KiuPan edustusjoukkueen pelit 2003

 

pvm

klo

Ottelu

La

17.5.

 

JoPS-KiuPa

To

29.5.

14.00

KiuPa-Warkaus JK/2

Ti

3.6.

 

MPR-KiuPa

Ti

10.6.

18.30

KiuPa- Zulimanit

La

14.6.

 

LehPa-KiuPa

Ke

18.6.

18.30

KiuPa-PAVE

Ti

24.6.

 

SaPa-KiuPa

Pe

27.6.

18.30

KiuPa-SiPS

Ke

2.7.

18.30

KiuPa-SuPa

Su

6.7.

 

JuPS-KiuPa

Su

20.7.

18.30

KiuPa-JoPS

Ke

30.7.

18.30

KiuPa-MPR

Ke

6.8.

 

Warkaus JK/2-KiuPa

Ke

13.8.

 

Zulimanit-KiuPa

Su

17.8.

14.00

KiuPa-SaPa

Ma

25.8.

 

PAVE-KiuPa

Su

31.8.

18.30

KiuPa-LehPa

La

6.9.

 

SiPS-KiuPa

Su

14.9.

14.00

KiuPa-JuPS

Su

21.9.

 

SuPa-KiuPa

Kotiotteluiden alkamisajat eivät ole sitovia

 

 

 

 

 

 

Ottelu

JoPS-KiuPa 

KiuPa avasi tasurilla

Kiuruveden Palloilijat avasi jalkapallon kolmosen sarjakautensa lauantaina Joensuussa. Kauden ensimmäinen peli tuotti pistesarakkeeseen yhden täplän, kun paikallisen Palloseuran ja KiuPan kohtaaminen päättyi tasalukemiin maalein 1-1. Tauolla imettiin mehuja maalittomassa tilanteessa.

 

Pelin taso ei noussut kovin korkealle. Betoninkova hiekkakenttä ei sallinut aivan kaikkien hienouksien esittämistä vielä sarja-avauksessa. Peli pyöri valtaosan ajasta keskikentällä, kun molemmat joukkueet vielä puolustivat hyvällä asenteella.

 

Ottelun hallinta oli ensimmäisellä puoliajalla hieman enemmän kotijoukkue JoPS:lla, mutta toiselle puolikkaalle KiuPa sai vaihtojen myötä lisää potkua peliinsä. Vaihdosta peliin tullut Mika Turunen oli järjestämässä vieraita johtoon toisen jakson puolivälissä. Turusen laukausta ei JoPS-molari saanut hyppysiinsä, jolloin kärkkäästi paikalle sännännyt Juha Roth sai helposti tehdä 0-1-numerot.

 

KiuPan johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka, vaan isännät tulivat hetken päästä tasoihin. Sivurajaheiton jälkitilanteen purku ei onnistunut KiuPalta, jolloin JoPS iski ruuhkan keskeltä pelin tasoihin.

 

Tasatulos tyydytti molempia joukkueita, eikä pelin loppuun kumpikaan joukkue saanut enää kirivaihdetta silmään. KiuPan pelissä oli parasta hyvä kokokentän puolustustyöskentely. Keskikenttä hoiti hommansa alaspäin hyvin, eikä puolustuslinja joutunut kovinkaan lujille pelin missään vaiheessa.

 

KiuPan seuraava ottelu on helatorstaina kotoisalla Kuorevirran nurmella. Vastustajaksi saapuu klo 14 alkavaan otteluun Warkaus JK:n reservijoukkue.

 

jakke

 

 

 

 

KiuPa-Warkaus JK/2 

                      KiuPan kotiavaus sujui jämysti

Kiuruveden Palloilijat aloitti kotipelit jalkapallon kolmosessa terävästi. Helatorstaina KiuPa kaatoi Warkaus JK/2:n maalein 4-2 (3-1). Parasta peliään KiuPa pelasi ensimmäisen jakson toisella puoliskolla, jolloin 0-1 tappiotilanne käännettiin 3-1-taukojohdoksi.

KiuPan kauden ensimmäinen kotiottelu sujui kokonaisuudessaan varsin mukavissa merkeissä. Ensimmäinen nurmipeli innosti joukkuetta ja pallon hallinta samettisella kentällä oli hiesualustaan verrattuna helppoa.

Kotijoukkueen peli rullasi heti hyvin, kun miehet ja pallo liikkuivat tasatahtiin. KiuPan kenttähallinnasta huolimatta pelin avausosumasta vastasi vierasjoukkue. Maali oli sikäli harmillinen, että vastustajan laukaus kimposi puolustaja Kaj Tolosen jalasta omaan maaliin.

Vastustajan johto ei kestänyt onneksi pitkin. PeeKoosta lainassa ollut Jari Ruotsalainen aloitti oitis puhtaan hattutemppunsa rakentelun. Juho Immonen keskitti lainalta ja "Rude" nikkasi päällään komeasti tasoituksen vain minuutin varkautelaisjuhlinnan jälkeen.

2-1-johtomaalissa Ruotsalaisen toverina oli vieraiden veskari, jonka jalasta hattumies kävi koppaamassa pallon  halpa maali, mutta sekin kelpasi. Jakson päätösnumerot lainamies teki pirteästi läpi ottelun pelanneen Jouni Ruotasen läpisyötöstä hienolla nostolla kassarin yli.

Toinen jakso oli vähän vaisumpaa peliä. KiuPa karkasi alussa jo kolmen maalin johtoon, kun Juha Roth sijoitti läpiajonsa päätteeksi kopin varmuudella verkkoon. Pienen panikoinnin isännät saivat aikaiseksi, kun Varkaus päästettiin helposti kaventamaan vaparista.

Viimeinen puolituntinen meni ilman maaleja, vaikka mahiksia kaunisteluun olisi ollutkin. KiuPa juoksi tiuhaan paitsioon, kun keskikentän lapikkaiden asettelu syöttöasentoon kesti järkiään liian pitkään.

Fanaattisesti kannustaneen kotiyleisön piiskaaman KiuPan esitys oli positiivinen, vaikka kritisoitavaakin löytyi. Virkeimmän kuvan KiuPasta jättivät kolmen maalin isä Jari Ruotsalainen sekä paljon vasemmalla laidalla uurastanut Jouni Ruotanen. Keskikentän keskimmäisten pelaajien arvosanaa nosti hyvä puolustaminen ja laski selkeiden peliä rytmittävien syöttöjen täydellinen puuttuminen. KiuPan puolustuslinjan työskentelystä ei vieläkään saanut selkoa, kun se ei joutunut paineen alle.

Tappioitta edelleen sarjassa jatkava Kiuruveden Palloilijat pelaa seuraavaksi tiistaina 3. kesäkuuta ja silloin Kuopiossa. Seuraava kotiottelu on sekin tiistaina, mutta vasta 10. kesäkuuta. Vastustajaksi juoksee tuolloin sarjan ennakkosuosikki Zulimanit Kuopiosta. Peli Kuorekkaalla alkaa silloin klo 18.30.

jakke            

MPR-KiuPa 

                     

KiuPa konttaili Kuopiossa

Kahden tappiottoman ottelun jälkeen jalkapallon erikoisseura Kiuruveden Palloilijat romahti rajusti tiistaina Kuopion Kurkimäessä. Ennen KiuPan kohtaamista vielä ilman voittoa ollut MPR kepitti haluttoman ja väkinäisen vierailijansa maalein 3-1 (1-0).

KiuPan esitys kauden avaustappiossa ei ollut häävi. "Muhkurainen kenttä ja painonnostajista kerätty vastustaja", tiivisti tapahtumat yksi PK-37:n "farmivahvistus" taiston tauottua. Tämän viiltävän analyysin seasta on löydettävissä osa totuuttakin, sillä MPR:n fyysisyys vei uskon ja useimmiten myös pallon KiuPan pomputtelijoilta.

KiuPalla oli pelissä kylläkin oma aikansa. Ensimmäinen puolituntinen jauhettiin yhtä maalia ja se oli isäntien sellainen. Paikkoja oli, mutta tulosta ei tullut viivan alle sitten millään.

KiuPan myllytyksen sekaan sai kotijoukkue yhden vaparin ja siitä helpon maalin. Tappioasema häkellytti KiuPaa ja johtoasema inspiroi isäntiä, eikä avausjakson loppuun kumpikaan saanut aikaan kuvallista peliä.

Toisen puolikkaan alkuun KiuPa tuli kovaa. Minuutin pelin jälkeen tilanne oli tasoissa Petri Huttusen passatessa takapassilla Jouni Ruotaselle kolmeen metriin. "Jone" heilutti verkkoa kuin kaimansa aikoinaan.

