KiuPan edustusjoukkueen pelit 2004

pv pvm klo Ottelu Tulos
Su 9.5. 14.00 KiuPa-KuKi 1 - 1
La 15.5.   SiPS-KiuPa 2 - 1
Su 23.5. 18.30 KiuPa-SuPa 2 - 5
To 27.5.   PAVE-KiuPa 1 - 2
Su 30.5.   JuPS-KiuPa 5 - 2
Ke 9.6. 18.30 KiuPa-SC KuFu-98 3 - 0
Su 13.6. 16.00 KiuPa-SaPa 0 - 3
La 19.6.   JoPS-KiuPa 3 - 5
Ke 23.6. 18.30 KiuPa-Zulimanit 3 - 6
Ma 28.6.   KuPS/2-KiuPa 5 - 0
Ke 7.7. 18.30 KiuPa-NP-H 6 - 3
To 22.7.   KuKi-KiuPa 0 - 1
Su 25.7. 18.30 KiuPa-SiPS 2 - 1
La 31.7.   SuPa-KiuPa 6 - 6
Ke 4.8. 18.30 KiuPa-PAVE 1 - 4
Su 8.8.   SaPa-KiuPa 3 - 1
Su 15.8. 18.30 KiuPa-JuPS 7 - 1
Ti 24.8.   SC KuFu-98-KiuPa 5 - 1
Su 29.8. 18.30 KiuPa-JoPS 2 - 1
La 4.9.   Zulimanit-KiuPa 3 - 2
La 11.9.   NP-H-KiuPa 1 - 7
La 18.9. 15.00 KiuPa-KuPS/2 0 - 4

 

KiuPa-KuKi

KiuPa avasi tasatahtiin

   Kiuruveden Palloilijat avasi jalkapallon kolmosen sarjakautensa tasaamalla pisteet kuopiolaisen KuKi:n kanssa. Kuorevirran pölisevällä hiekalla käydyn kamppailun kaikki kaksi maalia nähtiin avausjakson loppuhetkillä. 

   KiuPan kauden sarja-avaus oli kokonaisuudessa varsin sekavaa peliä, vaikka väliin Äitienpäivää viettämään tullut yleisö sai nähtäväkseen mallikkaitakin sommitelmia. Vaativa pelialusta ja vuoden aikaan nähden kuuma keli laskivat hieman molempien joukkueiden sinänsä korkea osaamista.

  Kokenut KiuPa oli pelin alkuhetket ulalla. Syöttöpeliä ei näkynyt urheilualueella ensimmäisen vartin aikana, siksi paljon kauden ensimmäinen ulkoilmaottelu jännitti isäntiä.

  Pikku hiljaa ote pelistä siirtyi sinne minne se todella kuuluu eli Luomu-Suomen pääkaupunkiin. Kulmurihässäköiden jälkeen KiuPa loi vaarallisimman maalipaikkansa. Vesa Kärkkäinen tykitti kahteen otteeseen viuhuvasti, mutta lukemat mediakuutiossa eivät muuttuneet.

  Jakson kuudes kulmapotku tuotti sitten tulosta, kun viisi minuuttia oli avauspuolikasta tahkoamatta. Tommi Remes pukkasi kulmurin paluun kentille tehneelle Hannu Luttiselle, joka nikkasi nätisti johtomaalin.

  Vastustaja KuKi tuli tasoihin jakson viime hetkillä ja myös erikoistilanteesta. Pitkän rajaheiton siivoustalkoot eivät kiupalaisilta onnistuneet vaan tilanteen jälkeen tunnuttiin vain selittelevän, että ”noku, noku”.

 TILANTEITA OLI, MAALEJA EI

   Toinen jakso oli KiuPalta pelillisesti hieman ensimmäistä parempi. Paikkoja saatiin aikaan, mutta ristikkoa likemmäksi voitto-osumaa ei päästy.  Taistelua piisasi, mutta myös hitusen liikaa oli hätäilyä ratkaisuissa.

  Avauspiste tyydytti vähän, sillä paremmalla viimeistelyllä kolme paunaakin olisi ollut tyrkyllä. Koko joukkue ansaitsi valmennusjohdon kiitokset yrityksestä, joukkueen pallollisen pelin analysointiin ei vastuuvalmentajalta mennyt aikaa aivan koko kesää, kuten Summasella – siinä olivat KiuPan suurimmat vaikeudet.

  Pelaajiakin on tietysti kiiteltävä. Maalilla Pasi Sarajärvi otti otettavat. Puolustuksesta Kaj Tolonen oli päällikkö ja Christopher Francis piti tonttinsa puhtaana tunkeilijoista. Hyökkääjistöstä Hannu Luttinen osoitti ettei välivuosi ollut tehnyt ainakaan hirveästi hallaa.

  KiuPan pelit jatkuvat ensi lauantaina Siilinjärvellä SiPSin vieraana. Kotona pelataan sunnuntaina 23.5.

                                                                               jakke


SiPS-KiuPa

KiuPalle nuttuun Siilissä

  Kiuruveden Palloilijat kärsi lauantaina kauden ensimmäisen tappionsa. KiuPalle aina niin vaikea Siilinjärven Palloseura oli jälleen vieraitaan nokkelampi ja korjasi jalkapallon kolmosen pisteet maalein 2-1 (1-1).

  Vaikka KiuPa hävisi, ei se pelannut aivan tuahkosti. Pelin ensimmäisen puolikkaan jälkeen olisi KiuPa voinut olla jopa johdossa, mikäli tutkaillaan joukkueiden nk. vaarallisia tilanteita. Tilanteita siis saatiin, mutta maaleja ei kovinkaan runsaasti.

  Hiekkakentällä kylmässä vesisateessa pelattu peli alkoi räväkästi. Jo alta viiden minuutin isännät siirtyivät johtoon selvän tuomarivirheen avustuksella. SiPSin jäsen työnsi maalinedustalla Kaj Grönqvistiä perspuolelta sillä seurauksella, että koppi kolahti Kaitsun kuljukasta takanurkkaan ohi ilmaa haroneen Janne Soininvaaran.

  Maalin jälkeen elettiin KiuPan kukoistuksen aikaa. Peli rullasi ja vastustajan maalilla oli säpinää. Kerran onnistuttiin, kun vapari painui muurin läpi toiseen nurkkaan missä molari jungotti.

  Tauolle mentiin mehuja imemään tasanumeroissa, vaikka mikään vääryys ei olisi ollut KiuPan johto krouvissa.

VÄSY ISKI

  Toinen puolisko oli KiuPalta vaikeampi. Väsymyksen myötä alkoi peli pyöriä enempi pikkukaupunkilaisten päässä. SiPS liikkui paremmin ja hallitsi siksi kenttää, vaikkei sekään pystynyt mihinkään mahtimyllytykseen.

  Kerran ja myös pisteiden kannalta ratkaisevasti KiuPa-verkko heilui. SiPSin pelaajan hentoinen laukaisu pomppi alanurkan viereen vain kymmenen minuuttia ennen päätösvislausta. KiuPan voimat - sekä henkiset että fyysiset - olivat niin vähissä, ettei pykäliä kiriin enää löytynyt kentältä eikä penkiltä.

  Tappio tuli, mutta peliesitys ei ollut hävettävä. Niin kauan kun jalka nousi pelasi KiuPa hyvällä sykkeellä. Uupumuksen myötä alkoi tulla virheitä ja mieltäkin se kalvoi.

  Parhaiten vierasjoukkueesta tasonsa läpi pelin säilytti kärjessä huhkinut Hannu Luttinen, vaikkei maalien makuun päässytkään. Kaikilla oli kiitettävästi yritystä, josta nöyrät kiitokset. KiuPan voittotilin avautuminen on vain ajan kysymys. Lyhemmän tai pitemmän, tiijä häntä.

  KiuPan nurmiavaus on  sunnuntaina 23.5 klo 18.30. Vastaan Kuorekkaalle juoksee Suonenjoen Pallo.

jakke


KiuPa-SuPa

KiuPan avausvoitto vonkuuttaa

Kiuruveden Palloilijoiden kauden avausvoitto antaa yhä odottaa itseään. Sunnuntaina Kuorevirran vetisissä olosuhteissa pelatussa jalkapallon kolmosen ottelussa päädyttiin KiuPan ja Suonenjoen Pallon välillä sellaiseen lopputulokseen, että kotijoukkue teki kaksi maalia, mutta vieraat ihan kokonaista viisi. Ottelun puolivälissä oli osumia tehty kolme, joista KiuPa runsaat 33 %.

  Konkaripitoinen KiuPa lahjoitti pisteet vierailleen muutamilla helpoilla puolustuspään virheillä. Pelin kannalta ratkaisevat 1-2- ja 1-3-maalit annettiin hyvää hyvyyttä vastustajalle. Avausjakson päätösmaalissa lipesi topparin pakasta vetäisty lipponen liukkaalla nurmella ja kakkijakson avausmaalissa sen toisen topparin riplailu ei mennyt niin kuin kotona ja harjoituksissa joskus menee. Maalien aiheuttaneisiin tilanteisiin hieman osallisina olivat siis nimettöminä mieluusti pysyttelevät keskuspuolustajat.

