilla lisää tempoa ja sitä myös löytyi, mutta maalintekotilanteita ei kovinkaan runsaasti. Kerran Jarno Laitinen oli päineen taas esillä, mutta pukkaus torjuttiin vaivoin alamummosta.

Tasoitusta ei sitten tullut, joten tappioon oli maitopoikien tyytyminen. Tappion syyt eivät löydy ainakaan KiuPan puolustuksesta, joka Chris Francisen johdolla pelasi jämysti. Vaikeinta oli keskikentällä, josta palloa ei osattu toimittaa hyökkääjille koko pelin aikana.

Nyt kun on saatu pelit käyntiin, niin antaa mennä vaan. Perjantaina kohdataan Kuopiossa myös avauspelinsä hävinnyt KuFu. Seuraavan kerran potkitaan kotona keskiviikkona 18.5. Tuolloin Kuorevirralla pelataan taitojalkapalloilun klassikko, KiuPa ­ PAVE.

jakke


SC KuFu-98 - KiuPa

 

KiuPalle toinen maalin tappio

Kiuruveden Palloilijat vaeltaa varjojen mailla. No, ei vainiskaan, vaikka perjantaina tuli taas takkiin niukimmalla jalkapallossa käytettävällä erolla. Kuningaspelin Savolaisessa pääpaikassa eli siis Kuopiossa pelattu kolmosen kamppailu SC KuFu-98 ­ KiuPa ei ollut Petosen jalkapallojännäreille suurikaan elämys. Kotijoukkue onnistui maalinteossa 12:n yardin päästä kertaalleen, KiuPan maalaamista jäätiin odottamaan vielä lehden painoon mennessä.

KiuPa jatkaa kahden pelin jälkeen ilman pisteitä ja maaleja. Ei kiupalaiseen tyyliin on saatu puolustus ojennukseen, mutta hyökkäyksen tehot ovat olleet yllättäen nollissa. Perjantain heleässä kevätillassa KiuPalla oli avauspelin tapaan vastustajaansa enemmän potentiaalisia maalipaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut pukkaamalla eikä potkimalla.

Hiekkakenttä asetti omat esteensä taitopelaamiselle ja niinpä peliä väännettiin enimmäkseen ilmassa ja keskikentän pölypilvissä.

Ottelun ainoan maalin isännät saivat harmittavasti rankkarista. Pilkku aiheutui siitä, kun Kaj Tolonen pyllähti kamppailutilanteen jälkeen kanveesiin ja koppi vyörähti hänen käteensä. Tuomarille olisi varmasti löytynyt sääntökirjasta tulkinta olla viheltämättä, mutta eipä siellä kentällä pumaskoita kanniskella.

Tappiosta huolimatta KiuPan kenttäpeli ei jäänyt vastustajalle kakkoseksi. Pisteisiin asti oli tekopaikkoja, mutta vastustajan maaliin ei saatu kovia eikä pehmeitä.

KiuPan parasta esitti varvasmurtumansa jälkeen kehiin palannut Pekka Lähderinne. Vartioivan puolustajan hommat olivat hanskassa ja lisänä oli hyvä pallollinen pelaaminen. Muukaan osa joukkueesta ei pettänyt, mutta pientä lisää tarvitaan vielä kaikilta pistetilin aukaisuun.

KiuPan nurmiavaus on keskiviikkona 18.5.2005 klo 18.30. Tuolloin Kuorevirralla ättäröivät kiupalaisten lisäksi Iisalmesta pavelaiset.

jakke


KiuPa - PAVE

 

KiuPalla tilipäivä

Kiuruveden Palloilijat vietti keskiviikkona kotoisalla Kuorevirran stadionilla tilipäivää. Nimittäin seuran jalkapallon kolmosessa pelaavan lippulaivan maalitili aukesi komeasti ja pistepussiin saatiin ensimmäiset paunat iisalmelaisen PAVE:n kustannuksella. KiuPa pyöritti varmasti valotaululle lentopallolukemat 3-0. Tauolla ihasteltiin omaa osaamista maalin etumatkassa.

KiuPa oli keskiviikon paikallisottelussa jämynä. Joukkueen peli oli ollut jo kauden kahdessa tappio-ottelussakin aivan mallikasta, mutta nyt saatiin maalitilikin auki.

KiuPa-perinteestä poiketen nykyinen joukkue on sitoutunut vahvaan puolustuspeliin. Keskellä viikkoa puolustaminen onnistui nappiin ja nolla säilyi omissa. Ennen maalintekijöiden ja syöttäjien luettelemista on aihetta uhrata muutama rivi alakerran ylistämiseen, sillä voihan olla niin, ettei takalinjoja tämän jälkeen tarinoissa tarvitse enemmin kehuskella.

Maalivahti Jari Luoma ja puolustuksen kolmikko - Christopher Francis, Vesa Kärkkäinen, Pekka Lähderinne ­ on ollut alkukauden KiuPan parasta A-ryhmää. Mainittujen herrojen uhrautuvaa työtä Luomu-Suomen pääkaupungin kunnian puolesta taistelussa ovat parhaiten tukeneet keskikentän puolustaviin rooleihin määrätyt Jouni Ruotanen ja Kaj Tolonen.

Sitten paikallisderbyn maali-iloittelun kimppuun. KiuPan kauden avausmaalin iski seuran monivuotinen maalitykki Hannu Luttinen, joka oli ensimmäistä kertaa tälle kaudelle avauksessa. Avausjakson puolivälin krouvissa tullutta maalia edelsi mallikas puolenvaihtelu ja Juha Rothin vippaus Luttiselle maalinedustalle.

Vaikka pelin toinen puolikas oli KiuPalle pelillisesti ensimmäistä hankalampi, onnistuttiin maalaushommissa kahteen otteeseen. Pirteästi esiintynyt Veli-Matti Räihä käytti seinän Rothilla ja tykitti melkoisen jenkuran riman alle "Sireenin" virallisen ajanoton mukaan siinä varttia vaille kahdeksan.

Pelin päätösluvut sijoitti tehot 1+2 kerännyt Juha Roth kymppi minuuttia ennen loppua. Maalin alusti vaihdosta kehiin sännännyt Tommi Remes näyttävän läpijuoksun päätteeksi.

KiuPa joutuu tuottamaan uskollisesti väriä tunnustaneelle kotiyleisölleen pettymyksen. Harmituksen syynä on se, että ainakin kesäajan parhaan urheiluviihteen tarjoamiseen tulee nyt pitkä paussi. KiuPan seuraava kotipeli on nimittäin vasta kesäkuun puolivälissä keskiviikkona 15.6. Sitä ennen pisteille hamutaan kolmeen otteeseen vieraskentillä alkaen todella rankalla Joensuun reissulla.

jakke


LehPa - KiuPa

 

KiuPa maalittomaan

Kiuruveden Palloilijat pelaa nykyään kummallisesti. Jopa valmentajaa ihmetyttää se puolustusaktiivisuus, jota sai ihailla lauantaina Joensuun Lehmon pienellä hiekkakentällä. Kotijoukkue Lehmon Pallon ja entisen Milk-cityn ja nykyisen Luomu-Suomen pääkaupungin KiuPa kompeilivat puolitoista tuntia tiukasti, mutta maaleja pelissä ei nähty.

KiuPa pelaa siis tarkkaa peliä. Lauantaina kummallakaan joukkueella ei ollut hirmuisesti maalipaikkoja, vaikka paremmalla tarkkuudella maalitili olisi voinut aueta molemmissa päissä.