Tasoituksen jälkeen KiuPan tarina muuttui itkuvirreksi. Pelin tempo putosi nolliin ja se suosi voimakasta kotijoukkuetta. Ottelun voittomaali ja KiuPan tappiomaali syntyi sekin helposti aivan mv:n (maalivahdin ei maanviljelijän eikä miesvartijan) nokan alta.

Lopun epätoivoisen ryntäilyn aikana MPR nosti vielä yhden numeroita rumentavan osuman. KiuPa ei saanut palloja hyökkääjille, koska keskikentällä riskit vastustajat ottivat namut pois näpläreiltä.

Koskaan peli ei mene kuitenkaan niin huonosti, ettei myös kehuttavaa löytyisi. Kuski toimi hyvin ja varamokena ollut Janne Soininvaara täytti tilastot ja juomapullot moitteetta. Niin ja keli oli hyvä: ei tullu kävellessäkään kuulemma kenellekään kylmä.

KiuPan seuraava peli on Joensuussa lauantaina. Kotona pelataan seuraavaksi keskiviikkona, 18. kesäkuuta. Luulisi, ettei silloin paljon motivointia tarvita, kun vastassa on paikallispelissä PAVE Iisalmesta. Saastamoisen Sami vislaa pelin pyörimään puoli seitsemältä.

jakke              

 

 

 

 

KiuPa- Zulimanit

KiuPa tappiokierteessä

Kiuruveden Palloilijat on jalkapallon kolmosessa nyt pahassa tappiokierteessä. Viikon kaksi kamppailua toivat mukanaan kaksi tappiota. Tiistaina Kuorevirralla Zulimanit haki pisteet niukasti maalein 3-4 (1-0). Lauantaina Joensuussa Lehmon Pallo oli selvästi parempi maalien muodossa voittaen kolmannen peräkkäistappionsa kärsineen KiuPan 5-0 (0-0).

Molemmissa peleissä KiuPan kohtaloksi koituivat huonot toiset jaksot. Tiistain kotiottelussa kuopiolainen Zulimanit pysyi aisoissa avausjakson, jonka KiuPa voitti maalilla. Kurinalaisesti ensimmäisen kolmivarttisen uurastanut KiuPa onnistui myös kerran maalinteossa, kun Petri Huttunen taisteli Jari Ruotsalaisen syötön verkon perukalle.

Toisen puoliajan alkuun vierasjoukkue ratkaisi pelin. Zulimanit jyräsi hyökkäyksiään pitkin oikeaa sivustaa ja rakensi sieltä myös neljä maalia peräkkäin.

Pelin loppuun KiuPa hieman piristyi, kun valmentaja suoritti pari onnistunutta vaihtoa. KiuPan kavennusmaaleista vastasivat Esa Kauppinen ja Jari Ruotsalainen, jolle vapauttavan syötön tarjosi Tommi Remes.

Joensuussa sama tahti

KiuPan tukkoinen taival jatkui lauantaina Joensuussa, jossa LehPa karkasi toisen jakson alkupuolella leveään 5-0-voittoon. Pelin varsinainen show-mies oli kotijoukkueen hyökkääjä Jussi Harinen, joka paukutti 18 minuutissa pelin kaikki viisi maalia. KiuPalta ei löytynyt Hariselle sellaista berberiä, jolla kaveri olisi saatu aisoihin.

Ennen pelin ratkaisua, eli ensimmäisellä puoliajalla, oli KiuPallakin sanansa sanottavana ottelun lopputuloksesta. Hyvätkään tekopaikat eivät taaskaan riittäneet maaleihin, kun viimeistelyihin mentiin liian lepsusti. Harisen pöllytellessä verkkoja alkoi maitoilijoiden askel hiipua ja usko horjua.

Tappioputkessa jöllöttävä KiuPa toivoo, että jalkapallo-ottelu lyhennettäisiin yhden puoliajan mittaiseksi. Sääntöuudistusta tuskin kuitenkaan on luvassa, joten vastaisuudessa pitää varmaan painottaa sitä seikkaa, että pisteet jaetaan vasta puolentoista tunnin potkiskelun päätteeksi.

Tappioputkea yritetään katkoa tänään keskiviikkona paikallispelin muodossa. Kuorevirralla klo 18.30 alkavaan hegemoniaotteluun saapuu vastustajaksi aina yhtä sytyttävä PAVE Iisalmesta.

jakke

 

 

 

 

LehPa-KiuPa

                      KiuPa tappiokierteessä

Kiuruveden Palloilijat on jalkapallon kolmosessa nyt pahassa tappiokierteessä. Viikon kaksi kamppailua toivat mukanaan kaksi tappiota. Tiistaina Kuorevirralla Zulimanit haki pisteet niukasti maalein 3-4 (1-0). Lauantaina Joensuussa Lehmon Pallo oli selvästi parempi maalien muodossa voittaen kolmannen peräkkäistappionsa kärsineen KiuPan 5-0 (0-0).

Molemmissa peleissä KiuPan kohtaloksi koituivat huonot toiset jaksot. Tiistain kotiottelussa kuopiolainen Zulimanit pysyi aisoissa avausjakson, jonka KiuPa voitti maalilla. Kurinalaisesti ensimmäisen kolmivarttisen uurastanut KiuPa onnistui myös kerran maalinteossa, kun Petri Huttunen taisteli Jari Ruotsalaisen syötön verkon perukalle.

Toisen puoliajan alkuun vierasjoukkue ratkaisi pelin. Zulimanit jyräsi hyökkäyksiään pitkin oikeaa sivustaa ja rakensi sieltä myös neljä maalia peräkkäin.

Pelin loppuun KiuPa hieman piristyi, kun valmentaja suoritti pari onnistunutta vaihtoa. KiuPan kavennusmaaleista vastasivat Esa Kauppinen ja Jari Ruotsalainen, jolle vapauttavan syötön tarjosi Tommi Remes.

Joensuussa sama tahti

KiuPan tukkoinen taival jatkui lauantaina Joensuussa, jossa LehPa karkasi toisen jakson alkupuolella leveään 5-0-voittoon. Pelin varsinainen show-mies oli kotijoukkueen hyökkääjä Jussi Harinen, joka paukutti 18 minuutissa pelin kaikki viisi maalia. KiuPalta ei löytynyt Hariselle sellaista berberiä, jolla kaveri olisi saatu aisoihin.

Ennen pelin ratkaisua, eli ensimmäisellä puoliajalla, oli KiuPallakin sanansa sanottavana ottelun lopputuloksesta. Hyvätkään tekopaikat eivät taaskaan riittäneet maaleihin, kun viimeistelyihin mentiin liian lepsusti. Harisen pöllytellessä verkkoja alkoi maitoilijoiden askel hiipua ja usko horjua.

Tappioputkessa jöllöttävä KiuPa toivoo, että jalkapallo-ottelu lyhennettäisiin yhden puoliajan mittaiseksi. Sääntöuudistusta tuskin kuitenkaan on luvassa, joten vastaisuudessa pitää varmaan painottaa sitä seikkaa, että pisteet jaetaan vasta puolentoista tunnin potkiskelun päätteeksi.

Tappioputkea yritetään katkoa tänään keskiviikkona paikallispelin muodossa. Kuorevirralla klo 18.30 alkavaan hegemoniaotteluun saapuu vastustajaksi aina yhtä sytyttävä PAVE Iisalmesta.

jakke              

 

 

 

 

 

KiuPa-PAVE

                      Kierre katkesi KiuPalta

Kiuruveden Palloilijat sai keskiviikkona kolmen ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa poikki. Kuorevirralla pelatussa kiihkeässä paikalliskamppailussa jaettiin pisteet maalein 1-1 iisalmelaisen PAVE:n kanssa.

Keskiviikon matsaus ei ollut aivan MM-loppuottelun tasoista jalkapalloilua mutta kiihkoa siitä löytyi. Tiivis tunnelma saatiin aikaa heti pelin alusta, kun PAVE:lle tuomittiin rangaistuspotku perin ja sangen kevyin perustein. PAVE:n Jari Ryhänen lirutti kopin kuitenkin tolpan väärälle sivustalle ja tilanne säilyi maalittomana.

Hetken päästä kuopiolainen tuomari Sami Saastamoinen, vanhoja KiuPan pelaajia muuten, hyvitti kasvattajaseuraansa yhtä kevyellä pilkulla. Tilanne valotaululla säilyi edelleen muuttumattomana, kun pelaajavalmentaja Jari Niskanen kävi kiskaisemassa 11-metrisen kantatien törmään.

Tuhlattujen pilkkujen jälkeen KiuPa otti otteen itselleen. Risti- ja pystypallot PAVE-puolustuksen selustaan avasivat tilanteita vierasmaalille. Yhden laitarynnistyksen päätteeksi KiuPa siirtyikin ottelussa johtoon. Petri Huttusen tarkka keskitys löysi Juha Rothin kuljukan, josta pallo osasi maaliin tolpan kautta.