  Lahjamaalien lisäksi uiton hommista lomaillut Vesa Kärkkäinen katseli kahteen otteeseen keltaista sekä kerran punaista ja niin KiuPa yritti viritellä kiriä viimeiset puoli tuntia yhden vajaalla. Maalin päähän alimiehityksellä päästiin, kun Hannu Luttisen keskitys tavoitti tuloksekkaasti Juha Rothin. Luttinen itse oli tuonut avausjaksolla KiuPan tasoihin Marko Remeksen passista.

  Loppuun kuitenkin iski SuPa parikin kertaa, eikä KiuPa enää noussut. Seitsemällä ikämiehellä (3 yli 35-vuotiasta ja 4 yli 40-vuotiasta) varustettu KiuPa ei kaatunut kokemattomuuttaan, vaan ehkä enempi tappion syynä oli maalipaikkojen tuhlailu tai sitten vastustajan paremmuus.

  KiuPa oli avausjakson hieman unessa, vaikka maalitolppia kolisteltiinkin Jouni Ruotasen toimesta pariinkin otteeseen. Toinen kolmivarttinen oli pelillisesti parempi, mutta tuloksellisesti heikompi.

  Pelaajista Hannu Luttinen oli taas energinen ja tehokaskin. Maalivahti Pasi Sarajärveä ei voi takaiskuista osoitella. Toisen jakson pelannut Pertti Roth (herra 43 v.) teki paluun KiuPaan kahdentoista vuoden harhailun jälkeen ja piristi peliä heti.

  Avauskieeroksen tasapelipiste takataskussa KiuPa lähtee nyt kahden pelin rankalle vieraskiertueelle. Vastassa ovat nollakerholaiset PAVE ja JuPS. Voittoja saisi jo tulla, tai muuten hennoo taas hermot vähän kiristyä.

 jakke


PAVE-KiuPa

KiuPalle voitto ja tappio

  Jalkapallon jaloon taitoon syvällisesti paneutuva Kiuruveden Palloilijat eli kavereiden kesken KiuPa saalisti voiton ja tappion viikon vieraspeleissä. Torstaina Iisalmessa meni nurin paikalliskamp- pailussa PAVE  maalein 1-2 (1-1) ja sunnuntaina otettiin köniin Juuan kunnassa paikalliselta Palloseuralta numeroin 5-2 (4-1).

  Torstain paikallispeli oli tasollisesti heikko. Pallo poltteli molempien joukkueiden pelaajien hentoisia jalkoja. Jalkapallon hienoudet eivät olleet vähissä vaan niitä ei nähty kalseassa kevätillassa ensinkään.

  Vaikka KiuPan taiteellinen vaikutelma ja tekniset ansiot jäivät hitusen alle kuutosesta, niin voittopisteet olivat sitäkin maukkaammat. Peli näytti päättyvän armottoman pompottelun päätteeksi tasoihin, mutta yliajalla KiuPan onnistui kulmurin jälkitilanteesta riemukkaasti iskemään voitto-osuman.

  Hermostuneesti pelannut KiuPa sai pelin aikana yhden kuvallisen hyökkäyksen ja siitä tehtiin ottelun avausmaali. Pertti Roth nousi terävästi laidalta keskityspaikkaan ja Hannu Luttinen hoiti keskeltä vieraat 0-1-johtoon.

  Muuten varsin jämäkästi hommat hoidellut KiuPa-puolustus sekosi kerran. PAVE tasoitti pelin 38. minuutilla, kun puolustuksen työnjaossa oli lieviä ongelmia.

  Paikallispeli oli kipsannut turhan monen kiupalaisen otteet. Ylisanojen jakamiselta PAVE:n voitosta säästyttiin, mutta ei niitä nakella tämän tarinan episodissa kaksikaan.

JUUKASSA TUNAROITIIN

  Sunnuntain vierailu Juukaan ei ole kaunista kerrottavaa. Lyhkäisesti ilmaistuna KiuPan peli oli täysin jumissa. Alakerta sohlasi jo avausjaksolla numerot siihen malliin, ettei tauolla paljon naureskeltu.

  Maalintekotilanteita KiuPalla oli pelissä jopa kotijoukkuetta enemmän, mutta touhuilut molempien maalien edustalla olivat todellista väikylöintiä.

  KiuPan lohdutusmaaleista vastasivat Hannu Luttinen ja Juha Roth. Ainut positiivinen asia reissusta oli se, että sökössä tuli vähän pärjättyä, muuten olisi ollut parempi olla koko päivä vaikkapa pihahommissa.

  KiuPalla on nyt peleistä puolentoista viikon rokuli. Sarjan kärkipäähän otetaan ensikerran tuntumaa keskiviikkona 9.6, kun Kuorevirralle saapuu SC KuFu. Sunnuntaina 13.6 jatkuvat tähtivierailut SaPan muodossa. Keskellä viikkoa aloitetaan potkiminen puoli seitsemältä ja pyhänä EM-kisojen innoittamana jo neljältä.

 jakke


JuPS-KiuPa

KiuPalle voitto ja tappio

  Jalkapallon jaloon taitoon syvällisesti paneutuva Kiuruveden Palloilijat eli kavereiden kesken KiuPa saalisti voiton ja tappion viikon vieraspeleissä. Torstaina Iisalmessa meni nurin paikalliskamp- pailussa PAVE  maalein 1-2 (1-1) ja sunnuntaina otettiin köniin Juuan kunnassa paikalliselta Palloseuralta numeroin 5-2 (4-1).

  Torstain paikallispeli oli tasollisesti heikko. Pallo poltteli molempien joukkueiden pelaajien hentoisia jalkoja. Jalkapallon hienoudet eivät olleet vähissä vaan niitä ei nähty kalseassa kevätillassa ensinkään.

  Vaikka KiuPan taiteellinen vaikutelma ja tekniset ansiot jäivät hitusen alle kuutosesta, niin voittopisteet olivat sitäkin maukkaammat. Peli näytti päättyvän armottoman pompottelun päätteeksi tasoihin, mutta yliajalla KiuPan onnistui kulmurin jälkitilanteesta riemukkaasti iskemään voitto-osuman.

  Hermostuneesti pelannut KiuPa sai pelin aikana yhden kuvallisen hyökkäyksen ja siitä tehtiin ottelun avausmaali. Pertti Roth nousi terävästi laidalta keskityspaikkaan ja Hannu Luttinen hoiti keskeltä vieraat 0-1-johtoon.

  Muuten varsin jämäkästi hommat hoidellut KiuPa-puolustus sekosi kerran. PAVE tasoitti pelin 38. minuutilla, kun puolustuksen työnjaossa oli lieviä ongelmia.

  Paikallispeli oli kipsannut turhan monen kiupalaisen otteet. Ylisanojen jakamiselta PAVE:n voitosta säästyttiin, mutta ei niitä nakella tämän tarinan episodissa kaksikaan.

JUUKASSA TUNAROITIIN

  Sunnuntain vierailu Juukaan ei ole kaunista kerrottavaa. Lyhkäisesti ilmaistuna KiuPan peli oli täysin jumissa. Alakerta sohlasi jo avausjaksolla numerot siihen malliin, ettei tauolla paljon naureskeltu.

  Maalintekotilanteita KiuPalla oli pelissä jopa kotijoukkuetta enemmän, mutta touhuilut molempien maalien edustalla olivat todellista väikylöintiä.

  KiuPan lohdutusmaaleista vastasivat Hannu Luttinen ja Juha Roth. Ainut positiivinen asia reissusta oli se, että sökössä tuli vähän pärjättyä, muuten olisi ollut parempi olla koko päivä vaikkapa pihahommissa.

  KiuPalla on nyt peleistä puolentoista viikon rokuli. Sarjan kärkipäähän otetaan ensikerran tuntumaa keskiviikkona 9.6, kun Kuorevirralle saapuu SC KuFu. Sunnuntaina 13.6 jatkuvat tähtivierailut SaPan muodossa. Keskellä viikkoa aloitetaan potkiminen puoli seitsemältä ja pyhänä EM-kisojen innoittamana jo neljältä.

 jakke


KiuPa-SC KuFu-98

KiuPalle lentopallonumeroita

  Kiuruveden Palloilijat pelasi jalkapallon kolmosessa viikon sisään kahdesti kotonaan. Molemmat pelit päättyivät lentopalloluvuin. Keskiviikkona riemuittiin 3-0-voittoa KuFu:sta, mutta sunnuntaina tuli 0-3 berberiin Pieksämäen SaPalta.  

  KiuPa onnistui keskiviikkona täydellisesti. Taktiikkaa (pukuhuoneen seinälle viritellyt nuolet ja muut epäselvät häkkyrät sekä valmentajan toiveet siitä, miten palloa siellä kentällä potkiskellaan tai estetään potkiskelemasta) pystyttiin toteuttamaan myös kentällä käytännössä.

  Sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluva KuFu oli aseeton, kun KiuPa pelasi suurella sydämellä. Uutteran puolustamisen lisäksi kiupalaiset hyökkäilivät ärhäkästi. Avausjaksolla maalauksessa onnistuttiin kerran, kun nappikset naftaliinista kaivanut Vesa Vainio jengutti kulmurin Tommi Remeksen kuljukan kautta reppuun.

  Toinenkin puolikas puolustettiin antaumuksella. Hyökkäyksiin lähdettiin vikkelästi ja tuulettaakin saatiin pariin kertaan. Kolmivarttisen molemmista maaleista vastasi Juha Roth. 2-0-maalin ”Juhni” tälläsi läpiajosta vartin kohdalla ja loppunumerot 3-0 syntyivät Hannu Luttisen passista pelin loppuhetkillä.

  Voitto oli maukas ja siitä kuuluu kiitos koko populalle. Erikoiskiitokset ansaitsevat puolustuksen johtohahmona häärinyt Kaj Tolonen, juonikkuutta keskialueelle tuonut Vesa Vainio ja kärjen kaksikko, Luttinen-Roth.

PYHÄNÄ PONNETONTA

  Sunnuntaina KiuPan peli oli väkinäistä ja voimatonta - tuloksena 0-3 takkiin. Keskellä viikkoa loistanut keskikenttä ja hyökkäyskalusto olivat nyt ponnettomia. Selitykseksi vaisuuteen on käytävä kolmen pelaajan vaihtuminen voittoisaan kokoonpanoon nähden. Yksi oli särkenyt keskiviikkona jalkansa (Marko Remes), toinen oli hankkeessa (Pertti Roth) ja paras tekstari tuli jäseneltä, joka Taivaisen Kuunon tapaan lähti pelin ajaksi heinänajoon, kun ei nukuttanut. ”Voi p****le teitä tekstiviestiaikakauden vupukoita”, teki mieli näppäillä tekstari jäsenelle takaisin!  Kaiken kukkuraksi Hannu Luttinen linkutti Koskenjoen tienvarresta repäistyyn maitolaituriin pohjevaivaisena heti toisen jakson alkuun.

  Ja sitten vielä vähän varsinaisista pelitapahtumista. Pyhänäkin KiuPa kesti vieraiden kyydissä maalittoman ensimmäisen puoliajan. Toisen jakson alkuun osallistuivat KiuPan moke ja puolustajat kolmen maalin joukkokohtaukseen ihan vaan sivurooleissa. Helpot maalit syntyivät jatkuvana jöötinä, eikä uupuneet pelurit enää pelin lopussa edes jaksaneet nimitellä toisiaan.

  KiuPan pelit jatkuvat kiihkeänä. Lauantaina lähdetään jo edesmenneen Gösta Sundqvistin biisiä mukaillen Pohjois-Karjalaan. Niin pelissä ainakin kohdataan Joensuun Palloseura, muusta en tiedä. Jussin alla keskiviikkona Kuorekkaalle teputtelee aina yhtä sytyttävä ja värikäs Zulimanit. Massiivisten turvatarkastusten takia yleisöä pyydetään saapumaan stadionille jo hyvissä ajoin ennen ottelun klo 18.30 tapahtuvaa aloituspotkua.

jakke


KiuPa-SaPa

KiuPalle lentopallonumeroita

  Kiuruveden Palloilijat pelasi jalkapallon kolmosessa viikon sisään kahdesti kotonaan. Molemmat pelit päättyivät lentopalloluvuin. Keskiviikkona riemuittiin 3-0-voittoa KuFu:sta, mutta sunnuntaina tuli 0-3 berberiin Pieksämäen SaPalta.  

  KiuPa onnistui keskiviikkona täydellisesti. Taktiikkaa (pukuhuoneen seinälle viritellyt nuolet ja muut epäselvät häkkyrät sekä valmentajan toiveet siitä, miten palloa siellä kentällä potkiskellaan tai estetään potkiskelemasta) pystyttiin toteuttamaan myös kentällä käytännössä.

  Sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluva KuFu oli aseeton, kun KiuPa pelasi suurella sydämellä. Uutteran puolustamisen lisäksi kiupalaiset hyökkäilivät ärhäkästi. Avausjaksolla maalauksessa onnistuttiin kerran, kun nappikset naftaliinista kaivanut Vesa Vainio jengutti kulmurin Tommi Remeksen kuljukan kautta reppuun.

  Toinenkin puolikas puolustettiin antaumuksella. Hyökkäyksiin lähdettiin vikkelästi ja tuulettaakin saatiin pariin kertaan. Kolmivarttisen molemmista maaleista vastasi Juha Roth. 2-0-maalin ”Juhni” tälläsi läpiajosta vartin kohdalla ja loppunumerot 3-0 syntyivät Hannu Luttisen passista pelin loppuhetkillä.

  Voitto oli maukas ja siitä kuuluu kiitos koko populalle. Erikoiskiitokset ansaitsevat puolustuksen johtohahmona häärinyt Kaj Tolonen, juonikkuutta keskialueelle tuonut Vesa Vainio ja kärjen kaksikko, Luttinen-Roth.

PYHÄNÄ PONNETONTA

  Sunnuntaina KiuPan peli oli väkinäistä ja voimatonta - tuloksena 0-3 takkiin. Keskellä viikkoa loistanut keskikenttä ja hyökkäyskalusto olivat nyt ponnettomia. Selitykseksi vaisuuteen on käytävä kolmen pelaajan vaihtuminen voittoisaan kokoonpanoon nähden. Yksi oli särkenyt keskiviikkona jalkansa (Marko Remes), toinen oli hankkeessa (Pertti Roth) ja paras tekstari tuli jäseneltä, joka Taivaisen Kuunon tapaan lähti pelin ajaksi heinänajoon, kun ei nukuttanut. ”Voi p****le teitä tekstiviestiaikakauden vupukoita”, teki mieli näppäillä tekstari jäsenelle takaisin!  Kaiken kukkuraksi Hannu Luttinen linkutti Koskenjoen tienvarresta repäistyyn maitolaituriin pohjevaivaisena heti toisen jakson alkuun.

  Ja sitten vielä vähän varsinaisista pelitapahtumista. Pyhänäkin KiuPa kesti vieraiden kyydissä maalittoman ensimmäisen puoliajan. Toisen jakson alkuun osallistuivat KiuPan moke ja puolustajat kolmen maalin joukkokohtaukseen ihan vaan sivurooleissa. Helpot maalit syntyivät jatkuvana jöötinä, eikä uupuneet pelurit enää pelin lopussa edes jaksaneet nimitellä toisiaan.

  KiuPan pelit jatkuvat kiihkeänä. Lauantaina lähdetään jo edesmenneen Gösta Sundqvistin biisiä mukaillen Pohjois-Karjalaan. Niin pelissä ainakin kohdataan Joensuun Palloseura, muusta en tiedä. Jussin alla keskiviikkona Kuorekkaalle teputtelee aina yhtä sytyttävä ja värikäs Zulimanit. Massiivisten turvatarkastusten takia yleisöä pyydetään saapumaan stadionille jo hyvissä ajoin ennen ottelun klo 18.30 tapahtuvaa aloituspotkua.

jakke


JoPS-KiuPa

KiuPa pisteille Joensuussa

   Kiuruveden Palloilijat otti jälleen erittäin maukkaat jalkapallopisteet. Lauantaina Joensuussa paikallinen Palloseura omasi tyylikkään faniryhmän, mutta KiuPa osasi pelata paremmin futista. Kahdeksan maalin karkelot päättyivät myöhäisillassa KiuPalle 3-5 (1-2).  

   KiuPa sai pisteet, mutta peli onnahteli väliin pahastikin. Hyvän alun jälkeen kotijoukkue laskettiin taistoon mukaan ja hermo kiristyivät.

  Varttituntiin KiuPa myllytti kahden maalin johtoon Juha Rothin toimesta. Viimeisellä kympillä JoPS kavensi ja puoliajan keskustelutuokioon saatiin vähän sähköä.

 RATKAISU YLIAJALLA

   Toinenkin puolikas starttasi KiuPalta tyylillä. Hyvässä vireessä ollut Jouni Ruotanen vei Hannu Luttisen syötöstä KiuPan jo kahden maalin karkuun. 1-3-tilanteessa sitten seottiin ja JoPS tuli kavennuksen kautta vielä tasoihin kymmenen minuuttia ennen loppua.

  Usko voittoon oli onneksi muutamilla pelaajilla niin suuri, että yliajalla iskettiin kaksi maalia. Ensin akseli Ruotanen-Luttinen toimi niin päin, että Ruotanen syötti ja Luttinen runnoi riemukkaan voittomaalin pitkän juoksun päätteeksi. Juha Roth sai vielä hattutemppunsa täyteen, kun Hannu Luttinen juoksutti ”Juhnia” läpi Seikon tikittäessä jo kolmatta lisäaikaminuuttia.