Kontiolahden kunta oli määrännyt loistavakuntoisen nurmikentän käyttökieltoon, joten peliä painittiin ahtaalla hiekkakentällä. Kiuruvedellä ei moiseen olisi sorruttu, ainakaan harrastelupuolella. Nimittäin pari viikkoa sitten oli paikallinen oma-aloitteisuus ollut taas voimissaan, kun Kuorekkaan harjoituskentän kieltokyltti oli viskattu raviin ja pistetty vain kylmästi pelit pystyyn. Lukutaidottomuudesta ei voinut olla kyse, kun varmemmaksi vakuudeksi oli kyltin tekstiosa revitty mägeen.

Ne kenttäoloista, mutta sitten vähäksi aikaa taas pelin pariin. KiuPan takalinjat olivat taas iskussa, mutta hyökkäyspää haki hiekalla vähän itseään. Kerran Juha Roth pisti kopin nuottaan, mutta tilanne liputettiin muka paitsioksi. Toisen jakson lopussa Hannu Luttisen keskitykseen Roth kykeni ohjaamaan vain takatolppaan.

Vahvan joukkuepelaamisen seasta on poimittava Jouni Ruotasen hyvä työ keskikentän puolustavassa roolissa. Pallonriistojen lisäksi Ruotasen syötöt alkoivat napsumaan jo kohdilleen.

KiuPan vieraskiertue jatkuu tulevana perjantaina Kettulanlahdessa Kuopiossa. Silloin todellinen taso mitataan, kun vastassa on sarjan suursuosikki ja ainut tappioton joukkue Zulimanit.

jakke


Zulimanit - KiuPa

 

KiuPalle väliin takkiin

Kiuruveden Palloilijoiden yli neljä ja puoli tuntia kestänyt nollataika mureni tylysti perjantaiehtoona Kuopiossa. Sarjan kärkijoukkue Zulimaneja vastaan pystyttiin pitämään maali puhtaana vielä avausjakso, mutta toisen kolmivarttisen alkuun kotijoukkue teki pari maalia valmistelleen loppunumeroita 3-1.

KiuPa yritti kovin jalkapallon kolmosen pisteitä, mutta pelkkä yritys ei aina riitä. Sarjan paras joukkue Zulimanit ei olisi ollut KiuPan parhaana päivänä aivan mahdoton nujerrettava. Perjantaina vain KiuPan pallollinen peli ei ollut pointseihin oikeuttavaa.

Ottelun avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli mahkut maaleihin. Maalivahti Jari Luoma nappasi pari napakkaa laukausta ja Juha Rothille avautuivat parhaat mestat kentän toisessa päädyssä. Askeettisessa pukukopissa oli sitten mukava kuunnella valmentajan ylisanoja taktisesti nappiin menneen avausjakson päätteeksi.

Toisen jakson alku oli sitten tuloksellisesti heikko. Isännät karkasivat kahden maalin johtoon kuin varkain. Maalien jälkeen peli oli seesteistä, mutta varttia ennen loppua tullut KiuPan kavennus toi matsiin uutta sykettä. Maalin takaa-ajossa saatiin aikaa pientä sekaannusta Zulu-leiriin, mutta varsinaisesta myllytyksestä puhuminen on ehkä liioittelua. Sekaannukset siirtyivät KiuPaan kun kotijoukkue löi tylysti loppunumerot hyökkäykseen panostaneen KiuPan tyhjältä puolustusalueelta.

Tappioon on aina hyvä löytää syyt ja syylliset. Perjantaina sellaisia olivat: kova vastustaja, muutaman runkopelaajan puuttuminen kokoonpanosta ja tärkeimpänä hyökkäyspään lähes totaalinen laadukkaiden syöttöjen puuttuminen. Uskoisin, että nämä kaikki asiat korjaantuvat seuraavaan peliin, joka on ensi torstaina Warkaus JK:n reservejä vastaan.

jakke


Warkaus JK/2 - KiuPa

 

Kokenut KiuPa helpoille pisteille

Runsaasti maailmaa nähneet ja kiertäneet KiuPa-pelaajat ottivat torstaina Varkaudessa varsin helpot jalkapallon kolmosen pisteet. Kotijoukkueena olleen Warkaus JK:n reservejä ei elämä ole kohdellut vielä niin rankalla kädellä kuin osin jo veteraani-iässä askeltavia kiupalaisia. Kokemus ja kuningaspelin jalot taidot voittivat maalein 1-4 (0-3) liikkuvuuden ja innostuksen.

Takaisin voittokantaan palanneen KiuPan peli oli torstaina tehokasta aina pelin ratkaisuun saakka. Ottelu nimittäin oli pulkassa avausjakson loppupuolella alkaneen KiuPa-rummutuksen jälkeen.

Alkukauden hieman hakusessa ollut hyökkäyspeli jykki vielä pelin ensi minuutit, mutta kolmen maalin kimara syntyi hyvien sommitelmien jatkeeksi. KiuPan maalareina toimivat, kuten kuuluukin, hyökkääjät Hannu Luttinen ja Juha Roth.

Pelissä muikeat tehopisteet (2+2) kerännyt Luttinen oli yhden pelin huilin jälkeen täynnä virtaa. Luttisen lapikkaasta lähtivät ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Ensimmäiseen passin tarjoili MM-karsintaottelun aiheuttamaa "jetläkkiä" potenut Jarno Laitinen. Toisessa alustajina olivat Juha Roth ja toiseksi viimeisen voitelun antanut Veli-Matti Räihä.

Nuorukaisten niskoja naksaneen 0-3-maalin tuuppasi Roth Luttisen ja koko keskikentän syöttömyllyn lopuksi. Tauolla kuitenkin keskusteltiin, ei valmentajan erottamisesta, vaan pelin puutteista, joita kolmen maalin kaulasta huolimatta vielä löydettiin.

Toisella varmistelua

Pelin toinen puolisko oli KiuPalta pisteiden varmistelua. Nuoret varkautelaiset panostivat hyökkäilyyn, mutta KiuPan puolustus libero Tommi Remeksen johdolla kesti ilman suurempia paineita. Vastustajan puolustuksen miehityksen harventuessa avautui vieraille tukku paikkoja laventaa maalilukuja.

Kerran sitten KiuPan onnistui tehdä maalin. Juha Roth sai namusyötön aisapari Luttiselta ja valotaululle välähti 0-4-lukemat kuin päivää aiemmin Olympiastadionilla.

KiuPan nolla meni rikki kalkkiviivoilla, kun viimeiseksi vartiksi porttivahdiksi vaihdettu Janne Soininvaara oli voimaton kotijoukkueen paitsioasemasta iskemälle lohdutusosumalle.

KiuPan voitto oli siis suvereeni. Vastustajaansa keskimäärin 20 kiloa painavampi ja ainakin 4000 alasarjaottelua kokeneempi KiuPa teki muutamia näyttäviä hyökkäyksiä ja puolusti muut ajat antaumuksella.

KiuPan ykkösmiehet olivat kärjen Luttinen ja Roth. Yllättäjän pystin pokkasi mainoskuvauksissa itse itseänsä loukannutta Chris Francistä puolustuksen varmistajana tuurannut entinen maalinsylkijä ja nykyinen joka paikan höylääjä Tommi Remes.

KiuPan rankka itärajan kiertue on nyt ohi. Suuremmilta miestappioilta vältyttiin, mutta yksi jäsen ylennettiin pelien välissä melkein täydeksi kapteeniksi.