Pelin loppunumerot saatiin aikaiseksi jo puolen tunnin pelin jälkeen, kun PAVE sai maalinsa millitarkan keskityksen jälkeen pukkaukselta aivan maalin edustalta.

TIUKKAA VÄÄNTÖÄ

Ottelun toinen jakso oli varsin tarkkaa puolustamista. Molempien joukkueiden keskikenttien hyvä vartiointi pakotti joukkueet avaamaan peliään pitkillä syötöillä. Kaaripallojen seassa KiuPan puolustus pääsi helpolla, muttei vieraidenkaan takalinjat olleet aivan mielettömässä paineessa.

Muutaman kerran KiuPan mallikkaat hyökkäyspunonnat romutettiin huolimattomiin ratkaisusyöttöihin laukaisusektorilla.

Loppupelistä jäivät mieleen ihmeelliset tuomaritulkinnat, mutta onneksi niillä ei ollut vaikutusta pelin lopputulokseen.

KiuPan kannalta parasta pelissä oli tappioputkea katkaisu. Paikallispelin hermopaineessa ei ole nuorten eikä vanhempienkaan helppoa pelata, kun sadat ystävät ja kylänmiehet antavat välitöntä palautetta suorituksista tai suorittamatta jättämisistä. Hermot kuitenkin hallittiin ja KiuPan toisen jakson peli muutamine hienoine tilanteineen oli parasta vähään aikaan.

Voittojen tielle KiuPa yritti tai jopa palasi jussin jälkeen tiistaina Pieksämäellä. Kotikentällä voi suosikkiseuran otteita ihastella taas perjantaina. Ottelu KiuPa-SiPS Kuorevirralla perjantaina 27.6.2003 klo 18.30 alkaen.

jakke              

 

 

SaPa-KiuPa

                      KiuPalla vaihteleva viikko

Kiuruveden Palloilijat pelasi männä viikolla kaksi jalkapallon kolmosen ottelua vaihtelevalla menestyksellä. Tiistaina Pieksämäellä meni nurin paikallinen SaPa puhtaasti 0-3. Perjantain kotiottelussa maalitekotalkoot vei nimiinsä vierasjoukkue SiPS rullakiekkomaisilla lukemilla 5-8.

KiuPa innostui kauden parhaaseen peliinsä Savon Pallon vieraana. Alun pienen tunnustelun jälkeen KiuPa avasi maalitilinsä, kun Esa Kauppinen onnistui kaksinkamppailussaan rankkarialueella. Syötön Kauppiselle tarjoili hyvän puolustuspelin pelannut Jouni Ruotanen.

Toisen jakson alkuun vieraat tulivat vauhdilla. Avni Sadik tökkäsi Juha Rothin läpiajoon ja tilanteeksi 0-2. Väliin isännät hätyyttelivät KiuPan maalia vaarallisestikin, mutta ilman maalimerkintöjä.

Vapauttava ja pelin ratkaissut 0-3-maali tekaistiin 70. minuutin kohdalla. Esa Kauppinen pelattiin kulmaan vapaaksi, josta hän keskitti tarkasti maalille Jari Ruotsalaiselle, joka pienen jallittelun päätteeksi iski vasurillaan päätöslukemat.

Parastaan pistäneen KiuPan kurinalainen puolustuslinja takanaan loisto-ottelun pelannut maalivahti Pasi Sarajärvi oli hyvä perusta kauden ensimmäiselle nollapelille.

Keskikenttä teki töitä urakalla kentän joka nurkalla. Hyökkääjät olivat nohevina päättämään punontoja tuloksekkaasti. Näistä osista koottiin voittava paketti.

PERJANTAINA PIMENI

KiuPan tiivis pelitahti jatkui perjantaina kodikkaalla Kuorevirralla. Vastustajana oli sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva SiPS Siilinjärveltä. Maaliverkkoja pullistellut peli oli niitä ihmeellisimpiä urheilutapahtumia missä on tullut oltua mukana.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen sujui nimittäin KiuPalta samaan malliin kuin tiistain SaPa-peli. Vartin kohdalla vastustaja lahjoitti pallon Juha Rothille, jolla oli helppo homma siirtää KiuPa johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkueella oli vielä tukku paikkoja karata laveampaankin johtoon, mutta puolen tunnin kohdalla KiuPalta pimeni.

Avauspuolikkaan loppuun vieraiden annettiin tehdä kolme helppoa maalia ja hermo kiristyi.

Toisen jakson alkukaan ei tuonut tahtiin muutosta, vaan vieraat saivat mellastaa varsin vapaina KiuPan maalilla. KiuPan puolustusta vietiin milloin keskeltä ja milloin laidasta, mutta aina siitä tuntui löytyvän aukkoja.

Uutterasti toimivat molempien joukkueiden hyökkäykset, sillä toisella jaksolla paikalle vaivautunut vähän alle tuhatpäinen yleisöä sai ihastella yhdeksän maalin syntymää. KiuPan harmiksi vain vastustaja mätti niitä yhden enemmän. Puolentoista tunnin kimaran jälkeen maalit ynnäten saatiin SiPS voittajaksi luvuin 5-8 (1-3).

Surkeasti puolustaneen kotijoukkueen virkeimmät pelaajat löytyivät hyökkäyspäästä, jossa Juha Roth iski hattutempun. Vain jälkimmäisen jakson pelannut Tommi Remes oli myös tehokas kahdella maalillaan. Puolustuslinjan ainoan maininnan saa Pekka Lähderinne, ei tarkasta puolustustyöskentelystä, vaan uransa ensimmäisestä syöttöpisteestä.

KiuPan pelit jatkuvat kotiareenalla jo tänään keskiviikkona. Ottelun KiuPa-SuPa alkuvihellys on Kuorevirran nurmella keskiviikko 2.7.2003 klo 18.30.

jakke              

 

 

KiuPa-SiPS 

KiuPalla vaihteleva viikko

Kiuruveden Palloilijat pelasi männä viikolla kaksi jalkapallon kolmosen ottelua vaihtelevalla menestyksellä. Tiistaina Pieksämäellä meni nurin paikallinen SaPa puhtaasti 0-3. Perjantain kotiottelussa maalitekotalkoot vei nimiinsä vierasjoukkue SiPS rullakiekkomaisilla lukemilla 5-8.

KiuPa innostui kauden parhaaseen peliinsä Savon Pallon vieraana. Alun pienen tunnustelun jälkeen KiuPa avasi maalitilinsä, kun Esa Kauppinen onnistui kaksinkamppailussaan rankkarialueella. Syötön Kauppiselle tarjoili hyvän puolustuspelin pelannut Jouni Ruotanen.

Toisen jakson alkuun vieraat tulivat vauhdilla. Avni Sadik tökkäsi Juha Rothin läpiajoon ja tilanteeksi 0-2. Väliin isännät hätyyttelivät KiuPan maalia vaarallisestikin, mutta ilman maalimerkintöjä.

Vapauttava ja pelin ratkaissut 0-3-maali tekaistiin 70. minuutin kohdalla. Esa Kauppinen pelattiin kulmaan vapaaksi, josta hän keskitti tarkasti maalille Jari Ruotsalaiselle, joka pienen jallittelun päätteeksi iski vasurillaan päätöslukemat.

Parastaan pistäneen KiuPan kurinalainen puolustuslinja takanaan loisto-ottelun pelannut maalivahti Pasi Sarajärvi oli hyvä perusta kauden ensimmäiselle nollapelille.

Keskikenttä teki töitä urakalla kentän joka nurkalla. Hyökkääjät olivat nohevina päättämään punontoja tuloksekkaasti. Näistä osista koottiin voittava paketti.

PERJANTAINA PIMENI

KiuPan tiivis pelitahti jatkui perjantaina kodikkaalla Kuorevirralla. Vastustajana oli sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva SiPS Siilinjärveltä. Maaliverkkoja pullistellut peli oli niitä ihmeellisimpiä urheilutapahtumia missä on tullut oltua mukana.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen sujui nimittäin KiuPalta samaan malliin kuin tiistain SaPa-peli. Vartin kohdalla vastustaja lahjoitti pallon Juha Rothille, jolla oli helppo homma siirtää KiuPa johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkueella oli vielä tukku paikkoja karata laveampaankin johtoon, mutta puolen tunnin kohdalla KiuPalta pimeni.

Avauspuolikkaan loppuun vieraiden annettiin tehdä kolme helppoa maalia ja hermo kiristyi.

Toisen jakson alkukaan ei tuonut tahtiin muutosta, vaan vieraat saivat mellastaa varsin vapaina KiuPan maalilla. KiuPan puolustusta vietiin milloin keskeltä ja milloin laidasta, mutta aina siitä tuntui löytyvän aukkoja.