  KiuPan pelin sankareita olivat kaikki tarinassa nimeltä mainitut. Muut olivat enempi joo-miehiä.

  Kotipelit jatkuvat tänään keskiviikkona, kun KiuPa kohtaa  Suomen Cupia kiihkeästi tavoittelevan Zulimanit. Jussin viettoon Kuorevirran kautta sitten vaan, peli alkaa puoli seiskalta.

 jakke


KiuPa-Zulimanit

KiuPaa väsyttää

  Kiuruveden Palloilijat pelasi jalkapallon kolmosta jussin kahta puolen. Pistepussiin ropisi pisteitä juhannuksen seutuun vain kotijoukoilta, pelihommissa jäätiin nollille. Vastukset olivat kuitenkin sarjan ehdotonta eliittiä, KuPS/2 ja Zulimanit, joille sinänsä ei ollut mikään häpeä hävitä. Keskiviikkona hävittiin Zuluille kotona 3-6 ja juhannuksena alkanut lepäily jatkui maanantaina Kuopiossa maaliluvuilla 5-0 KuPS/2 ensin mainittuna.   

  KiuPa on tällä hetkellä väsynyt ja raihnainen porukka. Joukkueen fysiikka ja kemiikka reistaavat ja osalla pelaajista konehuone odottaa vuosihuoltoa. Totisella vappunaamarilla sanottuna liian moni pelaaja joutuu pelaamaan puolikuntoisena kapean pelaajaringin takia - siis lukumääräisesti, ei strategisesti kapean.

  Koska KiuPalla ei ole varaa kierrättää pelaajistoa kuten Tsekeillä, niin kiivaassa ottelutahdissa iskee väsy nk. terveisiinkin miehiin. Tahto on kuitenkin vahva eikä periksi anneta, vaikka väliin vähän hävitäänkin.

  Keskiviikon kotipelissä siis tultiin toiseksi luvuin 3-6 (2-3). Numerot viestivät siitä, että KiuPan puolustus oli aika usein jossakin muualla kuin työmaallaan. Zulimanit oli nohevana erikoistilanteissa, tarkoittaen tässä yhteydessä vapareita ja kulmureita, joista se iski neljä viimeistä maaliaan.

  Parhaiten KiuPalta onnistuivat maaleja tehneet hyökkääjät Hannu Luttinen ja Juha Roth. Luttinen iski kahdesti ja Rothin illan pistesaldo oli mairea 1+2=3.

 MAANANTAINA NOLLAKERHOSSA

   Maanantaina KiuPa kohtasi Kuopion keskuskentän tekonurmella sarjan kiistattoman ykkösjoukkueen, joka onkin nimittäin perinteikkään KuPSin kakkosjoukkue.

  Nuoria urallaan eteenpäin pyrkiviä energisia ikiliikkujia vilisevä KuPS/2 ei antanut vain yhdentoista miehen voimin peliin lähteneelle KiuPalle mahkuja. Tekniset isännät iskivät 4-0-numerot puoleen tuntiin ja peli oli pulkassa. Toisella jaksolla lipsahti vielä sitten yksi kassi lisää, mutta väsynyt KiuPa sai paremmin peliin otetta, eikä varsinaisia murskajaisia vietetty.

  Yhden kotijoukkueen maaleista tekaisi vielä viime kaudella KiuPaa edustanut Berat Sadik. Kollermainen Sadik johtaa sarjan maalitilastoa tusinalla maalillaan, joten jotain sitä on Kiuruvedeltä vaatteisiin tarttunut.

  KiuPa kirmaisee vielä kertaalleen ennen sarjataukoa. Kierroksen päätöskamppailuun Kuorevirran neitseelliselle nurmelle tulee vastustajaksi samoista sijoituksista kamppaileva Nilsiän Pallo-Haukat. Peli alkaa viikon päästä keskiviikkona 7.7.2004 klo 18.30.

jakke


KuPS/2-KiuPa

KiuPaa väsyttää

  Kiuruveden Palloilijat pelasi jalkapallon kolmosta jussin kahta puolen. Pistepussiin ropisi pisteitä juhannuksen seutuun vain kotijoukoilta, pelihommissa jäätiin nollille. Vastukset olivat kuitenkin sarjan ehdotonta eliittiä, KuPS/2 ja Zulimanit, joille sinänsä ei ollut mikään häpeä hävitä. Keskiviikkona hävittiin Zuluille kotona 3-6 ja juhannuksena alkanut lepäily jatkui maanantaina Kuopiossa maaliluvuilla 5-0 KuPS/2 ensin mainittuna.   

  KiuPa on tällä hetkellä väsynyt ja raihnainen porukka. Joukkueen fysiikka ja kemiikka reistaavat ja osalla pelaajista konehuone odottaa vuosihuoltoa. Totisella vappunaamarilla sanottuna liian moni pelaaja joutuu pelaamaan puolikuntoisena kapean pelaajaringin takia - siis lukumääräisesti, ei strategisesti kapean.

  Koska KiuPalla ei ole varaa kierrättää pelaajistoa kuten Tsekeillä, niin kiivaassa ottelutahdissa iskee väsy nk. terveisiinkin miehiin. Tahto on kuitenkin vahva eikä periksi anneta, vaikka väliin vähän hävitäänkin.

  Keskiviikon kotipelissä siis tultiin toiseksi luvuin 3-6 (2-3). Numerot viestivät siitä, että KiuPan puolustus oli aika usein jossakin muualla kuin työmaallaan. Zulimanit oli nohevana erikoistilanteissa, tarkoittaen tässä yhteydessä vapareita ja kulmureita, joista se iski neljä viimeistä maaliaan.

  Parhaiten KiuPalta onnistuivat maaleja tehneet hyökkääjät Hannu Luttinen ja Juha Roth. Luttinen iski kahdesti ja Rothin illan pistesaldo oli mairea 1+2=3.

 MAANANTAINA NOLLAKERHOSSA

   Maanantaina KiuPa kohtasi Kuopion keskuskentän tekonurmella sarjan kiistattoman ykkösjoukkueen, joka onkin nimittäin perinteikkään KuPSin kakkosjoukkue.

  Nuoria urallaan eteenpäin pyrkiviä energisia ikiliikkujia vilisevä KuPS/2 ei antanut vain yhdentoista miehen voimin peliin lähteneelle KiuPalle mahkuja. Tekniset isännät iskivät 4-0-numerot puoleen tuntiin ja peli oli pulkassa. Toisella jaksolla lipsahti vielä sitten yksi kassi lisää, mutta väsynyt KiuPa sai paremmin peliin otetta, eikä varsinaisia murskajaisia vietetty.

  Yhden kotijoukkueen maaleista tekaisi vielä viime kaudella KiuPaa edustanut Berat Sadik. Kollermainen Sadik johtaa sarjan maalitilastoa tusinalla maalillaan, joten jotain sitä on Kiuruvedeltä vaatteisiin tarttunut.

  KiuPa kirmaisee vielä kertaalleen ennen sarjataukoa. Kierroksen päätöskamppailuun Kuorevirran neitseelliselle nurmelle tulee vastustajaksi samoista sijoituksista kamppaileva Nilsiän Pallo-Haukat. Peli alkaa viikon päästä keskiviikkona 7.7.2004 klo 18.30.

jakke


KiuPa-NP-H

KiuPa pisteille ja lomille lops

  Kiuruveden Palloilijat päätti kevätkierroksen voittoon. Maalitekotalkoissa toiseksi jäi Nilsiän Pallo-Haukat, kun keskiviikkoiltana Kuorevirralla ynnättiin pelin lopussa maaleja. KiuPalle kaappeja saatiin kuusi ja vieraille puolet vähemmän.

  KiuPa voitti, mutta esitys ei häikäissyt. EM-kisoissa menestystä tuonut viimeisen päälle kurinalainen puolustuspelaaminen ei kiupalaisia taaskaan kiinnostanut, mutta onneksi Nipasen poikia oman maalin varjelu innosti vieläkin vähemmän.

  Maaleilla siis mässäiltiin molemmissa päissä. Ensimmäinen puoliaika oli vielä jotenkin hanskassa ja se vietiin 2-0 Vesa Vainion ja Hannu Luttisen maaleilla.

  Jälkimmäinen puolikas oli sitten varsinaista palloilua. Nilsiä kavensi alkuun, mutta Juha Rothin kaksi maalia ratkaisivat pelin jo ennen jakson puoliväliä. Nilsiä tuli vielä kahdesti kahden maalin päähän, kun alakerta täsmi eikä liimanäpillä ollut ihan paras päivänsä.

  Kahdesta vielä mainitsemattomasta maalista vastasivat Jouni Ruotanen ja avausmaalinsa kolmosessa iskenyt Marko Pikkarainen.