Kotiyleisön hemmottelu alkaa nyt keskiviikkona. Vastassa on Suonenjoen Pallo ja peli alkaa keskiviikkona 15.6 klo 18.30 Kuorevirran nurmella.

Yleisölle tiedoksi, että peliin peritään monen vuoden tauon jälkeen pääsymaksu. Ainakin kesäajan parasta paikallista urheiluviihdettä pääsee tuijottamaan 2 :n hinnalla.

Ottelujen lipputulot menevät vieläkin parempaan tarkoitukseen: lipunmyynnistä huolehtivat KiuPan C-tytöt, joiden Wasa-Cup-matkakassaa jokainen ostettu lippu koko hinnalla kartuttaa.

Ja puoliajalla kahvia ja pullaa.

jakke


KiuPa - SuPa

 

KiuPalla toimii sittenkin

  KiuPalla toimii sittenkin, nimittäin peli. Keskiviikkona siitä saatiin Kuorevirran hyvällä nurmella todiste, kun Suonenjoen Pallo kaatui jalkapallon kolmosen kamppailussa tyylipuhtaasti 5-0 (2-0). Puolustuslinja hoiti hommansa jälleen maailmanluokan tasoisesti ja hyökkäyspää oli puolen kymmenen maalin vireessä.

  Kiuruveden Palloilijat on nykyisin hyvässä pistekunnossa. Peli sujuu mallikkaasti ja väliin jää aikaa tarinoida ihan isoillakin kirjaimilla. On ollut aikoja, jolloin paminointi on ajanut pelihommien edelle, mutta nyt puhaltavat pelillisesti suotuisammat tuulet.

  Keskiviikkona hienoinen vire ei käynyt Lapinsalon etelästä vaan ihan oikeasta etelästä ja kentällä oli mukavan vilpoista viilettää. Sateen liukastama nurmipinta ei aiheuttanut sen suurempia vaikeuksia viedä peliä vaan KiuPalla toiminta jukkasi.

  KiuPan maalikimara oli lähinnä kolmen pelaajan näytöstä. Laidalla energiaa puhkunut Jarno Laitinen oli kauden parhaassa tikissä. Vain pelin vartin kohdalla tulleeseen voittomaalin ”Jake”, siis ei todellakaan ”Jakke”, ei saanut tehomerkintää. Kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä oli laiturin ykköspalkintoon oikeuttava saldo. Hyvä siinä on sitten tehopelaajan Rhodoksella mamman kanssa nahkaa kärvennellä, kun muut inttävät muuten niin mukavien iisalmelaisten kanssa pisteistä nyt keskiviikkona Kuorekkaalla.

  Kolmesta muusta maalista vastasivat totutusti tehohyökkääjät. Juha Roth tökkäsi kahdesti – pelin avaus- ja päätösmaalit. Kärkipari Hannu Luttinen oli jälleen hurjassa vireessä. Luttisen upouusissa lipposissa ei ollut menneet eget hukkaan. Saldona oli nimittäin maltilla tehty pelin keskimmäinen osuma ja osallisuus tavalla tai toisella matsin kaikkiin muihin maaleihin.

  Olipa taas mukava kehua hyökkääjiä, mutta KiuPan puolustuspeli on nykyisin organisoidumpi kuin ehkä konsaan. Pelikonsepti on selkeä ja vaikka joku alakerran jäsenistä vaihtuukin, ei tehokkuus tunnu laskevan. Toivotaan vaan, että pakiston ja molarin urotöitä saa kirjata tänne pitkin kesää.

  Kotipelit jatkuvat heti keskiviikkona 22.6, kun Kiuruvedelle saapuu paikallisderbyyn PK-37 Iisalmesta.  Tule ajoissa paikalle ennen klo 18.30 alkavaan otteluun, sillä parhaat rahit viedään ensin.                                                                   jakke


KiuPa - PK-37

 

KiuPa-PK-37 1-2 (1-1)

Siinä on keskiviikon ottelun numerot. Jalkapallon kolmosen paikallispeli ei kohonnut klassikkosarjaan, siksi vaisua matsaaminen helteisellä Kuorevirralla oli. Jalkapallohan on vain elämää vai oliko se päinvastoin, mutta aina ei voi voittaa, eikä kaikki urakat ole hyviä.

Kiuruveden Palloilijat oli vaihteeksi hiukan huonossa kondiksessa. Joukkue oli jotenkin hermostunut ja se myös näkyi heikkona pelinä, kun vertailukohtana käytetään viime aikojen loisto-otteita. Hermoilun syynä ei ollut paikallisvastustaja, vaan retkeilystä johtuneet kokoonpanomuutokset.

Kesän aiheuttama matkailuvimma oli siis iskenyt KiuPaan ja kuningaspelin kannalta strategisille pelipaikoille tehdyt pelaajamuutokset hämmensivät joukkuetta siinä määrin, että kesysti pelannut vierasjoukkue vei täyden pistepotin.

Tappiosta huolimatta kiupalaiset eivät maitoilleet. Yritystä oli riittävästi ja maalikin saatiin taas tehtyä. Ensimmäisen puolikkaan loppuhetkillä tultiin tasoihin kun Juha Rothin antama kulmuri löysi luukulta Tommi Remeksen kuljukan.

Toisen puoliajan tasatilannetta ei kyetty nyt kääntävään kuin tappioksi, vaikka parit namumestat olivatkin tarjolla.

Tappiosta huolimatta joukkueesta löytyi myös onnistujia. Puolustajana pelaava Pekka Lähderinne oli jälleen hyvässä iskussa. Vaikkei Pekka olekaan vielä veikkausliigaa pelaavan Mika-veljensä tasoinen pallojonglööri, on hän nykyiskussa kova luu kolmosen peleissä. Toinen onnistuja pelissä oli hieman yllättävämpi nimi. Nostoväestä kehiin tempaistu ikinuori Pertti Roth piristi KiuPan peliä kummasti pelin viimeisellä puolituntisella.

Miinusosastolle on myös kirjattavaa, kun keskikentän työmyyrä Jouni Ruotanen linkutti toisella jaksolla reisivaivaisena vaihtoon. Nuo reisivammat ovat siksi hankalia, että hennoo olla niin, ettei Jonen tarvitse paljon juhannuksena toppuutella.

Kolmen pelin kotiputki päättyy jussin jälkeen keskiviikkona 29.6, kun paikallispelit jatkuvat. Kuorevirran iltatunnelmassa kohdataan nyt PK-37:n kakkosporukka, joka on haalinut vahvennuksia ihan Amerikkaa myöten.

jakke


KiuPa - PK-37/2

 

KiuPa tappioon ja tasuriin

Kiuruveden Palloilijoiden taival jalkapallon kolmosessa jatkui männä viikolla kahdella pelillä. Keskiviikkona kontattiin kotona PK-37:n kakkosjoukkueelle maalijuhlissa maalein 3-4 (0-3). Lauantaina matkattiin jakamaan pisteet Joensuuhun paikallisen Palloseuran vieraaksi. Helteessä pelattu ottelu päättyi tasapeliin 1-1, puoliajan ollessa 0-1 KiuPalle.

Kiuruveden Palloilijat pelasi keskiviikkona varsin heikon pelin. Vierasjoukkue PK-37/2 ei olisi ollut mahdoton kaadettavaksi edes normaaliesityksellä, mutta kun ei irronnut niin sitten ei.