Uutterasti toimivat molempien joukkueiden hyökkäykset, sillä toisella jaksolla paikalle vaivautunut vähän alle tuhatpäinen yleisöä sai ihastella yhdeksän maalin syntymää. KiuPan harmiksi vain vastustaja mätti niitä yhden enemmän. Puolentoista tunnin kimaran jälkeen maalit ynnäten saatiin SiPS voittajaksi luvuin 5-8 (1-3).

Surkeasti puolustaneen kotijoukkueen virkeimmät pelaajat löytyivät hyökkäyspäästä, jossa Juha Roth iski hattutempun. Vain jälkimmäisen jakson pelannut Tommi Remes oli myös tehokas kahdella maalillaan. Puolustuslinjan ainoan maininnan saa Pekka Lähderinne, ei tarkasta puolustustyöskentelystä, vaan uransa ensimmäisestä syöttöpisteestä.

KiuPan pelit jatkuvat kotiareenalla jo tänään keskiviikkona. Ottelun KiuPa-SuPa alkuvihellys on Kuorevirran nurmella keskiviikko 2.7.2003 klo 18.30.

jakke              

 

 

KiuPa-SuPa

                      KiuPa voitoilla tauolle

Kiuruveden Palloilijat pääsi kahden viikon kesätauolle kahden onnistuneen peliesityksen saattelemana. Keskiviikon kotiottelussa KiuPa käänsi tappiotilanteen voitoksi Suonenjoen Palloa vastaan. Sunnuntain vieraskamppailu Juukassa sujui myös mallikkaasti KiuPan voittaessa 1-3.

KiuPan kotiottelu ei alkanut kaksisesti. SuPa oli alussa terävämpi ja KiuPaa pallo poltteli. Vierasjoukkue menikin johtoon, kun kiurukkaat toivoivat ääneen paitsiota. Edes SuPan johtomaali ei KiuPaa herättänyt, vaan pelaaminen oli vaikeaa.

Pientä piristymistä tapahtui sitten avausjakson loppuun, kun Juha Roth päätti läpiajonsa onnistuneesti.

Pelinsä kanssa onnahdellut KiuPa suoritti toiselle jaksolle kolme pelaajavaihtoa, jotka muuttivat pelin luonteen. Jännyyden vuoksi SuPa laskettiin kuitenkin vielä helpolla kerran johtoon.

Sitten vaihdot alkoivat purra. Konkari Marko Remes tälläsi unelmavedon aivan maalin vasempaan yläkulmaan ja pelin tasoihin. Hetkisen päästä oli "Rese" jälkeen hyvän teossa vapauttamalla Jouni Ruotasen läpi. Ruotasen ratkaisun SuPa-molari vielä torjui, mutta Juha Roth nykäisi purkupallon neljästä kympistä taidokkaasti reppuun.

Railakkaasti hyökännyt KiuPa onnistui vielä kerran, kun Juho Mikkonen sai uurastukselleen palkinnon 4-2-maalista.

KiuPa osoitti keskiviikkona voimansa ja nousi tappiotilanteesta tärkeään voittoon.

SUNNUNTAINAKIN VOITTO

KiuPan hyvä vire jatkui myös sunnuntaina Juukassa. Tarkasti puolustanut ja terävästi hyökännyt KiuPa haki makeat pisteet maalein 1-3 (0-2).

Edes heikko kenttä ja erittäin juukalais-vetoiset oikeudenjakajat eivät saaneet KiuPan psyykettä sekaisin, vaan motivoituneet kiuruvetiset halusivat kuuden pisteen ottelusta vain puolet pisteistä.

Avausmaali saatiin aikaan lukuisten yritysten päätteeksi, kun Juho Immonen pompotti hankalan parista kympistä. Tämän jälkeen avustava erotuomari piti lippuineen pelin vielä tasaisena, mutta lopulta hänen oli pakko pitää lippunsa alhaalta. Juha Roth keskitti kulmasta taaksepäin, josta Berat Sadik pukkasi näyttävästi pallon ylämummoon.

Toisen jakson alkuun sattui KiuPalle pelin ainut heikko hetki. Juuka tuli likelle kavennuksellaan. KiuPan herättäjäksi ja pelin ratkaisijaksi tuli jälleen vaihtomies. Mika Turusen nopeus oli liikaa JuPS-puolustukselle, kun hän karkasi nopean vaparin jälkeen läpiajoon. Nätti nosto yli vastaan tulleen molarin tiesi helpottavaa 1-3-osumaa.

KiuPa lopetti kevätkierroksen näyttävästi kahteen voittoon. Molemmissa peleissä oli se hyvä piirre, että pykäliä löytyi vielä viimeiseksi minuuteiksi.

Nyt huilataan hetki, mutta pelit jatkuvat jo sunnuntaina 20.7. Syyskierroksen avaukseen Kuorekkaalle saapuu vastustajaksi Joensuun JoPS. Peli alkaa totutusti iltavaloissa puoli seitsemältä.

jakke              

 

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JuPS-KiuPa

                      KiuPa voitoilla tauolle

Kiuruveden Palloilijat pääsi kahden viikon kesätauolle kahden onnistuneen peliesityksen saattelemana. Keskiviikon kotiottelussa KiuPa käänsi tappiotilanteen voitoksi Suonenjoen Palloa vastaan. Sunnuntain vieraskamppailu Juukassa sujui myös mallikkaasti KiuPan voittaessa 1-3.

KiuPan kotiottelu ei alkanut kaksisesti. SuPa oli alussa terävämpi ja KiuPaa pallo poltteli. Vierasjoukkue menikin johtoon, kun kiurukkaat toivoivat ääneen paitsiota. Edes SuPan johtomaali ei KiuPaa herättänyt, vaan pelaaminen oli vaikeaa.

Pientä piristymistä tapahtui sitten avausjakson loppuun, kun Juha Roth päätti läpiajonsa onnistuneesti.

Pelinsä kanssa onnahdellut KiuPa suoritti toiselle jaksolle kolme pelaajavaihtoa, jotka muuttivat pelin luonteen. Jännyyden vuoksi SuPa laskettiin kuitenkin vielä helpolla kerran johtoon.

Sitten vaihdot alkoivat purra. Konkari Marko Remes tälläsi unelmavedon aivan maalin vasempaan yläkulmaan ja pelin tasoihin. Hetkisen päästä oli "Rese" jälkeen hyvän teossa vapauttamalla Jouni Ruotasen läpi. Ruotasen ratkaisun SuPa-molari vielä torjui, mutta Juha Roth nykäisi purkupallon neljästä kympistä taidokkaasti reppuun.

Railakkaasti hyökännyt KiuPa onnistui vielä kerran, kun Juho Mikkonen sai uurastukselleen palkinnon 4-2-maalista.

KiuPa osoitti keskiviikkona voimansa ja nousi tappiotilanteesta tärkeään voittoon.

SUNNUNTAINAKIN VOITTO

KiuPan hyvä vire jatkui myös sunnuntaina Juukassa. Tarkasti puolustanut ja terävästi hyökännyt KiuPa haki makeat pisteet maalein 1-3 (0-2).

Edes heikko kenttä ja erittäin juukalais-vetoiset oikeudenjakajat eivät saaneet KiuPan psyykettä sekaisin, vaan motivoituneet kiuruvetiset halusivat kuuden pisteen ottelusta vain puolet pisteistä.

Avausmaali saatiin aikaan lukuisten yritysten päätteeksi, kun Juho Immonen pompotti hankalan parista kympistä. Tämän jälkeen avustava erotuomari piti lippuineen pelin vielä tasaisena, mutta lopulta hänen oli pakko pitää lippunsa alhaalta. Juha Roth keskitti kulmasta taaksepäin, josta Berat Sadik pukkasi näyttävästi pallon ylämummoon.

Toisen jakson alkuun sattui KiuPalle pelin ainut heikko hetki. Juuka tuli likelle kavennuksellaan. KiuPan herättäjäksi ja pelin ratkaisijaksi tuli jälleen vaihtomies. Mika Turusen nopeus oli liikaa JuPS-puolustukselle, kun hän karkasi nopean vaparin jälkeen läpiajoon. Nätti nosto yli vastaan tulleen molarin tiesi helpottavaa 1-3-osumaa.

KiuPa lopetti kevätkierroksen näyttävästi kahteen voittoon. Molemmissa peleissä oli se hyvä piirre, että pykäliä löytyi vielä viimeiseksi minuuteiksi.