  Vaikka pisteet irtosivatkin, oli KiuPan peli hutilointia. Joukkuepuolustusta ei ollut ollenkaan, syöttötyöskentely oli huolimatonta ja maalipaikkoja tuhrittiin miehissä. Kurinalaisella ja huolellisella pelaamisella olisi ottelu voinut päättyä fiftiinlav tai jotain.

  Sarjatauko aloitetaan pienellä lomalla, mutta sitten treenataan kuviot kuntoon. Pelit jatkuvat torstaina 22.7 Kuopiossa KuKin vieraana. Kotikentällä kohdataan seuraavaksi SiPS sunnuntaina 25.7 klo 18.30. Varaa lippusi ajoissa Lippupalvelusta, erikoistarjouksena perheet ilmaiseksi.

jakke


KuKi-KiuPa

KiuPa voittoputkessa

  Kiuruveden Palloilijoilla on nyt putki päällä, siis voittoputki. Kahden viikon kesätauko lepuutettiin väsyneitä jalkoja, ajeltiin kiesillä penskojen kanssa ympäri maata ja palattiin lopulta virkeinä pelihommiin.

  Virkeät esitykset poikivat KiuPalle kaksi niukkaa taisteluvoittoa. Torstaina Kuopiossa kurinalainen puolustuspeli takasi KuKista 0-1-voiton ja sunnuntaina kotoisan Kuorekkaan nurmella tapeltiin nurin Siilinjärven Palloseura maalein 2-1 (0-0).

  KiuPa pelaa ja kovaa jalkapallon kolmosta just tällä hetkellä. Joukkueen työmoraali on selvästi kopsattu yksityiseltä sektorilta, siksi rajusti kiupalaiset raastavat pisteiden eteen.

  Torstain kamppailuun ei KiuPalla ollut aivan parhaat lähtökohdat. Reissuun saatiin matkaan vain yhtä vaille likainen tusina miehiä eli tasan tarkkaan justiinsa futisjoukkue. Joukkueen tähtikaartista neljän pelaajan jalat on nyt siinä kunnossa, ettei niillä pysty hiihtelemään kuin korkeintaan Peltsun parketilla, joten valmentajalla oli hiukkasen pähkäiltävää ennen avausvihellystä.

  Muut jäsenet ovat ottaneet sitten vastuuta siitäkin edestä. Torstaina Janne Soinivaara piti maalin puhtaana ja normaalisti maalilla miihaileva Pasi Sarajärvi kipitti itsensä laitalinkkinä tuplasippiin. Keskuspuolustuksessa Christopher Francis oli sellainen peikko, että kukilaisista kaikki ilmoittivat asiaa kysyttäessä pelkäävänsä häntä.

  Niin Kuopiossa sen maalin teki kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua topparina raatanut Kaj Tolonen. Juha Roth tarjoili ristipallon ja ”Kuju” tykitti taustanousunsa jatkeeksi kopin ylämummoon.

Munkkiakin tarvitaan

  Sunnuntaina jatkui sama mukava tahti. Kolmas peräkkäinen voitto tuli tiukan väännön päätteeksi Siilinjärven Palloseurasta luvuilla 2-1. Uhrautuva asenne oli jälleen in ja se palkittiin maukkailla kolmella pisteellä.

  Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen KiuPa tuli taukoripityksestä jämynä. Jo minuutin kohdalla Tommi Remes oli läpi ja epäonnistuneen maalintekoyrityksen parsi verkkoon vauhtiveikko nimeltä Juha Roth.

  Johtoasemassa KiuPan peli meni pikkuisen jykkeliin. SiPS loi tilanteita, mutta byyrari Pasi Sarajärvi ja tuuri pitivät isäntiä pystyssä aina jakson puoliväliin saakka, jolloin vieraat iskivät pilkulta vähintäänkin ansaitun tasoituksen.

  Pistejako näytti jo häämöttävän, vaikka tilanteita oli kentän molemmissa päädyissä, varsinkin KiuPan maalilla. Viisi minuuttia ennen loppua Kaj Tolosen ”toivotaan, toivotaan”- palloon rynni päineen Juha Roth, joka teki pelin ratkaisun.

  Paine kotijoukkueen maalilla oli loppuun saakka kova. Kun vielä maalarin viisas isoveli Pertti Roth otti ”taktisella” varoituksellaan itselleen punaisen ja KiuPan yhden vajaalle, riitti jännyytä puoli yhdeksään asti.

  Hyvien pelien jälkeen on ilo luetella onnistujia. Puolustuslinja oli taas kokonaisuudessaan iskussa. Maalilla Pasi Sarajärvi oli noheva, topparit Francis ja Tolonen puhdistavat keskustan kaikesta ylimääräisestä. Laitapuolustaja ja myös reserviläinen Vesa Kärkkäisen vauhti kiihtyy peli peliltä. Keskialueella Jouni Ruotasen työmäärä oli hirmuinen ja keulassa Juha Roth vastasi tehoista.   

  Seuraavan kerran KiuPa kopittelee lauantaina Suonenjoella. Kotona kohdataan keskiviikkona 4.8.2004 paikallispelissä Iisalmen PAVE. Kiihkeän derbyn tunnelmaan pääsee Kuorevirralla klo 18.30 alkaen.

 jakke


KiuPa-SiPS

KiuPa voittoputkessa

  Kiuruveden Palloilijoilla on nyt putki päällä, siis voittoputki. Kahden viikon kesätauko lepuutettiin väsyneitä jalkoja, ajeltiin kiesillä penskojen kanssa ympäri maata ja palattiin lopulta virkeinä pelihommiin.

  Virkeät esitykset poikivat KiuPalle kaksi niukkaa taisteluvoittoa. Torstaina Kuopiossa kurinalainen puolustuspeli takasi KuKista 0-1-voiton ja sunnuntaina kotoisan Kuorekkaan nurmella tapeltiin nurin Siilinjärven Palloseura maalein 2-1 (0-0).

  KiuPa pelaa ja kovaa jalkapallon kolmosta just tällä hetkellä. Joukkueen työmoraali on selvästi kopsattu yksityiseltä sektorilta, siksi rajusti kiupalaiset raastavat pisteiden eteen.

  Torstain kamppailuun ei KiuPalla ollut aivan parhaat lähtökohdat. Reissuun saatiin matkaan vain yhtä vaille likainen tusina miehiä eli tasan tarkkaan justiinsa futisjoukkue. Joukkueen tähtikaartista neljän pelaajan jalat on nyt siinä kunnossa, ettei niillä pysty hiihtelemään kuin korkeintaan Peltsun parketilla, joten valmentajalla oli hiukkasen pähkäiltävää ennen avausvihellystä.

  Muut jäsenet ovat ottaneet sitten vastuuta siitäkin edestä. Torstaina Janne Soinivaara piti maalin puhtaana ja normaalisti maalilla miihaileva Pasi Sarajärvi kipitti itsensä laitalinkkinä tuplasippiin. Keskuspuolustuksessa Christopher Francis oli sellainen peikko, että kukilaisista kaikki ilmoittivat asiaa kysyttäessä pelkäävänsä häntä.

  Niin Kuopiossa sen maalin teki kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua topparina raatanut Kaj Tolonen. Juha Roth tarjoili ristipallon ja ”Kuju” tykitti taustanousunsa jatkeeksi kopin ylämummoon.

Munkkiakin tarvitaan

  Sunnuntaina jatkui sama mukava tahti. Kolmas peräkkäinen voitto tuli tiukan väännön päätteeksi Siilinjärven Palloseurasta luvuilla 2-1. Uhrautuva asenne oli jälleen in ja se palkittiin maukkailla kolmella pisteellä.

  Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen KiuPa tuli taukoripityksestä jämynä. Jo minuutin kohdalla Tommi Remes oli läpi ja epäonnistuneen maalintekoyrityksen parsi verkkoon vauhtiveikko nimeltä Juha Roth.

  Johtoasemassa KiuPan peli meni pikkuisen jykkeliin. SiPS loi tilanteita, mutta byyrari Pasi Sarajärvi ja tuuri pitivät isäntiä pystyssä aina jakson puoliväliin saakka, jolloin vieraat iskivät pilkulta vähintäänkin ansaitun tasoituksen.

  Pistejako näytti jo häämöttävän, vaikka tilanteita oli kentän molemmissa päädyissä, varsinkin KiuPan maalilla. Viisi minuuttia ennen loppua Kaj Tolosen ”toivotaan, toivotaan”- palloon rynni päineen Juha Roth, joka teki pelin ratkaisun.

  Paine kotijoukkueen maalilla oli loppuun saakka kova. Kun vielä maalarin viisas isoveli Pertti Roth otti ”taktisella” varoituksellaan itselleen punaisen ja KiuPan yhden vajaalle, riitti jännyytä puoli yhdeksään asti.

  Hyvien pelien jälkeen on ilo luetella onnistujia. Puolustuslinja oli taas kokonaisuudessaan iskussa. Maalilla Pasi Sarajärvi oli noheva, topparit Francis ja Tolonen puhdistavat keskustan kaikesta ylimääräisestä. Laitapuolustaja ja myös reserviläinen Vesa Kärkkäisen vauhti kiihtyy peli peliltä. Keskialueella Jouni Ruotasen työmäärä oli hirmuinen ja keulassa Juha Roth vastasi tehoista.   