Vieraat karkuutettiin avauspuolikkaalla jo kolmen maalin etuottoon, eikä sitä enää toisella jaksolla saatu kurottua kiinni.

Vaikka KiuPa pelasi kauden huonointaan, niin ei se silti ollut kentän surkein. Voisi luulla kiupalaisia huonoiksi häviäjiksi, mutta ottelun iisalmelainen naistuomari veti pohjat. Käsittämättömiä vihellyksiä pitkin peliä ja lopulta Chris Franciksen ulosajo tilanteessa, josta kaikki muut urheilualueella olleet olisivat varoittaneet vastustajan pelaajaa. Kolmosen peleissä on tähän saakka ollut kolmosen tason viheltäjiä, mutta nyt ei ollut niin. Naistuomarin ylimielinen asenne pelaajia kohtaan ja sen yhdenkin paikan haistattelu pelaajille ei ole oikea tyyli yrittää paikata vajavaisia vihellystaitoja. Tämä riittäköön tuomarointien kommentoinneista tältä erää, mutta aiheeseen palataan tarvittaessa.

Toki kentällä tapahtui myös hyviä asioita. Hannu Luttinen oli iskussa ja teki KiuPan kaikki kolme maalia. Syöttöpisteitä keräsivät Jarno Laitinen (2) ja Juha Roth. Puolustuslinjan pelaaminen oli hermostunutta, josta kertovat neljä maalia omiin.

Lauantaina eri meininki

Lauantaina Joensuussa oli KiuPalla eri meininki. Sarjan kärkipaikkaan pitänyt JoPS saa olla tyytyväinen edes yhteen pisteeseen, sillä KiuPalla oli maalipaikkojen valossa aiheet voittoon asti.

KiuPa siirtyi johtoon jo pelin alkuhetkillä, kun Pekka Lähderinteen pitkä sivurajaheitto saatiin tökättyä maaliin ruuhkasta. Helle vei voimia ja KiuPa sinkoilikin avausjaksolla varsin säästeliäästi, mutta silloin aina terävästi.

Toinen puoliaika oli myös jännä. Kotijoukkue tuli tasoihin jakson puolivälin jälkeen unelmavedolla Jari Luoman vartioiman maalin kentältä päin katsottuna vähän alle oikeaan ylänurkkaan. Kotijoukkueen fanit luulivat äkkinäisyyttään, että siihen hyyty KiuPa. Ja mitä vielä. Maalipaikkojen törsäily oli loppuhetkillä huimaa ja vain gongi pelasti sarjakärjestä tippuneet isännät.

Sekavan viikkopelin jälkeen KiuPan nousu hyvään pelisuoritukseen oli tervetullutta. Puolustus oli normaalin timmissä, keskikenttä ruokki hyökkääjiä ja hyökkääjät jaksoivat tehdä helteestä huolimatta riuskasti hommia..

KiuPan kevätkierroksen viimeinen taisto on torstaina Pieksämäellä, jossa vastassa on kärkikahinoissa viihtyvä SaPa.

jakke


JoPS - KiuPa

 

KiuPa tappioon ja tasuriin

Kiuruveden Palloilijoiden taival jalkapallon kolmosessa jatkui männä viikolla kahdella pelillä. Keskiviikkona kontattiin kotona PK-37:n kakkosjoukkueelle maalijuhlissa maalein 3-4 (0-3). Lauantaina matkattiin jakamaan pisteet Joensuuhun paikallisen Palloseuran vieraaksi. Helteessä pelattu ottelu päättyi tasapeliin 1-1, puoliajan ollessa 0-1 KiuPalle.

Kiuruveden Palloilijat pelasi keskiviikkona varsin heikon pelin. Vierasjoukkue PK-37/2 ei olisi ollut mahdoton kaadettavaksi edes normaaliesityksellä, mutta kun ei irronnut niin sitten ei.

Vieraat karkuutettiin avauspuolikkaalla jo kolmen maalin etuottoon, eikä sitä enää toisella jaksolla saatu kurottua kiinni.

Vaikka KiuPa pelasi kauden huonointaan, niin ei se silti ollut kentän surkein. Voisi luulla kiupalaisia huonoiksi häviäjiksi, mutta ottelun iisalmelainen naistuomari veti pohjat. Käsittämättömiä vihellyksiä pitkin peliä ja lopulta Chris Franciksen ulosajo tilanteessa, josta kaikki muut urheilualueella olleet olisivat varoittaneet vastustajan pelaajaa. Kolmosen peleissä on tähän saakka ollut kolmosen tason viheltäjiä, mutta nyt ei ollut niin. Naistuomarin ylimielinen asenne pelaajia kohtaan ja sen yhdenkin paikan haistattelu pelaajille ei ole oikea tyyli yrittää paikata vajavaisia vihellystaitoja. Tämä riittäköön tuomarointien kommentoinneista tältä erää, mutta aiheeseen palataan tarvittaessa.

Toki kentällä tapahtui myös hyviä asioita. Hannu Luttinen oli iskussa ja teki KiuPan kaikki kolme maalia. Syöttöpisteitä keräsivät Jarno Laitinen (2) ja Juha Roth. Puolustuslinjan pelaaminen oli hermostunutta, josta kertovat neljä maalia omiin.

Lauantaina eri meininki

Lauantaina Joensuussa oli KiuPalla eri meininki. Sarjan kärkipaikkaan pitänyt JoPS saa olla tyytyväinen edes yhteen pisteeseen, sillä KiuPalla oli maalipaikkojen valossa aiheet voittoon asti.

KiuPa siirtyi johtoon jo pelin alkuhetkillä, kun Pekka Lähderinteen pitkä sivurajaheitto saatiin tökättyä maaliin ruuhkasta. Helle vei voimia ja KiuPa sinkoilikin avausjaksolla varsin säästeliäästi, mutta silloin aina terävästi.

Toinen puoliaika oli myös jännä. Kotijoukkue tuli tasoihin jakson puolivälin jälkeen unelmavedolla Jari Luoman vartioiman maalin kentältä päin katsottuna vähän alle oikeaan ylänurkkaan. Kotijoukkueen fanit luulivat äkkinäisyyttään, että siihen hyyty KiuPa. Ja mitä vielä. Maalipaikkojen törsäily oli loppuhetkillä huimaa ja vain gongi pelasti sarjakärjestä tippuneet isännät.

Sekavan viikkopelin jälkeen KiuPan nousu hyvään pelisuoritukseen oli tervetullutta. Puolustus oli normaalin timmissä, keskikenttä ruokki hyökkääjiä ja hyökkääjät jaksoivat tehdä helteestä huolimatta riuskasti hommia..

KiuPan kevätkierroksen viimeinen taisto on torstaina Pieksämäellä, jossa vastassa on kärkikahinoissa viihtyvä SaPa.

jakke


SaPa - KiuPa

 

KiuPa tauolle heikolla esityksellä

Kiuruveden Palloilijoiden kevätkierros jalkapallon kolmosessa päättyi heikkoon esitykseen. Torstainen vierailu raihnaisena ukkoporukkana Pieksämäelle ei tuottanut muuta kuin selkeän 4-1 tappion. Pelin puoleenväliin mennessä isäntäjoukkue SaPa oli mättänyt kopin kahdesti KiuPa-maaliin.