Nyt huilataan hetki, mutta pelit jatkuvat jo sunnuntaina 20.7. Syyskierroksen avaukseen Kuorekkaalle saapuu vastustajaksi Joensuun JoPS. Peli alkaa totutusti iltavaloissa puoli seitsemältä.

jakke              

 

 

 

 

 

KiuPa-JoPS

KiuPa lomatunnelmissa

Kiuruveden Palloilijat jatkoi lomailuaan vielä, vaikka jalkapallon kolmosen syyskierros pyörähti sunnuntaina käyntiin. Vierasjoukkue JoPS Joensuusta vei toisen jakson vahvan esityksen ansiosta ansaitusti kaikki tyrkyllä olleet kolme pistettä maalein 1-5. Pelin puoliajalla vielä lepuutettiin helteen rassaamia jäseniä ja esiteltiin rusketusraitoja 1-1-tasatilanteessa.

KiuPan ruhtinaallinen kahden viikon sarjatauko ja mehuhetki päättyi ikävästi. Kehnon peliesityksen jälkeen ei kuitenkaan kyselty: Kuka käski syödä liikaa täytekakkua ja kaataa toisten lasten niskaan kylmää mehua? Sitä kyllä kyseltiin ja hämmästeltiin, että mihin saatiin hävitettyä se hieno vire, joka oli käynyt joukkueemme ylitse ennen kahden viikon rokulia.

Itse pelissä oli parasta aivan loistavassa kunnossa ollut Kuorevirran kenttä. "Vapputunnelmissa" hiippailleen KiuPan parhaat hetket sattuivat alkuverryttelyyn ja pelin ensimmäiselle parikymppiselle. Jo ennen 1-0-johtomaalia kiupalaiset tuhrivat pari loistopaikkaa, ennen kuin isäntien ainut noheva pelimies - opiskelija Petri Huttunen  pukkasi vaparista komeasti yläpesään.

Sen maalin jälkeen kiupalaisten tarina onkin sitten surullista kertomaa. Avausjakson loppu vielä roikuttiin jotenkin mukana, mutta hankalaa se oli jo silloin.

KIRKAA KUUNNELLESSA

Toisen puoliajan teurastus alkoi kiupalaisilta Kirkaa kuunnellen. Luomu-Suomen pääkaupungin jalkapalloilevat nuoret oottelivat ja hengailivat vielä asemalla, kun Karjalan laulumaiden pojat olivat jo venyttäneet verkkoja kahteen otteeseen. Kun vielä pelaajavalmentaja Jari Niskanen kikkaili ja konttaili vastustajan 1-4-johtoon, ei peli ollut enää kuin maalia paitsi.

Ruskettuneen KiuPan tappio oli selvä ja karvas, mutta siitä suosta noustaan. Futiksessa ja tässä kaupungissa on joskus vaikeaa, eikä kaikki mene niin kuin on kuviin piirretty. Väliin kaikki natsaa tuosta vaan, ja väliin  kuten tänä lämpimänä pyhäehtoona  mikään ei onnistu. Jalkapallossakin on sattumalla osansa, mutta tämän tappion syyt kortataan esiin jostain muualta kuin sattumasta, jotta seuraavasta pelistä voisi pistää kirjoittaen rillumareitä sitten viimeisen päälle duurissa.

Tappion analysointiin ja harjoitteluun jää taas hyvin aikaa, sillä seuraavan kerran KiuPa viihdyttää kotiyleisöään keskiviikkona 30.7.2003. Vastustajaksi Kuorevirran hornankattilaan saapuu tuolloin MPR Kuopiosta, jolle muuten kellahdettiin keväällä lähes suoraan kolmessa erässä 3-1. Peli alkaa silloin, kun pitkä viisari sojottaa alaspäin ja lyhyt viisari sojotti samaan suuntaan puoli tuntia aikaisemmin. Tai jotain.

jakke              

 

 

 

 

KiuPa-MPR

                      Tuomari pääosassa Kuorevirralla

Kiuruveden Palloilijat sai keskiviikon kotipelistään aikaan tasapelin, joka tosin vieläkin tuntuu tappiolta. Jalkapallon kolmosen sarjapaikan kannalta tärkeään kamppailuun oli saatu aikaiseksi mahtavat puitteet: Kuorevirran nurmimatto odotti kopinkesyttäjiä aivan loistavassa kunnossa ja ilma oli trooppisen kuuma ja hiostava.

Sekä KiuPa että vieraileva MPR olivat tulleet otteluun hyvin latautuneina antaakseen maksavalle yleisölle nautintoja. Tunnelman pilaajaksi ja pelin sabotoijaksi saatiin kuitenkin paikalle tuomari, josta riittääkin tarinoitavaa.

Pelin pääroolin varasti siis ottelun "oikeudenjakaja", jonka nimeä ja sukupuolta ei tässä yhteydessä paljasteta, vaikka kidutettaisiin. En tunnustaudu sovinistiksi, mutta tuomarin kanssa samaa sukupuolta olevalta henkilöltä ei näkynyt sujuvan maamme hallituksenkaan johtaminen. Tasavaltamme kymppeys näkyy olevan taasen helpompi nakki (Pohjois-Korean tilastokeskuksen mukaan noin 103 % suomalaista on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen Maran jälkeisen pressan toimintaan). Näissä kaikissa asioissa tietysti itse persoonalla, avustajilla, puoluekoneistoilla yms. on oma vähättelemätön vaikutuksensa lopputulokseen.

Keskiviikon tuomarinnamme oli pitkässä juoksussa - jos olisi juossut, eikä vain kytännyt makeupin kestävyyttä - tasapuolinen. Alkuun she heitti heppoisin perustein MPR:n pelaajan suihkuun. Sitten alkoivat hyvitykset: kaikki kaksinkamppailut vihellettiin jatkuvasti vieraille. Huippuna oli varttia ennen loppua vieraiden saama rangaistuspotku: rehti vääntötilanne reilusti rankkarialueen ulkopuolella, heikompi vieraspelaaja kontilleen ilman rikettä ja pallo pilkulle. Silloin otti kyllä pattiin, mutta enpä onneksi möläyttänyt mitään isoon ääneen, niin sain pelata pelin loppuun asti.

Kortteja nousi rintapielestä tiuhaan tahtiin, mutta peli oli karannut pillittäjän käsistä jo Iisalmessa. MPR veti pelin vauhdin pois monilla torikokouksilla tuomarin kanssa. Muutamat törkeät taklaukset takaapäin jäivät ilman vilautuksia, kun uskallus lisäulosajoihin oli viety jo vartin kohdalla.

Pelin lopputulokseen, joka oli muuten 2-2, heikon tuomarin toiminnoilla ei toivottavasti ollut vaikutusta. Molemmat joukkueet olivat pelin jälkeen tuomarin tasosta yhtä mieltä: ensimmäinen palkinto, ei mihinkään.

Totuushan on usein se, että tuomarit ovat pelaajien tasoa. Kun on juututtu tänne kolmoseen, niin ei voi vaatia Collinaa viheltämään. Jos pelaisi Mestarien liigaa, niin keskimääräistä vähemmän varmaan tarvitsisi inttää tuomarin kanssa.

Itse peli siis päättyi 2-2. KiuPa oli toisena kahteen otteeseen. 1-1-tasoituksen pohjusti hienolla taustanousullaan Mika Turunen, jonka syötön lirutti verkkoon Sami Haataja.

Toisella jaksolla MPR meni taas johtoon jo ennemmin puidulla rankkarilla. Pientä oikeutusta KiuPalle toi Juha Roth, joka viisi minuuttia ennen loppua tasoitti läpiajostaan.

KiuPalla oli pelissä hyvä myllytys ensimmäisen jakson ajan, mutta silloinkin tarinatuokiot särkivät hyvää rytmiä. Nappikeskityksiä saatiin aikaan, mutta pehmeys vaivasi luukulla.

Parhaiten kotijoukkueesta selvisi oikea sivusta, jossa oudolla pelipaikalla puolustajana pelannut Mika Turunen oli positiivinen yllättäjä. Hieman ylempänä ryhmityksessä rynninyt Petri Huttunen oli jälleen energisyydellään mieleenpainuva pelaaja.

KiuPan karavaani lähtee nyt kahden pelin vieraskiertueelle. Seuraavan kerran ättäröidään Kuorekkaalla sunnuntaina 17.8.2003.

jakke              

 

 

 

Warkaus JK/2-KiuPa

KiuPa kiri tasoihin Varkaudessa

Jalkapallon kolmosen Kiuruveden Palloilijat oli sitkeä tykkimies. Tiistaina Varkaudessa karkuutettiin ensin kotijoukkue Warkaus JK/2 jo kolmen maalin päähän, ennen kuin homma alkoi honittamaan. Tiukka kiri toi taas pisteen, vaikka kolmeenkin sellaiseen olisi ollut tekotarpeet. Pelin lopputulos 3-3 (3-2) mairittelee pikkuisen kotijoukkuetta, sillä kenttäpelissä KiuPa oli hallitsevampi.