  Seuraavan kerran KiuPa kopittelee lauantaina Suonenjoella. Kotona kohdataan keskiviikkona 4.8.2004 paikallispelissä Iisalmen PAVE. Kiihkeän derbyn tunnelmaan pääsee Kuorevirralla klo 18.30 alkaen.

 jakke


SuPa-KiuPa

KiuPalla taas kunnon karkelot

  Kiuruveden Palloilijat vietti lauantaina taas kunnon karkeloita. Suonenjoella kohdattiin paikallinen Pallo ja molempien rätkiessä maaleja puolentusinan verran, saatiin hirmu räknäilyn päätteeksi pelin lopputulokseksi 6-6. Puoliajalla SuPa johti 3-2.

  KiuPa oli unohtanut taas kurinalaisen pelityylin ja palannut takaisin yleisöä hellivään coast to coast-taktiikkaan. Kyseisessä taktiikassa mennään pyllysilmä pitkällä maalilta maalille ja toivotaan  vuoroin maalia ja vuoroin vastustajan maalinteon epäonnistumista. Kyseiseen taktiikkaan eivät kuule esim. Kreikka eikä puolustaminen, mutta maaleja siihen kyllä kuuluu.

  Maaleja siis lauantaina nähtiin ja tunnetilojen vaihteluja. KiuPa nousi 3-1-tappioasemasta vartti ennen pelin loppumista jo 4-6-johtoon. Silloin elämä hymyili ja voitto oli liki takataskussa.

  Paikallinen pillipiipari halusi pisteitä myös mansikkapitäjään ja avitti isäntiä antamatta lahjarankkarin heti KiuPan viimeisen maalin jälkeen. Pilkulta kavennus ja hermoilu oli valmista. Kolme minuuttia ennen loppua sitten SuPa iski tilanteeksi 6-6 ja tiebreak odotti.

  KiuPan pelissä oli hyvää ja huonoa. Puolustuslinja aina maalivahtia myöten ei ollut kovinkaan iskussa. Hyökkääjistä Juha Roth oli ihmeen saamaton ja Hannu Luttisen tehoja söi pelaaminen yksijalkaisena.

  Maalitekovastuun ottivatkin vähän oudommat tykittäjät. Luttinen tosin iski tärkeän 2-3-kavennuksen aivan ensi jakson viime hetkillä. Kahden maalin pyssyttäjä oli Jouni Ruotanen. Kertaalleen onnistuivat Tommi Remes, Kaj Tolonen ja mopokuskin hommista lomille ennättänyt Pekka Lähderinne.

  KiuPalla on nyt neljä tappiotonta peliä peräkkäin ja paikka sarjan keskikastissa. Tärkeät pelit jatkuvat pikatahtiin ja kotona kohdataan keskiviikkona 4.8.2004 paikallispelissä Iisalmen PAVE. Joukkuettaan kesätauolla vahvistanut PAVE päästetään irti Kuorevirralla klo 18.30.

 jakke


KiuPa-PAVE

PAVE ja SaPa vievät KiuPaa

  Kiuruveden Palloilijat hävisi viikon sisään kahteen otteeseen. Keskiviikkona Kuorevirralla PAVE oli parempi paikallispelissä maalein 1-4 (1-1). Sunnuntaina kortinpeluun välissä otettiin berberiin Pieksämäellä SaPalta luvuin 3-1 (1-0).

  KiuPan ja PAVE peli ei ollut taaskaan lasten kuunneltavaa. Leipälunkuista päästeltiin taas vaikka minkä paikkojen nimiä, kun kolmosen Ylä-Savon herruudesta kamppailtiin.

  Ättäröinnin lisäksi väliin yritettiin myös pelata. Paremmin se onnistui vierasjoukkue PAVE:lta kuin meiltä kiupalaisilta.

  Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli varsin tasaista peliä. Tilanteenpoikasia oli molemmilla, mutta ratkaisut olivat vaisuja.

  KiuPan onnistui mennä kymmenen minuuttia ennen avausjakson loppua johtoon. Laitapuolustaja Vesa Kärkkäinen iski ensimmäisen maalinsa kolmosessa tyylikkään nousun päätteeksi.

  Maalin jälkeen KiuPan peli teki ”juakon”. (Tehdä ”juakko” = mennä jumiin, mennä kappaleiksi, jättää tien varteen, jäädä seisomaan paikoilleen urputtaen. Esim. Nissan Cherry (vm–85) teki ”juakon” tai Ilmari teki ”juakon”.)

  Pelin ollessa jumissa iski sitten PAVE. Tasoitus tuli viiden minuutin kuluttua keskityksestä, joka leijui viikon KiuPan viitosen sisällä.

  Toisen puoliajan alkuun KiuPalla oli kaksi pommipaikkaa pelin ratkaisuun, mutta kun ne sössittiin, niin PAVE iski omista mestoistaan kolmesti.

  KiuPan pelaajien arvosteluun tai ainakaan kehuihin ei ole aihetta. Kerran vuodessa on ollut tapana kommentoida tuomarin tekemisiä ja se on tänä vuonna nyt: Toivottavasti keskiviikkona peliä sotkeneen ja kotiyleisöä kuumentaneen iisalmelaisen nuorukaisen opiskelut Turussa jatkuvat pikimmiten.

YRITYSTÄ OLI

  Sunnuntain SaPa-peliin KiuPa joutui taas hyvinkin varamiehisenä. Monet pelaajat jäivät jälleen kotiin jääviksi varamiehiksi. Osa oli ihan ”oikeesti kippeenä”, mutta muutamien tekstiviestit olivat veikeitä luettavia, kun kaverit selittelivät poisjääntiensä syitä.

  Mutta niillä on mentävä, joita touhu huvittaa tai siis kiinnostaa. Paikalle vaivautuneet kiupalaiset pelasivat yritteliäästi ja jopa kuntohuippuaan tavoitellen. Kaikilla oli paidat märkänä, mutta siinä avitti pelin alkuun sattunut rouhea vartin mittainen ukkoskuuro.

 Sarjakakkonen SaPa teki maalinsa nätisti. KiuPa kavensi toisen jakson puolivälissä tilanteeksi 2-1 Juha Rothin toimesta. Pisteeseen hamuavan kirin katkaisi sitten isäntien viisi minuuttia ennen loppua iskemä pelin viimeinen maali.

  KiuPalla on kotipelin vuoro taas sunnuntaina 15.8. Puoli seiskalta on Kuorevirran stadikalla vastassa jumbosijalta uusine vahvistuksineen ylöspäin pyrkivä JuPS.

 jakke


SaPa-KiuPa

PAVE ja SaPa vievät KiuPaa

  Kiuruveden Palloilijat hävisi viikon sisään kahteen otteeseen. Keskiviikkona Kuorevirralla PAVE oli parempi paikallispelissä maalein 1-4 (1-1). Sunnuntaina kortinpeluun välissä otettiin berberiin Pieksämäellä SaPalta luvuin 3-1 (1-0).

  KiuPan ja PAVE peli ei ollut taaskaan lasten kuunneltavaa. Leipälunkuista päästeltiin taas vaikka minkä paikkojen nimiä, kun kolmosen Ylä-Savon herruudesta kamppailtiin.

  Ättäröinnin lisäksi väliin yritettiin myös pelata. Paremmin se onnistui vierasjoukkue PAVE:lta kuin meiltä kiupalaisilta.

  Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli varsin tasaista peliä. Tilanteenpoikasia oli molemmilla, mutta ratkaisut olivat vaisuja.

  KiuPan onnistui mennä kymmenen minuuttia ennen avausjakson loppua johtoon. Laitapuolustaja Vesa Kärkkäinen iski ensimmäisen maalinsa kolmosessa tyylikkään nousun päätteeksi.

  Maalin jälkeen KiuPan peli teki ”juakon”. (Tehdä ”juakko” = mennä jumiin, mennä kappaleiksi, jättää tien varteen, jäädä seisomaan paikoilleen urputtaen. Esim. Nissan Cherry (vm–85) teki ”juakon” tai Ilmari teki ”juakon”.)

  Pelin ollessa jumissa iski sitten PAVE. Tasoitus tuli viiden minuutin kuluttua keskityksestä, joka leijui viikon KiuPan viitosen sisällä.

  Toisen puoliajan alkuun KiuPalla oli kaksi pommipaikkaa pelin ratkaisuun, mutta kun ne sössittiin, niin PAVE iski omista mestoistaan kolmesti.

  KiuPan pelaajien arvosteluun tai ainakaan kehuihin ei ole aihetta. Kerran vuodessa on ollut tapana kommentoida tuomarin tekemisiä ja se on tänä vuonna nyt: Toivottavasti keskiviikkona peliä sotkeneen ja kotiyleisöä kuumentaneen iisalmelaisen nuorukaisen opiskelut Turussa jatkuvat pikimmiten.