Kiuruveden Palloilijat pelasi kauden heikoimman pelinsä helteisellä Pieksämäen keskuskentällä. Selittelyä ja itkemistä stadinperältä lomailemassa olleen tuomarin tuomioista kyllä piisasi, mutta juoksemista sitten taas vähemmän. Tuomaripololla riittikin hommia, kun toinen linjatuomareista oli liittynyt Paperin tukilakkoon ja jäänyt mökilleen.

Isokokoinen vastustajamme on hankala erikoistilanteissa. Vitolia tyttösenä pistelleet Keski-Savon pojat olivat omissa korkeuksissaan vapareissa ja kulmureissa, joista he iskivät pelin ratkaisumaalit.

KiuPan paras vaihe pelissä oli taas ottelun loppupuolella, jolloin Juha Roth teki myös 3-1-kavennuksen läpiajostaan, johon hän sai syötön maalivahti Jari Luoman pitkästä avauksesta. Muutamia sommitelmia ja tilanteita saatiin aikaan, mutta lisämaaleja ei.

KiuPan miehistössä oli vajavaisuutta loukkaantumisten ja rokkikonsertin takia. Pekka Lähderinne oli notkumassa Iron Maidenissa, Veli-Matti Räihän ja Marko Remeksen poissa-olojen syinä olivat pitkää toipumisaikaa vaativat jalkavammat. Jouni Ruotasen ja Tommi Remeksen pelaamista haittasivat myös erinäiset vammat, mutta mukana pojat ryhveltivät.

KiuPan kevätkierros on nyt pulkassa. Edessä on ansaittu ja parhaaseen mahdolliseen paikkaan sattuva kahden ja puolen viikon tauko peleistä. Syyskierros alkaa kovakuntoisen SiPSin vieraana sunnuntaina 24.7.2005. Kotikentällä matsataan seuraavan kerran keskiviikkona 27.7.2005. Kuorevirran nurmikentällä kohdataan KuFu klo 18.30 alkaen.

jakke


SiPS - KiuPa

 

Tauko ei piristänyt KiuPaa

  Rapian kahden viikon kesätauko ei virkistänyt jalkapallon kolmosessa taivaltavaan KiuPaa sitten yhtään. Sunnuntai-iltana oltiin miihailemassa Siilinjärvellä ihan miehissä ja äideille kotia viemisinä ei ollut edes sökövoittoja, kun reissu heitettiin omilla autoilla. Itse pelissä jäätiin toiseksi kauden karmeimmilla lukemilla 5-0, puoliaikatuloksen ollessa vielä jokseenkin sievettävä 1-0.

  Kiuruveden Palloilijat on unohtanut voittamisen ihanuuden. Viiteen viime peliin ei ole saatu aikaan kolmen pisteen tarpeita ja sekös on vedellyt suita myrnään. Syyskierroksen avauspeliin oli taas hankalat lähtökohdat: kentälle saatiin kasaan vain justiinsa joukkueellinen miehiä viltin ammottaessa tyhjyyttään. Pelikiellot ja loukkaantumiset jättivät viisi pelaajaa kotiin jatkamaan kesälomiaan.

  Mutta niillä yritettiin mennä, jotka matkalle ilmoittautuivat. Valmennuksellisesti tilanne oli jälleen haastava: pelaajia oli asettava hieman oudoille pelipaikoille ja sehän se vielä veti pakkia enempi sekaisin muutamilla jo ennestään herkillä luonteilla.

  Pelitapahtumista voisi kertoa sen, että sarjakärki SiPS oli kieltämättä jonkun verran parempi. Toki meillä kiupalaisillakin oli muutama mahdollisuus maalailuun, mutta tarkkuudesta oli uupelo.

  Varsin tasaisen avausjakson jälkeen peli ratkesi pikavauhtia heti toisen puolikkaan alussa. Saarnat ja palopuheet oli autuaasti unohdettu kentälle lopmsiessa ja kahdella lahjamaalilla kotijoukkue karkasi 3-0-johtoon, mistä tilanteesta ei ole kukaan muu kuin Jänne pystynyt nousemaan ja sekin silloin joskus kultavuosinaan.

  KiuPasta ei löytynyt pyhänä tähtipelaajia. Palkinnon sai Vesa Kärkkäinen, joka ainoana pääsi tehopisteille syöttöpisteen muodossa.

  KiuPan kadonneen voitonmetsästys jatkuu seuraavan kerran keskiviikkona 27.7.2005. Kuorevirran hornankattilassa kohdataan kuopiolainen SC KuFu puoliseiskasta eteenpäin.

 jakke


KiuPa - SC KuFu-98

 

KiuPan johto kääntyi tappioksi

Kiuruveden Palloilijoilla on nyt huono pykälä päällä. Keskiviikkona töhrittiin loistavassa kunnossa olleella Kuorevirran nurmella kahden maalin johto tappioksi. Kuopiolainen SC KuFu-98 nousi 2-0-tappiosta 3-4-vierasvoittoon epävarmasti pelanneesta KiuPasta.

KiuPan ote on nykyisin haparoivaa. Väliin pelataan jämysti, mutta ottelun sisällä tulee liikaa ja liian pitkiä jaksoja jolloin kaikki opit, joita on vuosien mittaan yritetty tankata, unohdetaan tyystin.

Keskiviikkona aktiivinen unohtaminen alkoi välittömästi 2-0-johto-osuman jälkeen, jolloin vieraat tulivat avausjakson lopuksi tasoihin. Sama uinuminen jatkoi myös toisen puolikkaan alussa, vaikka taukopaneelissa olikin painotettu terävää toimintaa. Vierasjoukkue karkasi kymmenessä minuutissa kahden maalin etäisyydelle, eikä KiuPan peli kulkenut.

Herkimmillään kotijoukkue oli kulmureissa. Avausosuma ja pelin viime sekunneilla tullut kosmeettinen kavennus tehtiin jalkapallossa niin tutuista erikoistilanteista. Ensimmäisen potkaisi maaliin Jarno Laitinen ja viimeisen pukkaajana oli Kaj Tolonen, jolle passin tarjosi Juha Roth.

Tappio oli niukka, mutta koko joukkueen virkeämmällä esiintymisellä olisi taas ollut enemmänkin tarjolla. KiuPalta puuttui taas tärkeitä pelaajia, mutta se ei selitä tappiota. Tappion syy löytyy helpommin hengettömästä ja osin kurittomasta joukkueesta. Kapealla ringillä operoitaessa ovat muutamat pelaajat varmaan räknäilleet, että täyteen peliaikaan riittää millaiset otteet ja millaisella asenteella tahansa. Sinänsä tuumailu on järkevää, sillä penkilläkään ei voi vätylöitä istuttaa, kun sieltä ei ole ottaa ketään tervettä miestä tilalle.

Vätylöiden nimiä eikä lukumäärää ei tässä yhteydessä kuuluteta, mutta seuran puheenjohtajakin aikoo ottaa osaa yhdessä valmentajan kanssa näihin asennevammaisten kanssa käytäviin kehityskeskusteluihin.

Tiedä sitten tarvitaanko siinä sen kummempia terapioita. Voi olla, että useimmille alisuorittajille motivaatiota tuo sarjataulukon vilaisu.