Peli oli normaalia KiuPaa: ennalta arvaamattomien tapahtumien puolitoista tuntia kestävä ilotulitus. Paikallisella yleisöllä ei päässeet silmät luppasemaan, siksi paljon matsissa oli tapahtumia.

Peliin hyvin sisälle päässyt KiuPa haki ensimmäisen puolituntisen maalia hanakasti mm. lukuisten kulmurihässäköiden kautta. Kun homma ei lykästänyt, niin WJK iski puskista. Kahdeksassa minuutissa KiuPan maalia pöllytettiin kolmesti, kun vieraiden hitaan puoleinen linjapuolustus miihaili liian ylhäällä.

3-0-tappiotilanne tuntui pahalta, mutta ei Petri Huttusesta mitenkään toivottomalta. Nuorukainen kohotti muidenkin fiiliksiä hienoilla suorituksillaan nostamalla aivan ensimmäisen jakson loppuun kahdella maalillaan KiuPan takaisin taistoon.

Tauolla kopissa oli hyvä tunnelma ja joukkue päätti kääntää pelin. Kääntöhommissa oli heti hyvä ote, mutta tasoitukseen tarvittiin taas iso kasa maalipaikkoja. Komeasta tasoituksesta vastasi jakson puolivälissä pelin ehdoton hahmo ja syksyn kuuma pelaaja, Petri Huttunen. Huttusen kulmurin jälkitilanteesta tykittämä ylänurkkaveto oli palkinto tuhansista toistoista harjoituksissa.

Tasoituksen innoittamana KiuPa haki vielä hanakasti voitto-osumaa, mutta lopulta pistekin maistui joltakin vaikean alun jälkeen.

Ottelu pelattiin sateen liukastamalla nurmella, mikä asetti pelaajien taidot entistäkin kovempaan testiin. KiuPa kesytti pallon vaikealla alustalla ihan hyvin ja hallitsi varsinkin toisen jakson tapahtumia.

Palkintopöydän puhdistanut Petri Huttunen oli jälleen huimalla pelituulella. Muista kiupalaisista on pakko mainita ensimmäisen kokonaisen kolmosen ottelunsa pelannut Tomi Rönkkö. Vuotta vaille ikämies aloitti hiukkasen jännäten, mutta toinen jakso oli liikenteenharjoittajalta jo tyylikästä puolustamista.

KiuPa jatkaa pelejään nyt keskiviikkona Kuopiossa Zulimanien vieraana. Kotona pelataan sunnuntaina 17.8.2003. Vastustajana on silloin SaPa Pieksämäeltä. Ottelu alkaa Kuorevirran stadionilla jo klo 14 elikkä kahdelta.

jakke

 

 

Zulimanit-KiuPa

                      KiuPa vääntää ja kovasti

Kiuruveden Palloilijat vääntää tiukasti sarjapaikkansa puolesta jalkapallon kolmosessa. Keskiviikkona Kuopiossa hävittiin niukasti 2-1 (2-1) sarjakärki Zulimaneille.

Sunnuntain kotiottelussa oli kauden totisin paikka. KiuPan hermokontrolli piti ja kuuden pisteen kamppailu Pieksämäen SaPaa vastaan sujui kuin aikoinaan Luomulta sekä vanhoina hyvinä aikoina Jänteeltä ja Teräkseltä: tuloksena puhdas 3-0-kotivoitto.

Jos oli painetta peleissä, niin sitä tulee olemaan myös kommentoinneissa. Keskiviikkona kolahti postiluukusta paikallislehden mukana stadinperältä lähetetty pikku-Pulitzer, joka kieltämättä hiveli allekirjoittanutta. KiuPan pelien kommentointi on siitä kiitollista hommaa, ettei aiheista ole yleensä puutetta. Ja sitten aiheisiin.

KiuPan keskiviikon peli Kuopiossa Zulimanien vieraana oli numerollisesti tiukka. Mikäli KiuPaa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olisi edustanut Irakin tiedotusministeri (evp), olisi pelin tapahtumien kommentointi varmaan ollut jotain tämmöistä: Joo, me olimme ottelussa selvästi parempia kuin jäykät ja taitamattomat isännät. Meillä oli tuhat ja yksi maalipaikkaa, eikä tämä taistelu ole vielä ohi. Pelin lopputulos on vain kapitalistisen yhteiskunnan harhaa ja hapatusta.

Savolaisesta perspektiivistä tutkaillen on kuitenkin pakko todeta, että Zulimanit oli KiuPaa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Avausjaksolla, jossa nähtiin myös ottelun kaikki kolme maalia, oli taistelu pisteistä vielä jokseenkin tasaista. Zulimanit meni kahden maalin johtoon hyvien sommitelmien päätteeksi. KiuPan kavennus tuli jakson loppuun pilkulta, 12 yardin päästä päätyrajasta.

Toinen jakso oli täysin isäntien. Jossakin ihme välissä KiuPa sai aikaan maalin, joka kuitenkin hylättiin, kun maalin edustalla oli muka tyrkitty jotain jäsentä. Muuten KiuPa oli tulituksessa koko kolmivarttisen ja vain Zulujen huolimattomuus maalipaikoissa esti numeroiden rumentumisen

SUNNUNTAINA JÄMYNÄ

KiuPa oli sunnuntaina jämäkkänä ja otti erittäin tärkeät kolme pistettä voittamalla puhtaasti 3-0 (2-0) SaPan. Kuorevirran kenttä oli taas loistavassa kunnossa, mutta pelin yleisömäärä jäi perjantaisesta EhkäPR:n valatilaisuuden porukasta noin 7000 pienemmäksi.

Kainu-Peten liisaamat kartongin eivät kerrankaan olleet turhia, sillä niihin piirretyt  tosin sangen yksinkertaiset - kuviot onnistuivat myös sadan metrin päässä kentällä.

Nimittäin liikuntahallilla äkättiin se, ettei jalkapallo ole aerobicin ja tanssin tapaan arvostelulaji. Pelien kuninkaassa ynnätään vain maalit ja niiden mukaan jaetaan sitten pisteet sarjataulukkoon. Tietysti olisi mukavaa pelata yhden kosketuksen lyhytsyöttöpeliä ja tehdä vain urkkaruutu-kamaa olevia maaleja, mutta hyvän tuloksen eteen on niistä jouduttu väliin vähän tinkasemaan.

Itse peliin KiuPa tuli hyvällä sykkeellä. Pelkistetty hyökkäystaktiikka - pitkät syötöt vastustajan puolustuksen selustaan - ei ollut kaunista tirkistellä, mutta tehoja piisasi.

Voittomaalinsa KiuPa sai kuitenkin kulmurista, jonka SaPa-molari nyrkkeili hätäpäissään omiin. Pian avausmaalin jälkeen iskettiin uudemman kerran. Pallo kimpoili ja pomppi SaPan maalin edustalla aikansa, ennen kuin Juha Roth kyllästyi ja huitaisi nilkkapotkulla kopin verkkoon. Avausjakson molemmat maalit olivat järkyttäviä tapahtumia SaPa-pelaajille, sillä ne merkattiin aikakirjoihin aivan jakson kalkkiviivoilla.

Toinen jakso käynnistyi KiuPalta taas kivasti. Mika Turunen keskitti laidaltaan ja Juho Mikkonen puski pallon ylärimaan. Parrusta peliväline kimposi kärkkäälle Juha Rothille, joka tälläsi päivän toisen byyrinsä. 3-0-maalin jälkeen vieraiden suurin kiihko laantui, eikä KiuPalla ollut hankalaa turvata johtoaan.

Syyskierroksen avausvoittonsa ottaneen KiuPan joukkuepeli toimi hyvin. Kerrankin tehtiin, mitä käskettiin ja hyvä tuli. Voittoisa joukkue oli tasainen ja kaikki voivat olla "tootsimaisesti" omaan peliinsä tyytyväisiä.

KiuPan seuraava peli on ensi maanantaina Iisalmessa. Paikallispelissä on vastassa PAVE, eikä siihen peliin tarvita syttyjä.

jakke              

 

 

KiuPa-SaPa

                      KiuPa vääntää ja kovasti

Kiuruveden Palloilijat vääntää tiukasti sarjapaikkansa puolesta jalkapallon kolmosessa. Keskiviikkona Kuopiossa hävittiin niukasti 2-1 (2-1) sarjakärki Zulimaneille.

Sunnuntain kotiottelussa oli kauden totisin paikka. KiuPan hermokontrolli piti ja kuuden pisteen kamppailu Pieksämäen SaPaa vastaan sujui kuin aikoinaan Luomulta sekä vanhoina hyvinä aikoina Jänteeltä ja Teräkseltä: tuloksena puhdas 3-0-kotivoitto.