YRITYSTÄ OLI

  Sunnuntain SaPa-peliin KiuPa joutui taas hyvinkin varamiehisenä. Monet pelaajat jäivät jälleen kotiin jääviksi varamiehiksi. Osa oli ihan ”oikeesti kippeenä”, mutta muutamien tekstiviestit olivat veikeitä luettavia, kun kaverit selittelivät poisjääntiensä syitä.

  Mutta niillä on mentävä, joita touhu huvittaa tai siis kiinnostaa. Paikalle vaivautuneet kiupalaiset pelasivat yritteliäästi ja jopa kuntohuippuaan tavoitellen. Kaikilla oli paidat märkänä, mutta siinä avitti pelin alkuun sattunut rouhea vartin mittainen ukkoskuuro.

 Sarjakakkonen SaPa teki maalinsa nätisti. KiuPa kavensi toisen jakson puolivälissä tilanteeksi 2-1 Juha Rothin toimesta. Pisteeseen hamuavan kirin katkaisi sitten isäntien viisi minuuttia ennen loppua iskemä pelin viimeinen maali.

  KiuPalla on kotipelin vuoro taas sunnuntaina 15.8. Puoli seiskalta on Kuorevirran stadikalla vastassa jumbosijalta uusine vahvistuksineen ylöspäin pyrkivä JuPS.

 jakke


KiuPa-JuPS

JuPS pyörähti KiuPalle

Kiuruveden Palloilijat palasi kahden tappiopelin jälkeen takaisin voittojen tielle sunnuntaina Kuorevirralla. Vastassa ollut Juuan Palloseura oli nöössipojan asemassa, kun KiuPa räikytti valotaululle 7-1-lukemat. Taukonumerot olivat vielä vieraille siedettävät 2-0.

KiuPalla oli helppo iltapuhde JuPSin kanssa. Sarjajumbo Pohjois-Karjalasta ei pysynyt isäntien völjyssä pelin missään vaiheessa. Jo avausjaksolla kotijoukkue olisi voinut maalata useamminkin kuin vain pariin kertaan.

Toinen puoliaika vain lisäsi joukkueiden välistä tasoeroa. Juukalaiset pelasivat kamikaze-taktiikalla toivoen kiupalaisten juoksevat aina paitsioon. Taktiikka oli hanurista ja ilmaisena vinkkinä JuPSille annan sen, että puolustuslinjaa kannattaisi peluuttaa 40 metriä lähempänä omaa maalia, mikäli kolmosen pallonpotkinta kiinnostaa myös ensi vuonna.

KiuPan tehomiehinä häärivät kokeneet Hannu Luttinen ja Vesa Vainio. Molemmat iskivät hattutemput ja Vainiolle kirjattiin kyytipojaksi vielä yksi syöttöpiste. Konkarit ovat olleet loukkaantuneina sivussa vahvuudesta, joten jäsenten jäsenet eivät olleet liiasta treenauksesta jäykkinä.

Sen puuttuvan KiuPan maalin teki Jouni Ruotanen, joka muuten vaelteli puulaakitasolla. Syöttökoneina esiintyivät yllätysnimet, Juha Roth ja Vesa Kärkkäinen. Kaksikko saalisti mieheen tehot 0+2.

KiuPan puolustus ei joutunut lujille, mutta kerran se Naakan Seppo hinasi itsensä iskemään vieraiden kuparisen rikki.

Kuorevirran nurmi oli jälleen loistavassa kunnossa. Ainoat rannut kenttään oli saanut se järkimies, joka oli käynyt nurtsilla kiesillä jamittamassa. Jos olisi tälle kaverille jätetty tehtäväksi ruudin keksiminen, niin hennoisi olla niin, että Irakissakin asioita setvittäisiin puunuijin.

KiuPalla on nyt peleistä rapian viikon rokuli. Seuraava kotimatsi on sunnuntaina 29.8.2004. Ennen sitä kohdataan Kuopiossa KuFu. Elokuun lopussa ei pelata iltavaloissa, vaan säästetään kaupungin vähiä varoja. Niinpä JoPSia vastaan aloitetaan potkiskella iltapäivällä kahden kantturoissa.

jakke


SC KuFu-98-KiuPa

KiuPalla vaihtelevaa menestystä

Kiuruveden Palloilijat pelasi jalkapallon kolmosta menneellä viikolla vaihtelevalla menestyksellä. Tiistaina kylvettiin Kuopion Rauhanlahdessa KuFun toimiessa saunamajurina maaliluvuin 5-1. Sunnuntaina oli peli tuloksekkaampaa, kun Joensuun Palloseura nyrjähti Kuorevirralla jalkapallonumeroin 2-1.

KiuPalla oli tiistaina huono reissu vieraisille. Hyvässä iskussa oleva KuFu oli tyly isäntä, eikä varamiehinen KiuPa pystynyt paljoa vastaan kammoittelemaan.

Avausjaksolla kotijoukkue iski kahdesti, vaikka paikkoja oli useampaankin osumaan. Toisen puolikkaan alkuun ero venähti jo kolmeksi maaliksi ja se herätti hetkeksi KiuPan. Hannu Luttinen kavensi jakson puolivälissä Marko Pikkaraisen syötöstä KiuPalle lohtua.

Luomu-Suomen pääkaupungin jalkapallon ykkösjoukkue antoi sitten jälkeen, kun muutamista maukkaista paikoista ei saatu lisäosumia. KuFu rumensi vielä numeroita kahdella häkillä ennen tilissä käyntiä.

Kuopion reissulta ei tarttunut paljoa vaatteisiin muuta kuin korkeintaan rapaa. Liukas, raskas ja pitkä kenttä ei soveltunut KiuPalle ja niinpä joukkueiden paremmuusjärjestystä tuskin muutetaan edes Hovissa.

SUNNUNTAINA VOITTO

Pyhäpäivänä KiuPa otti sitten kolme pistettä. Vastassa ollut JoPS harasi ihan tosissaan vastaan, mutta Hannu Luttisen kaksi maalia riittivät maalin voittoon.

Sunnuntai-iltapäivän ratoksi KiuPa oli saanut kasaan ensimmäistä kertaan nk. ihannekokoonpanon (vain ja ainoastaan valmentajan mukaan). Oltiin toivuttu loukkaantumisista ja muutenkin lomat pyörivät kaikilla rintamilla.

Vaikka kasassa olivatkin kaikki nimimiehet, ei KiuPan peli ollut voitosta huolimatta aivan saumatonta. Paljon tehtiin asioita hyvin, mutta paljon myös huonosti. Hyviin asioihin kuuluivat mm. Luttisen maalit. Ensimmäiseen (12 min) antoi Vesa Vainio mainion läpisyötön, eikä maalikunkku siitä paikasta erehtynyt. Ottelun voittomaalin Luttinen riuhtoi toisen jakson alkuun maalin edustalta vaparin jälkitilanteessa.

Kahden maalin johdossa vieraat laskettiin uhkailemaan antamalla heidän kaventaa helponlaisesti. Viimeisen puolituntisen aikana molemmilla populoilla oli saumansa lisätä maalitilejään, mutta viimeistelyt ontuivat.

Voittaneesta joukkueesta esille nousi yksilönä molemmat maalit iskenyt Hannu Luttinen. Puolustuslinja peitti vastustajan laukauksia kiitettävästi, avauspelistä arvosana on välttävä miinus. Keskikentällä oli ongelmia syöttöjen ajoituksissa ja pelin kääntämisessä puolustuksesta hyökkäykseksi. Luttisen kärkipari Juha Roth etsii kadonnutta maalivainuaan meidän muiden kanssa seuraavan kerran lauantaina Kuopiossa Zulimanien vieraana.

jakke


KiuPa-JoPS

KiuPalla vaihtelevaa menestystä

Kiuruveden Palloilijat pelasi jalkapallon kolmosta menneellä viikolla vaihtelevalla menestyksellä. Tiistaina kylvettiin Kuopion Rauhanlahdessa KuFun toimiessa saunamajurina maaliluvuin 5-1. Sunnuntaina oli peli tuloksekkaampaa, kun Joensuun Palloseura nyrjähti Kuorevirralla jalkapallonumeroin 2-1.

KiuPalla oli tiistaina huono reissu vieraisille. Hyvässä iskussa oleva KuFu oli tyly isäntä, eikä varamiehinen KiuPa pystynyt paljoa vastaan kammoittelemaan.

Avausjaksolla kotijoukkue iski kahdesti, vaikka paikkoja oli useampaankin osumaan. Toisen puolikkaan alkuun ero venähti jo kolmeksi maaliksi ja se herätti hetkeksi KiuPan. Hannu Luttinen kavensi jakson puolivälissä Marko Pikkaraisen syötöstä KiuPalle lohtua.

Luomu-Suomen pääkaupungin jalkapallon ykkösjoukkue antoi sitten jälkeen, kun muutamista maukkaista paikoista ei saatu lisäosumia. KuFu rumensi vielä numeroita kahdella häkillä ennen tilissä käyntiä.