KiuPan tällä erää tuskainen taivallus jalkapallon kolmosessa jatkuu keskiviikkona 3.8.2005 Iisalmessa. Vastassa on keväällä komeasti 3-0 kotona kellistynyt PAVE.

jakke


PAVE-KiuPa

 

KiuPaa ei nyt paljon honita

Kiuruveden Palloilijoiden pallon potkiskelu on tällä erää varsin kesyä. Jalkapallon kolmosen pelit eivät ota onnistuakseen sitten millään. Kuluneen viikon aikana oltiin kahteen otteeseen kentällä, mutta tulokset ja osaaminen olivat molemmat laihoja. Keskiviikkona hävittiin Iisalmessa PAVE:lle 3-1 ja sunnuntain illan jo pimentyessä oli jalkapallo-oppien antajana Kuorevirralla Lehmon Pallo.

KiuPan peli ei ole nyt kaunista katseltavaa. Joukkue on väsynyt sekä fyysisesti että henkisesti. Alkukauden positiiviset esitykset ovat etäällä ja peli on nykyisin väkinäistä junnaamista. Loukkaantumiset, sairastelut ja pelikiellot ovat vieneet pelimiehiä syrjään ja kaikenkukkuraksi sieltä virkeimmästä päästä.

Keskiviikkona roikuttiin PAVE:n kyydissä vielä avausjakso, mutta toinen pelin puoliskoista oli tuskaa.

Sunnuntaina oleiltiin sitten kauden pohjat. Väsynyt ja haluton esitys tiesi 0-4-tappiota. Tappio oli ansaittu ja pelissä ei KiuPalla ollut mitään jakoa. Vastustajan liikkuvuus ja halu pisteisiin oli lajinsa verran KiuPaa suurempi.

KiuPan sarjasijoitus on tukala. Pisteille yritetään ponnistaa seuraavan kerran nyt keskiviikkona 10.8 Zulimanien kustannuksella. Ottelu alkaa sopivasti ennen keihäsfinaalia klo 18.30 ja paikkana on KiuPaan verrattuna loistavakuntoinen Kuorevirran stadion.

jakke


KiuPa - LehPa

 

KiuPaa ei nyt paljon honita

Kiuruveden Palloilijoiden pallon potkiskelu on tällä erää varsin kesyä. Jalkapallon kolmosen pelit eivät ota onnistuakseen sitten millään. Kuluneen viikon aikana oltiin kahteen otteeseen kentällä, mutta tulokset ja osaaminen olivat molemmat laihoja. Keskiviikkona hävittiin Iisalmessa PAVE:lle 3-1 ja sunnuntain illan jo pimentyessä oli jalkapallo-oppien antajana Kuorevirralla Lehmon Pallo.

KiuPan peli ei ole nyt kaunista katseltavaa. Joukkue on väsynyt sekä fyysisesti että henkisesti. Alkukauden positiiviset esitykset ovat etäällä ja peli on nykyisin väkinäistä junnaamista. Loukkaantumiset, sairastelut ja pelikiellot ovat vieneet pelimiehiä syrjään ja kaikenkukkuraksi sieltä virkeimmästä päästä.

Keskiviikkona roikuttiin PAVE:n kyydissä vielä avausjakso, mutta toinen pelin puoliskoista oli tuskaa.

Sunnuntaina oleiltiin sitten kauden pohjat. Väsynyt ja haluton esitys tiesi 0-4-tappiota. Tappio oli ansaittu ja pelissä ei KiuPalla ollut mitään jakoa. Vastustajan liikkuvuus ja halu pisteisiin oli lajinsa verran KiuPaa suurempi.

KiuPan sarjasijoitus on tukala. Pisteille yritetään ponnistaa seuraavan kerran nyt keskiviikkona 10.8 Zulimanien kustannuksella. Ottelu alkaa sopivasti ennen keihäsfinaalia klo 18.30 ja paikkana on KiuPaan verrattuna loistavakuntoinen Kuorevirran stadion.

jakke


KiuPa - Zulimanit

 

KiuPan putki jatkuu

Kiuruveden Palloilijoiden voitoton putki vain jatkuu ja jatkuu kuningaslajin Itä-Suomen alueen kolmanneksi alimmalla sarjatasolla. Keskiviikkoiltana vastassa kotistadionilla oli kuopiolainen Zulimanit, joka voitti ottelun luvuin 2-5 (1-1).

KiuPan pelien kommentoinneissa ei nykyisin paljon läppä lennä. Huumori on tarinoissa melko vähissä eikä siellä kentälläkään paljon kieltämättä hekotella.

Peli kun on jumissa, niin ei se hirveen mukavaa ole olla missään. Työmailla ja kylillä irvailevat Kiuruveden Ronaldoksi tai kyselevät hyvinkin tietämättöminä, miten on pelit menny. Selittele siinä sitten jäsenille, että on ollut kaikenlaista harmia.

Keskiviikkona saatiin tappiosta huolimatta vähän peliäkin aikaan. Avausjaksolla käytiin keulassa Juha Rothin toimesta ja laveampaankin johtoon oli saumoja.

Toisen puolikkaan alku oli kuitenkin taas ylivaikea. Zulimanit teki vartissa kolme helpohkoa maalia vartiointivirheiden takia ja peli oli käytännössä ratkaistu. Veli-Matti Räihä toi lohtua 2-4-kavennuksellaan, mutta lopulta vastustaja oli kolme maalia etevämpi.

Tappelu sarjapaikasta jatkuu torstaina Suonenjoella ja kotona kohdataan sunnuntaina 21.8.2005 Varkauden reservipoppoo. Kotimatsi alkaa ennen iltalentoa klo 18.30.

jakke


SuPa - KiuPa

 

KiuPa heräsi taistoon

Kiuruveden Palloilijoiden surullinen ilme jalkapallon kolmosessa sai päätöksen viikon kahdessa pelissä. Suiden oikeneminen myrnästä sai alkunsa torstaina Suonenjoella ja sunnuntain ehtoona oltiin jo niin iloista veikkoa että. Suonenjoen Pallon kanssa nujuttiin siihen malliin, että pitkästä aikaa saatiin aikaan tasapeli ­ numeroin 1-1. Pyhäiltana pisteet otettiin kovan tappelun jälkeen pökköpallonumeroin 3-2, uhrina Warkaus JK/2.

KiuPan vähäväkisen porukan pisteiden hommaaminen ei alkanut sarjalisenssin uusimisen kannalta aikanaan yhtään turhan aikaisin. Suonenjoella ei tarvinnut tehdä yhtään vaihtoa eikä niitä tehty sunnuntainakaan, kun yhtään kenttäpelaajaa ei ollut viltissä.

Loukkaantumiset ja muut murheet rassaavat nyt kovin, kun huippukauden pakkina luutinut Pekka Lähderinne jonottaa polvikierukan tähystystä. Tommi Remes on sairastellut ihan oikeesti ja yksi jupruilija on muuten vain poissa vahvuudesta. Christopher Francis sai kärsittyä kahden ottelun pelikieltonsa, mutta päälle mätkähti parin pelin mittainen hanimuuni nuorikon ja appivanhempien kera. Joten vähillä jäsenillä on viime ajat tultu toimeen.

Onneksi sairaslistalta saatiin Suonenjoelle takaisin puolenkymmentä peliä takareisivamman tautta huilinut Hannu Luttinen. Pelissä SuPa meni heti keulilta johtoon, mutta Luttinen iski takaisin runsaan puolen tunnin uutteroinnin jälkeen. Tyylikäs haltuunotto liberoksi lasketun Jarno Laitisen krossipalloon ja koppi nätisti takakulmaan kuin vanhasta muistista. Toinen puolisko väännettiin tinkaan, mutta ilman osumia.