Jos oli painetta peleissä, niin sitä tulee olemaan myös kommentoinneissa. Keskiviikkona kolahti postiluukusta paikallislehden mukana stadinperältä lähetetty pikku-Pulitzer, joka kieltämättä hiveli allekirjoittanutta. KiuPan pelien kommentointi on siitä kiitollista hommaa, ettei aiheista ole yleensä puutetta. Ja sitten aiheisiin.

KiuPan keskiviikon peli Kuopiossa Zulimanien vieraana oli numerollisesti tiukka. Mikäli KiuPaa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olisi edustanut Irakin tiedotusministeri (evp), olisi pelin tapahtumien kommentointi varmaan ollut jotain tämmöistä: Joo, me olimme ottelussa selvästi parempia kuin jäykät ja taitamattomat isännät. Meillä oli tuhat ja yksi maalipaikkaa, eikä tämä taistelu ole vielä ohi. Pelin lopputulos on vain kapitalistisen yhteiskunnan harhaa ja hapatusta.

Savolaisesta perspektiivistä tutkaillen on kuitenkin pakko todeta, että Zulimanit oli KiuPaa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Avausjaksolla, jossa nähtiin myös ottelun kaikki kolme maalia, oli taistelu pisteistä vielä jokseenkin tasaista. Zulimanit meni kahden maalin johtoon hyvien sommitelmien päätteeksi. KiuPan kavennus tuli jakson loppuun pilkulta, 12 yardin päästä päätyrajasta.

Toinen jakso oli täysin isäntien. Jossakin ihme välissä KiuPa sai aikaan maalin, joka kuitenkin hylättiin, kun maalin edustalla oli muka tyrkitty jotain jäsentä. Muuten KiuPa oli tulituksessa koko kolmivarttisen ja vain Zulujen huolimattomuus maalipaikoissa esti numeroiden rumentumisen

SUNNUNTAINA JÄMYNÄ

KiuPa oli sunnuntaina jämäkkänä ja otti erittäin tärkeät kolme pistettä voittamalla puhtaasti 3-0 (2-0) SaPan. Kuorevirran kenttä oli taas loistavassa kunnossa, mutta pelin yleisömäärä jäi perjantaisesta EhkäPR:n valatilaisuuden porukasta noin 7000 pienemmäksi.

Kainu-Peten liisaamat kartongin eivät kerrankaan olleet turhia, sillä niihin piirretyt  tosin sangen yksinkertaiset - kuviot onnistuivat myös sadan metrin päässä kentällä.

Nimittäin liikuntahallilla äkättiin se, ettei jalkapallo ole aerobicin ja tanssin tapaan arvostelulaji. Pelien kuninkaassa ynnätään vain maalit ja niiden mukaan jaetaan sitten pisteet sarjataulukkoon. Tietysti olisi mukavaa pelata yhden kosketuksen lyhytsyöttöpeliä ja tehdä vain urkkaruutu-kamaa olevia maaleja, mutta hyvän tuloksen eteen on niistä jouduttu väliin vähän tinkasemaan.

Itse peliin KiuPa tuli hyvällä sykkeellä. Pelkistetty hyökkäystaktiikka - pitkät syötöt vastustajan puolustuksen selustaan - ei ollut kaunista tirkistellä, mutta tehoja piisasi.

Voittomaalinsa KiuPa sai kuitenkin kulmurista, jonka SaPa-molari nyrkkeili hätäpäissään omiin. Pian avausmaalin jälkeen iskettiin uudemman kerran. Pallo kimpoili ja pomppi SaPan maalin edustalla aikansa, ennen kuin Juha Roth kyllästyi ja huitaisi nilkkapotkulla kopin verkkoon. Avausjakson molemmat maalit olivat järkyttäviä tapahtumia SaPa-pelaajille, sillä ne merkattiin aikakirjoihin aivan jakson kalkkiviivoilla.

Toinen jakso käynnistyi KiuPalta taas kivasti. Mika Turunen keskitti laidaltaan ja Juho Mikkonen puski pallon ylärimaan. Parrusta peliväline kimposi kärkkäälle Juha Rothille, joka tälläsi päivän toisen byyrinsä. 3-0-maalin jälkeen vieraiden suurin kiihko laantui, eikä KiuPalla ollut hankalaa turvata johtoaan.

Syyskierroksen avausvoittonsa ottaneen KiuPan joukkuepeli toimi hyvin. Kerrankin tehtiin, mitä käskettiin ja hyvä tuli. Voittoisa joukkue oli tasainen ja kaikki voivat olla "tootsimaisesti" omaan peliinsä tyytyväisiä.

KiuPan seuraava peli on ensi maanantaina Iisalmessa. Paikallispelissä on vastassa PAVE, eikä siihen peliin tarvita syttyjä.

jakke              

 

 

PAVE-KiuPa

                      PAVE nolla, KiuPa nolla

Jalkapallon erikoisseura, kolmosessa pelaava Kiuruveden Palloilijat, ei ollut maanantaina Iisalmessa oma itsensä. Paikallispeli PAVEa vastaan päättyi nimittäin erittäin epäkiupamaisiin loppulukemiin 0-0. Viimeksi KiuPan matsissa ei ole nähty maalin maalia yli seitsemän vuotta sitten, joten jotain kummaa pelissä siis oli.

KiuPalla oli ongelmia ottelun alla. Ongelmat eivät välttämättä kosketelleen tälläkään kertaa alkoholia, perhettä tai suhteita viranomaisten kanssa, mutta pelaajakokoonpanoa ne nykivät. Pahasta muuttotappiosta kotikaupunkinsa tavoin kärsivä KiuPa sai vain vaivoin kasaan yksitoista pisteistä tappelijaa.

Miehistöä verottivat monenlaiset vaivat: yhtä pakotti otsasta ja toista reidestä edestä ja takaa. Kolmas oli ihan oikeasti selästä kippee ja neljännellä oli muuten vain hyytelöt housussa. Niin ja puolenkymmentä kaveria oli jo lähtenyt itseään sivistämään suurempiin cityihin.

Mutta ne jotka saatiin kentälle, olivatkin tosi urheita. Molemmat laitapuolustajat - Kaj Tolonen ja Vesa Kärkkäinen - pelasivat hammasta purren, polviaan perässä vetäen ja maitopitäjän lippua liehuttaen koko puolitoistatuntisen tapahtuman ajan.

Itse peli oli pitkästyttävä, jalkapallon hienouksia vain väläyksittäin sisältänyt iltapuhde, koska KiuPa niin halusi. Varovasti ja vakaasti harkiten pitkin kautta harjoitellut KiuPa lähti kävellen peliin ja sai PAVEn mukaan samaan tahtiin. Molemmilla joukkueilla oli muistaakseni jossakin ottelun vaiheessa joku maalintekomahdollisuuskin, mutta mitään suurta urheilujuhlaa syysillan hiippailuista ei saa aikaiseksi edes valehtelemalla.

KiuPaa tyydytti heikkotasoisen ja laiskavauhtisen pelin lopputulos ihan riittävästi, eikä paikallispelin sanasotakaan jaksanut innostaa kunnon irrotteluun, niin kuin joskus tyttösenä ollessa.

Pelaaja-arvosteluista voisi loihtia seuraavaa: Puolustuslinja pelasi toisen peräkkäisen nollapelin lukkonaan maalissa hyvin torjunut Marko Ryhänen. Keskikenttä auttoi enempi puolustusta kuin hyökkäystä, jonka tehot puhuvat puolestaan.

Syksy on myös luopumisen aikaa. KiuPa joutuu päästämään irti hyvän kauden pelanneesta Petri Huttusesta. joka siirtyy loppukaudeksi PK-37:n riveihin. Itkut siinä piti monen vielä tirauttaa, kun Petri taputteli läksiäisillallisilla hartiat sinisiksi pelikavereiltaan.

Sarjapaikkansa jo liki varmistaneen KiuPan pelit jatkuvat sunnuntaina kotiareenalla. Ottelu noususta kamppailevaa Lehmon Palloa vastaan alkaa jo klo 13, joka näin saatetaan kaikille paikallislehden ta-vaa-jil-le tiedoksi.

jakke              

 

 

 

 

                     

 

 

KiuPa-LehPa

                      LehPa tarkempi KiuPaa

 

Jalkapallon kolmosen Itä-Suomen lohkon ottelu KiuPa  LehPa päättyi syksyisessä sunnuntaipäivässä numeroin 0-4. Puoliajalla liikuntahallilla lämmiteltiin vain maalin takaa-ajossa. Vaikka pisteet matkasivatkin Joensuuhun varsin lavealla maalierolla, ei KiuPa ollut aivan numeroiden verran perässä kenttäpelissä.