Kuopion reissulta ei tarttunut paljoa vaatteisiin muuta kuin korkeintaan rapaa. Liukas, raskas ja pitkä kenttä ei soveltunut KiuPalle ja niinpä joukkueiden paremmuusjärjestystä tuskin muutetaan edes Hovissa.

SUNNUNTAINA VOITTO

Pyhäpäivänä KiuPa otti sitten kolme pistettä. Vastassa ollut JoPS harasi ihan tosissaan vastaan, mutta Hannu Luttisen kaksi maalia riittivät maalin voittoon.

Sunnuntai-iltapäivän ratoksi KiuPa oli saanut kasaan ensimmäistä kertaan nk. ihannekokoonpanon (vain ja ainoastaan valmentajan mukaan). Oltiin toivuttu loukkaantumisista ja muutenkin lomat pyörivät kaikilla rintamilla.

Vaikka kasassa olivatkin kaikki nimimiehet, ei KiuPan peli ollut voitosta huolimatta aivan saumatonta. Paljon tehtiin asioita hyvin, mutta paljon myös huonosti. Hyviin asioihin kuuluivat mm. Luttisen maalit. Ensimmäiseen (12 min) antoi Vesa Vainio mainion läpisyötön, eikä maalikunkku siitä paikasta erehtynyt. Ottelun voittomaalin Luttinen riuhtoi toisen jakson alkuun maalin edustalta vaparin jälkitilanteessa.

Kahden maalin johdossa vieraat laskettiin uhkailemaan antamalla heidän kaventaa helponlaisesti. Viimeisen puolituntisen aikana molemmilla populoilla oli saumansa lisätä maalitilejään, mutta viimeistelyt ontuivat.

Voittaneesta joukkueesta esille nousi yksilönä molemmat maalit iskenyt Hannu Luttinen. Puolustuslinja peitti vastustajan laukauksia kiitettävästi, avauspelistä arvosana on välttävä miinus. Keskikentällä oli ongelmia syöttöjen ajoituksissa ja pelin kääntämisessä puolustuksesta hyökkäykseksi. Luttisen kärkipari Juha Roth etsii kadonnutta maalivainuaan meidän muiden kanssa seuraavan kerran lauantaina Kuopiossa Zulimanien vieraana.

jakke


Zulimanit-KiuPa

KiuPan kiri ei piisannut

Kiuruveden Palloilijat väänsi tinkaan, mutta turhaan lauantaina Kuopiossa. Kettulanlahden luonnonkauniilla kentällä pelatussa jalkapallon kolmosen ottelussa KiuPan isäntänä oli sarjakakkonen Zulimanit. Maaleja tehtiin puolenkymmentä ja kun Zulimanit tekaisi KiuPaa yhden enemmän, niin lopputulos oli kotijoukkueelle 3-2 (2-0).

KiuPan viikolla pitämän puhelingallupin tulos oli se, että Kuopion reissuun saatiin mukaan tusinan verran hanakoita jäseniä. Janne Soininvaaran kohtalona oli olla varamokena, mutta loput uutterat saivat sinnitellä koko jalkapallo-ottelun, joka kestää noin puolitoista tuntia. Niin ja vielä vartin siinä molempien puoliaikojen välissä sitä huiluuaikaa, jolloin valmentajalla on oikeus ja velvollisuus antaa ohjeita pelaajilleen koskien pelillisesti vieläkin parempaa toista puolikasta.

Taktisista neuvoista on ihan pakko kertoa yksi juttu muutamien vuosien takaa paikallisesta pateriporukasta ja lähinnä teamin valmentajasta. Kysäisin kerran koutsilta pelin tiimellyksen jälkeen, mitenkä hän aikalisien aikana pelaajiaan evästi.

- Mitä näille lapiomiehille toimittaa mittään sannoo. Kuhan kahtoo, että että jokkainen suap mehua, valmentaja tuumasi ehkä hieman karrikoiden.

Se taktisista kuvioista ja kipinkapin takaisin lauantain peliin, jossa KiuPa päästi Zulut kolmeen maalin johtoon ennen oman maalitehtailun aloittamista. Viimeisen vartin aikana onnistuttiin kahdesti, eikä tasoituskaan ollut mahdottoman etäällä.

Juha Roth katkaisi pitkän kuivan kautensa sijoittamalla 3-1-kavennuksen Hannu Luttisen vapauttavasta syötöstä. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Jouni Ruotasen pukkaus kulmurista hipaisi matkallaan maaliin vielä Tommi Remeksen irokeesia pudottaen pelaajavalmentajan harmillisesti pois tehopisteiltä. Maalin päähän päästiin kirillä, muttei yhtään likemmäksi.

Lauantain peli oli kokonaisuutena leppoista pelailua lämpimässä syyssäässä. Puolustuslinjat olivat puolin ja toisin varsin tiukat, mutta keskikentällä oli ruhtinaallisesti tilaa jaella huonoja syöttöjä.

KiuPan kausi on kahta peliä vajaa. Ensi lauantaina matkustetaan tukalassa tilanteessa olevan Nilsiän vieraaksi. Jalkapallovuosi 2004 päätetään kotona lauantaina 18.9, kun vastustajaksi saapuu ilman pistemenetyksiä sarjaa johtava KuPS jaettuna kahdella.

jakke


NP-H-KiuPa

KiuPalle kalliit sarjapisteet

Kiuruveden Palloilijat sai lauantaina Nilsiästä reilulla 1-7-voitolla kolme sarjapistettä, mutta pisteet eivät pahemmin maistuneet. KiuPan monivuotiselta maalitykiltä Hannu Luttiselta katkesi vasurista akillesjänne pelin loppuvaiheessa ja ambulanssilla KYS:in leikkauspöydälle kiidätetyllä "Ludekilla" on edessään pitkän pitkä kippee ja sairasloma.

Lauantain pelissä ei Nilsiän Pallo-Haukoista ollut KiuPalle minkään valtakunnan vastusta. Ensi kaudeksi takaisin neloseen matkaava NP-H oli sarjan surkein porukka, ainakin pistetilanteen ja lauantaisen peliesityksensä perusteella.

Pahiten Nilsiän poikia pelissä kuritti Juha Roth, joka pöllytti verkkoa neljään otteeseen. Kahteen Rothin maaliin passin tarjoili Hannu Luttinen, kun vielä oli ehjänä.

Lopuista KiuPan osumista vastasivat Jouni Ruotanen (2) ja Kaj Tolonen. Kotijoukkueen lohdutus pomppi pallon muodossa helposti KiuPan maaliin juuri ennen loppuvihellystä.

Voitosta huolimatta kiupalaisten päät olivat jo pelin loppuhetkillä painuksissa. Peliystävän vakava loukkaantuminen järkytti kaikkia, eikä kotimatkalla paljon kuulunut "sunfaraata".

KiuPan viimeinen ottelu on lauantaina 18.9.2004 klo 16 alkaen Kuorevirran Stadionilla. Vastustajaksi saapuu sarjan voittava ja kakkosen karsintaan valmistautuva KuPS/2.

jakke


KiuPa-KuPS/2

KiuPa päätti tappioon

Kiuruveden Palloilijat päätti lauantaina jalkapallon kolmosen pelinsä tappioon sarjavoittajaa vastaan. Kuorevirran loistavalla nurmialustalla vieraillut KuPS/2 oli arvattavan kova vastus 0-4-voitollaan. Ottelun puolimatkan krouvissa tilanne oli 0-2.

Kauden päätöskamppailussa ei KiuPalla ollut voitonmahdollisuuksia. Nuori ja taitava vastustaja oli lajinsa verran parempi ja ansaitsi voittonsa kiistatta. KiuPan peli oli enempi tarkkaa puolustamista kuin hienoa hyökkäämistä.

Vastustaja iski maalinsa tasaiseen tahtiin, välillä hienosti ja välillä vähemmän hienosti. KiuPa pyristeli, mutta vastustajan materiaali oli vain yksinkertaisti parempaa.

Lauantain tappiosta huolimatta KiuPa pelasi hyvän kauden. Sarjassa sijoituttiin ylempään puoliskoon kuudennella sijalla. Kokenut, mutta vähäväkinen joukkue pelasi tasaisesti, eikä pitkiin tappioputkiin sorruttu.

Loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta pitkin kautta, mutta kaikkiin peleihin saatiin kasaan täysi porukka, joskus melkoisen puhelinrumban jatkeeksi.

Putoamispeikkoa ei uhkaillut kauden aikana pahemmin ja siksi pelisuoritukset olivat pääsääntöisesti vapautuneita. Menestystä saatiin myös, kun kolmosen Fair Play-pysti saatiin taas seuraan.

Nyt on KiuPa taas muutaman kuukauden telakalla. Treenit ja pelit ovat odottamassa hamassa tulevaisuudessa. Kiitokset vielä faneille kannatuksesta ja hyviä pelejä myös vuodelle 2005.

jakke