Sunnuntai-ilta oli KiuPan. Hyökkääjät Luttinen ja Juha Roth olivat liekeissä iskien maalit mieheen. KiuPan 2-0-maalin tökkäsi keskialueella suunnattomasti raatanut Kaj Tolonen.

Rivakasti liikkunut vastustaja pyöritti peliään väliin nätisti, mutta vain niillä kentän alueilla, joista ei maaleja tehdä. KiuPan toiminta näytti ehkä lajiin vähemmän vihkiytyneille jopa välillä haluttomalta, mutta todellisuudessa taktiikka toimi varsin hyvin: annettiin vastustajan tehdä työt, otettiin väliin koppi pois ja kuskattiin se maaliin.

Panikointia vaan meinasi loppuun taas tulla, kun tuomarina ollut meijän-Hate ei meinannut millään malttaa vislata peliä poikki, vaikka minä olin maksanut palkankin jo etukäteen.

KiuPan kaikki-pelaa meininki jatkuu ensi sunnuntaina Iisalmessa, jossa kohdataan vielä viime vuosikymmenellä kuningaslajin pääsarjan portteja kolkutellut, tosin nykyisin kolmosessa potkiskeleva perinteikäs PK-37.

jakke


KiuPa - Warkaus JK/2

 

KiuPa heräsi taistoon

Kiuruveden Palloilijoiden surullinen ilme jalkapallon kolmosessa sai päätöksen viikon kahdessa pelissä. Suiden oikeneminen myrnästä sai alkunsa torstaina Suonenjoella ja sunnuntain ehtoona oltiin jo niin iloista veikkoa että. Suonenjoen Pallon kanssa nujuttiin siihen malliin, että pitkästä aikaa saatiin aikaan tasapeli ­ numeroin 1-1. Pyhäiltana pisteet otettiin kovan tappelun jälkeen pökköpallonumeroin 3-2, uhrina Warkaus JK/2.

KiuPan vähäväkisen porukan pisteiden hommaaminen ei alkanut sarjalisenssin uusimisen kannalta aikanaan yhtään turhan aikaisin. Suonenjoella ei tarvinnut tehdä yhtään vaihtoa eikä niitä tehty sunnuntainakaan, kun yhtään kenttäpelaajaa ei ollut viltissä.

Loukkaantumiset ja muut murheet rassaavat nyt kovin, kun huippukauden pakkina luutinut Pekka Lähderinne jonottaa polvikierukan tähystystä. Tommi Remes on sairastellut ihan oikeesti ja yksi jupruilija on muuten vain poissa vahvuudesta. Christopher Francis sai kärsittyä kahden ottelun pelikieltonsa, mutta päälle mätkähti parin pelin mittainen hanimuuni nuorikon ja appivanhempien kera. Joten vähillä jäsenillä on viime ajat tultu toimeen.

Onneksi sairaslistalta saatiin Suonenjoelle takaisin puolenkymmentä peliä takareisivamman tautta huilinut Hannu Luttinen. Pelissä SuPa meni heti keulilta johtoon, mutta Luttinen iski takaisin runsaan puolen tunnin uutteroinnin jälkeen. Tyylikäs haltuunotto liberoksi lasketun Jarno Laitisen krossipalloon ja koppi nätisti takakulmaan kuin vanhasta muistista. Toinen puolisko väännettiin tinkaan, mutta ilman osumia.

Sunnuntai-ilta oli KiuPan. Hyökkääjät Luttinen ja Juha Roth olivat liekeissä iskien maalit mieheen. KiuPan 2-0-maalin tökkäsi keskialueella suunnattomasti raatanut Kaj Tolonen.

Rivakasti liikkunut vastustaja pyöritti peliään väliin nätisti, mutta vain niillä kentän alueilla, joista ei maaleja tehdä. KiuPan toiminta näytti ehkä lajiin vähemmän vihkiytyneille jopa välillä haluttomalta, mutta todellisuudessa taktiikka toimi varsin hyvin: annettiin vastustajan tehdä työt, otettiin väliin koppi pois ja kuskattiin se maaliin.

Panikointia vaan meinasi loppuun taas tulla, kun tuomarina ollut meijän-Hate ei meinannut millään malttaa vislata peliä poikki, vaikka minä olin maksanut palkankin jo etukäteen.

KiuPan kaikki-pelaa meininki jatkuu ensi sunnuntaina Iisalmessa, jossa kohdataan vielä viime vuosikymmenellä kuningaslajin pääsarjan portteja kolkutellut, tosin nykyisin kolmosessa potkiskeleva perinteikäs PK-37.

jakke


PK-37 - KiuPa

 

KiuPalle taas voitto


Kiuruveden Palloilijoiden niukat voitot saivat jatkoa sunnuntaina Iisalmessa, jossa paikallispelissä ei PK-37:stä ollut todellista vastusta. KiuPan voittoluvut olivat nuukat 1-2 (0-1), mutta maalitilanteet menivät vieraille 3-15 tai jotain.


KiuPan voitto oli siis suvereeni. Jälleen kerran pelattiin vain sen verran mitä kolmeen pisteeseen tarvittiin. Kotijoukkue sai neppailla palloa vaarattomilla alueilla aivan omassa rauhassa, mutta vaaran alueilla oltiin taas topakoina.
KiuPan joukkueelle pakko nostaa viltikkaa. Taas saatiin kokoon vain justiinsa täysi porukka. Terveiden kirjoissa oli vain muutama ja yli puolet pelaajista jotenkin vaivainen tai kippee.
Ennen peliä pojat popsivat kipuihin ja vaivoihin niin kirjavia pillereitä, että tuskin edes Niuvan porukoilla on käytössään niin rajuja rohtoja. Jos Seppälän doping-team olisi pissattanut jäseniä purkkeihin, niin hennoisi olla niin, että purnukoista olisi pohjat pudonneet.
Mutta pelissä ei vaivoja valitettu. Ottelun alun KiuPa vei ryminällä. Viiteen minuuttiin Jarno Laitinen oli ennättänyt tällätä jo tolppaan, ennen kuin Juha Roth purjehti laidalta maalintekoon.
Avausjakson lopun KiuPa hyökkäsi väliin terävästi saaden aikaan lukuisia maalipaikkoja, mutta viimeistely oli huolimatonta. Kotijoukkueen pelistä puuttui suoraan sanottuna järki.
Jälkimmäisen puoliskon alku oli äärimmäisen jymyä KiuPalta. Alta minuutin siirryttiin 0-2-johtoon mallikkaan syöttelyn päätteeksi. Jarno Laitisen millimetripassi löysi boxista Veli-Matti Räihän, jonka vedolle vastustajan kassari ei mahtanut sitten yhtikäs mitään.
Pienen pientä jännitystä peliin tuli kun isännät kavensivat 70. minuutilla Sirenin sanoessa ”säkämaalilla”. Jännyytä kesti loppuun asti, koska kiupalaiset hukkasivat urakalla maalipaikkoja köykäisen iisalmelaispuolustuksen keskellä.
KiuPa oli pelissä selvästi parempi. Hyökkääjät, Hannu Luttinen ja Juha Roth, pitivät kotijoukkuetta pilkkanaan läpi ottelun, mutta maalisaldo jäi mässäilyn lomassa laihaksi. Maalilla Jarmo Väisäsen otti otettavat ja puolustus luuti vastustajan yksitotiset hyökkäilyn helposti.
KiuPan toiseksi viimeinen kotiottelu on nyt sunnuntaina. Vastustajana on JoPS ja peli alkaa Kuorekkaalla iltapäivän ratoksi kello kaks.


jakke


KiuPa - JoPS

 

KiuPa se vaan voittaa

Kiuruveden Palloilijoiden loppukiri jalkapallon kolmosessa on hurja. Sunnuntaina formulat jäivät kakkoseksi, kun vain vähän vajaa tuhatpäinen yleisö ( laskentatavasta riippuen) pauhasi Kuorevirran stadionilla KiuPan voittoon Joensuun Palloseurasta luvuin 3-1. Puoliaikaa vietettiin mehua siemailleen 2-0-numeroissa.