 

Kolea keli sekä Lapinsalon etelästä hönkinyt vinkka oli karkottanut sen vähänkin yleisön ja niinpä aina niin tärkeä kahdestoista pelaaja puuttui pelistä. Ilman fanien villiä kannustusta oli emotionaalisen KiuPan outoa pelata, mutta itse kahina ratkesi isäntien ja emäntien vastustajalle tarjoamiin lahjamaaleihin.

Ensimmäisessä byyrissä pallo pompuutettiin helposti LehPa-pelaajalle namupaikkaan. Tunnin kohdalla pelin ratkaisseessa toisessa osumassa Karjalan-poikaa rikottiin vaarattomassa tilanteessa pilkun arvoisesti.

Ottelun loput kaksi maalia olivat jo tekosellaisia, kun kiupalaisia ei paljon enää huvittanut liikehtiä.

Vaikka omiin meni neljä koppia, niin parhaiten kotijoukkueesta selviytyi neljän iloisen veikon puolustuslinja. Keskikenttä ei osannut syöttää ja jos joskus pallo vahingossa osaantui hyökkääjille, niin sillä osastolla oli koko päivän kestävä korpilakko.

Tässä on taas pääsääntöisesti haukuttu KiuPan peliä, mutta oli Luomu-Suomen pääkaupungin jalkapallistien potkimisessa sunnuntaina osin hyvääkin. Kapean materiaalin KiuPa yritti hampaat irvessä, mutta sarjanousua himoitseva LehPa oli terävämpi maaleilla vieden pisteet.

KiuPalla on sarjaa jäljellä vielä kolme kiepausta. Ensi lauantaina kohdataan vierahissa kärjen peesissä huohottava SiPS. Hennoo olla niin, ettei siltä reissulta tarvitsi selkä vääränä pisteitä kotia kanniskella.

jakke              

 

 

SiPS-KiuPa

                      KiuPa toiseksi tuuletuskisassa

Kiuruveden Palloilijat sijoittui toiseksi jalkapallon kolmosen ottelussa lauantaina Siilinjärvellä. Paikallinen Palloseura oli jo keväällä Kiuruvedellä maalein 8-5 KiuPaa virkeämpi. Nyt SiPS löi vielä markan nokkiin ja tuuletuskisan maalimääriksi saatiin ruhtinaalliset 9-5 osoittaen isäntien paremmuutta. Puolimatkan krouvissa tilanne oli 5-2.

KiuPan puolustuspeliä on tullut kehuttua viime peleissä. Lauantaina siihen ei ollut aihetta. Puolustuslinjan tehtävat olivat kyllä selkeät, mutta kun niitä ei pystytty hoitamaan, niin omissa soi ja tinkaan.

Yhden keskuspuolustajan peli meni jykkeliin jo ennen alkuvihellystä, kun mamma ei ollut laittanut nappiksia pelikassiin. Erittäin kokeneen sarjajyrän varusteista löytyivät kyllä nappaskengät ja kulmahousut, mutta nelikolmoset Pumat olivat jääneet Kukkomäentielle.

Itse pelissä KiuPa käväisi kerran keulassa, kun Jouni Ruotanen lirutti vieraat johtoon heti alussa. Pikamaalin jälkeen SiPS meni sitten menojaan, eikä KiuPa hirveästi vastustellut. Kun eroa oli neljän maalin verran, niin isäntienkin suurin vimma laantui ja maaleja räpsittiin loppumatsi vuorotahtiin. KiuPa lohdutusosumista vastasivat Avni Sadik, Tommi Remes, Juha Roth ja Arto Eskelinen.

KiuPan maalareista yksikään ei ollut puolustaja tai maalivahti. Edellä mainittujen pelipaikkojen pelaajien nimiä ei anneta julkisuuteen tutkinnallisista syistä.

KiuPan kahden peräkkäisen tappion ja häntäjoukon piristymisen myötä milk-cityn poikien sarjapaikka on vielä lopullista varmistusta vailla. Sinetin hommaamiseen on toiseksi viimeinen mahdollisuus ensi sunnuntaina, kun Kuorevirralle saapuu vastustajaksi voittoputkessa rynnivä JuPS. Peli alkaa kolmelta.   jakke

KiuPa-JuPS

KiuPalla menee tipalle

Kiuruveden Palloilijoilla menee jalkapallon kolmosessa sarjapaikan suhteen vähintäänkin tipalle. Tähän tultiin, kun sunnuntaina kylvettiin kotona Juuan Palloseuralle sampomaisesti 0-3 (0-3).

KiuPan syksy on ollut synkkä, kun peleissä on tullut poikkeuksetta turpiin. Sama tahti jatkui pyhänäkin, kun vain puolityhjä Kuorevirta-Stadion oli pistetappelun pitopaikkana. Se, ettei Kuorekas täyttynyt tällä kertaa ääriään myöten, johtui arvatenkin urheilutapahtumien päällekkäisyyksistä.

Niille, jotka jäivät tuijottamaan Monzan rällyytä, voin lohdutukseksi loihtia, että KiuPan peli oli yhtä yksitotista. Vastustaja JuPS tarrasi sarjapaikkaansa tosissaan kiinni ja oli selvästi kotijoukkuetta parempi yhdistelmä.

KiuPan tappion syyt olivat perustavaa laatua: taidosta oli nyt uupelo. Jalkapallon tärkeimmät taidot, kuten syöttäminen, pallon haltuunotot, vapaan paikan hakeminen, pallonriistot ja edes auttava pelikäsitys olivat hukuksissa tai sitten niitä ei pelaajilla ole koskaan ollutkaan.

Yritystä oli ainakin yksittäisten kuljettelujen muodossa, mutta ne tuppasivat katkeamaan aina ensimmäiseen valkopaitaiseen pelaajaa.

Tappioputken myötä ei joukkuetta enää edes tunnu auttavan entisen keskikentän moottorin, nykyisen kansankynttilän ja seuramme junioripäällikön jälkipolvien vapaaseen käyttöön lanseeraama hokema:"posia, posia, posia".

KiuPan pitkää syksyä on jäljellä vielä kiekan verran. Viimeinen peli on ensi sunnuntaina Suonenjoella, jossa sarjasijoitukselle isketään viimeinen paikka. KiuPan sarjapaikka on omissa käsissä tai sitten se on vieraissa käsissä tai sitten jossain muussa kourassa.

jakke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SuPa-KiuPa

 

KiuPa kestää kolmosessa

Kiuruveden Palloilijat jatkaa jalkapallon jaloa harrastusta myös ensi vuonna kolmosessa. Asia varmistui sunnuntaina, kun KiuPa kaatui kovan taistelun jälkeen Suonenjoella SuPalle niukkaakin niukemmin 8-1 (4-1). KiuPan syksyn kuntokäyrät eivät mahdu printille, mutta kevään ja kesän aikana kahmitut pointsit riittivät sarjapaikan säilytykseen.

KiuPa pelasi sunnuntaina lähellä tasoaan, kun katsotaan pelannutta kokoonpanoa, jonka kasaamisessa oli taas suuria vaikeuksia. Kentälle saatiin vain tasan tarkkaan 11 jäsentä. Normaalisti hyvinkin energinen Kaj Tolonen vain seisoi keskiympyrässä, kun nilkka oli pelaamattomassa kunnossa. Maalivahdeista arpa passitti Pasi Sarajärven vasemmaksi laitahyökkääjäksi ja Janne Soininvaaran luukulle. Lisäksi yksi pelaaja sai tulikasteensa kolmosen otteluissa.

Vaikeat olivat siis lähtökohdat ja vaikeaa oli myös pelaaminen. SuPa ratkaisi pelin jo varttiin kolmella maalillaan. KiuPan kavennuksesta vastasi Tommi Remes, jonka vapautti maalintekoon pahasta polvivammasta kärsivä Vesa Kärkkäinen. KiuPan maalin jälkeen kotijoukkue räppäsi vielä viidesti ennen kuin kausi oli pulkassa.

Täpärästi sarjapaikkansa säilyttäneen KiuPan kausi kolmosessa oli samanlainen kuin niin monesti aikaisemminkin. Peli kulki, pisteitä ropisi ja miehiä piisasi aina koulujen alkuun asti.

Kauden aikana kentällä käyneistä 33:sta pelaajasta saatiin syksyn viimeisille kierroksille kasaan vain runsas kolmannes. Porukat hävisivät paljolti opinahjoihinsa, mutta myös loukkaantumiset ja sairastelut vainosivat poikkeuksellisen paljon kelien kylmettyä. Vaikka viimeiset pelit olivatkin jo lievää kärsimystä, niin silti ensi vuonna jatketaan taas. On se niin mukavaa tämä jalkapallotouhu.

jakke