KiuPa pelasi taas taktisesti kypsästi. Jalkeilla oli jälleen kerran vain tasan tarkkaan jalkapallojoukkueellinen miehiä. Jokainen kiupalainen liikkui kentällä sen minkä jaksoi tai koki järkeväksi. Järkeilijöitä oli valtaosa, mutta myös uutteria työmyyriä.

Taloudellisuus on nyt viisasta, kun bensiinikin maksaa jo vaikka mitä. Välillä piti kuitenkin tyrkätä pykälä silmään ja kaasupedaali pohjaan, että saatiin verkot putkelle. Avausmaali tehtiin kulmurista Veli-Matti Räihän napakalla puskulla pelikellon näyttäessä jo yli puolta tuntia.

Avausjakson toisen osuman tälläsi myös Räihä, Veli-Matin velimies Vesa, joka teki paluun joukkueeseen. Vanhempaan Räihää huiluutettiin muutama peli kurinpidollisista syistä, mutta niin oli vain valmentajan nöyrryttävä, sillä muuten olisi pitänyt pyhänä potkiskella vajaalla.

Toisella puolikkaalla JoPs yritti, mutta kovin oli väkinäistä karjalan poikkiin touhu. KiuPan keskuspuolustus ja keskikentän puolustavat pelaajat luutivat tarmokkaasti, mutta kertaalleen napsahti. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua vieraat kavensivat kovan pimputtelun päätteeksi.

Pitkään ei onneksi tarvinnut hermoilla kenkään, kun Juha Roth karkasi 3-1-maalin tekoon. Loppu oli uupuneiden ja tosi uupuneiden pelaajien vääntöä, josta ei kukaan ottanut selvää.

Kolmannen peräkkäisen voiton napanneen KiuPan parhaita olivat mm. kapteeni Kaj Tolonen, kärjen hyökkääjät Juha Roth ja selkäkivuista kärsivä Jarno Laitinen. Vartioivat puolustajat Jouni Ruotanen ja Vesa Kärkkäinen esiintyivät myös edukseen eikä unohtaa sovi myöskään Christopher Francis-nimistä ukkomiestä, tuota himoharjoittelijaa.

KiuPalla on tämän kauden kolmosta jäljellä vielä kahden pelin verran. Ensi sunnuntaina kohdataan Iisalmessa PeeKoon reservit ja kausi päättyy kotona lauantaina 17.9.2005, jolloin Kuorevirralle saapuu Savon Pallo Pieksämäeltä.

jakke


PK-37/2 - KiuPa

 

KiuPalle väliin takkiin

Kiuruveden Palloilijoiden neljän tappiottoman ottelun putki oli sunnuntaina Iisalmessa likellä muuttua jopa viiden matsin mittaiseksi. Mutta jalkapallon kolmosen ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkue PK-18,5 onnistui iskemään 2-1-voittomaalin helposti Janne Soininvaaran vartioimalta KiuPa-luukulta.

Niin siinä vain sitten kävi, että takkiin tuli välleen. Iisalmessa mentiin jo pelin alussa johtoon, kun Juha Roth nosti näyttävästi kopin nuottaan yli vastaanrynnineen PK-molarin. Oikea-aikaisen läpisyötön pisti kauden avauspisteensä hommannut Jouni Ruotanen.

Maalin jälkeen KiuPan peli rullasi vielä kohtuudella. Jakson puolivälissä isännät tulivat harmillisesti tasoihin KiuPan virhesuman jatkeeksi.

Toinen jakso oli laiskavauhtista palloilua. KiuPa ei saanut syöttöpeliään kulkemaan ja hyökkääminen oli vähintäänkin hankalaa. Pari kertaa oli kuitenkin maalinsylkijä Rothilla saumat johto-osuman tekoon, mutta lykkyä ei piisannut.

Tasari valui sitten käsistä pelin lopussa edellä kuvatulla tavalla. Maalin jälkeen vielä hetki yrkättiin, mutta surkeaan kohtaloon oli tyytyminen.

KiuPan pelistä ei voi kaivaa itsensä ylittäjiä. Muutaman pelaajan olen kyllä joskus nähnyt pelaavan sunnuntaista virkeämminkin.

KiuPan kausi päättyy kotona lauantaina 17.9.2005, jolloin Kuorevirralle saapuu Savon Pallo Pieksämäeltä. Ottelu alkaa iltapäivällä kahden aikaan ja kaikille on tapahtumaan vapaa pääsy ( myös niille, joiden iltalenkki pysähtyi kesäiltaisin joenrantaan aina justiinsa KiuPan pelin aikaan).

jakke


KiuPa - SaPa

 

KiuPa päätti tappioon

Kiuruveden Palloilijoiden taivallus jalkapallon kolmosessa päättyi lauantaina kotitappioon. Vieraana olleen Savon Pallon kanssa maaleja tehtailtiin vuorotahtiin, mutta kun SaPa sai aloittaa ja lopettaa maalailun, niin siitä saatiin aikaan myös ottelun voittaja maalein 3-2. Puoliajalla oltiin vielä sopuisasti tasatilanteessa 1-1.

Lauantain peli oli KiuPa-tyyliin tilanteikas. Kotijoukkue hukkasi maalipaikkoja urakalla eikä tuomarikaan vislaillut taaskaan meille oikein suotuisasti. Vastustaja sai avausmaalinsa aiheettomasta pilkusta, mutta heti kohta Juha Roth nostatti pallon maaliin ja tunnelman laipioon tasoituksellaan.

Toisella puolikkaalla maaleja syntyi kolme. SaPa iski kahdesti ja KiuPa vain kerran. Hannu Luttinen tasoitti lukemat 2-2:een luukulta., mutta ottelun voittomaali painui varttia ennen loppua helpohkosti maalivahti Jarmo Väisäsen taakse. Paikkoja ainakin tasoitukseen vielä oli, mutta tarkkuus ei ollut huipussaan.

KiuPa jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi. Piiri tekee syssymmällä päätökset sarjasta putoavien määrästä, mutta KiuPan edustusjoukkueen taru taitaa olla nyt muutamiksi vuosiksi loppu. Koko 2000-luku on ollut pelaajiston suhteen tikkuista. Väkeä on ollut nuukasti ja monia kavereita on saanut taivutella pelihommiin ihan tosissaan. Virkeimmässä peli-iässä olevat kaverit häipyvät opiskelemaan, eikä heitä useimmiten enää Kiuruvedellä näy kuin jouluna.

KiuPassa aikuispalloilua tullaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä jatkamaan ikämiespeleillä: veteraanipelejä kesässä on vain muutama eikä sitoutumista pahemmin tarvita. Mutta odotellaanhan nyt rauhassa piirin päätökset putoajista ja mietitään sitten missä sitä ensi kesänä koppia potkiskellaan ja kenen kanssa.

jakke